Harminc év után leköszön a Frontier Developments alapítója és elnöke

  • Írta: szlav
  • 2022. augusztus 11.
  • Homo Nobilis
Link másolása
David Braben közel 30 éve alapította meg a Frontier Developments csapatát. Az Elite-széria és a számtalan sikeres menedzsmentjáték kapcsán ismert stúdió vezetője most továbbadja a stafétát.

David Braben 1984-ben addig elképzelhetetlen új irányt adott a virtuális űrszimulátoroknak. Az akkor mindössze 20 éves úriember készítette el az Elite-et, melynek jelenkori folytatása, az Elite: Dangerous a mai napig a zsáner egyik legfontosabb alapművének számít. Braben az első nagy sikere után tíz évvel, 1994-ben alapította meg a Frontier Developments csapatát, melyet egészen máig vezetett, most azonban eljött az idő, hogy átadja a stafétát a következő generációnak.

Habár a GDC Pioneer Awardját és a BAFTA Fellowship díját is büszkén birtokló veterán valamilyen kapacitásban továbbra is a stúdiónál marad, a vállalat vezetését a korábbi COO, Jonny Watts veszi át. Watts maga is ipari veterán, és régi motorosa a brit brigádnak, hiszen több mint húsz éve csatlakozott a csapathoz, 2012 óta pedig ügyvezető igazgatóként egyengette a stúdió működését.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...