Megérkezett az Epic Games Store-ba az üzlet első NFT-játéka

  • Írta: fojesz
  • 2022. szeptember 27.
  • Megjelenés
Már az Epic Games Store-ból is elérhető a Blankos Block Party, amelyben NFT-ként adhatjuk és vehetjük a karaktereket és a kiegészítőket.

A free-to-play Blankos Block Party alapfelütése nem hangzik rosszul, nagyjából a Roblox és a Fall Guys keverékeként kell elképzelnünk, ahol Blanko névre keresztelt figurákkal versenyezhetünk a közösség által készített pályákon. A csavar a történetben az, hogy a figurákat és a kiegészítőiket NFT-ként, a blokklánc technológia segítségével adhatjuk és vehetjük.

Ami a készítők szerint tök jó, hiszen így mindenki valódi tulajdonjoggal rendelkezhet a virtuális javai felett, a gyakorlatban azonban már most ellepték a játékbeli piacot a nyerészkedők, akik horror áron kínálják a "bontatlan" figuráikat - ha van fölös 145 ezer dollárod, errefelé érdemes keresgélni.

Habár a Blankos Block Party már elérhető egy ideje (a készítők decemberi közleménye szerint már átlépték az egymillió felhasználót), a nagy hír az, hogy a minap az Epic Games Store kínálatában is elrajtolt a játék - legalábbis Amerikában.

Bizony, míg a Steam korábban elzárkózott az efféle fejlesztésektől, az Epic zöld lámpát adott nekik - igaz, ő sem lehet túl magabiztos, mert a játék adatlapján leszögezi, hogy "nem bátorít senkit bármilyen kriptovaluta vagy digitális tárgy megvásárlására, illetve eladására".

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...