10 millióan játszottak egyidejűleg a Steamen

  • Írta: pandaril
  • 2023. január 9.
  • Érdekesség
Link másolása
A hétvégén egyszerre egy Magyarországnyi játékos nyüstölte a Steam kínálatában elérhető játékokat. Ez új rekord a platform történetében, és az idei megjelenéseket nézve pedig, ez a szám csak emelkedhet.

Közhely, hogy a Steam a legnépszerűbb PC-s játékáruház, azonban mivel az ott megvásárolt játékokat csak a Steamen keresztül tudjuk elindítani is, gyakorlatilag önálló platformként is tekinthetünk rá. Nem véletlen, hogy saját statisztikai oldala van, amelyen megtekinthetők az olyan adatok, mint a belépett felhasználók, az egyes játékok aktív játékosai vagy csúcs játékosszámai.

A felület azt is mutatja, hogy hányan játszanak aktívan egy adott időpontban, és ez a szám elérte a 10 milliót. A szám részben a számos ingyenes játéknak köszönhető, mint például a CS: GO, azonban számos AAA játék is tavaly jelent meg az áruházban, mint amilyen az Elden Ring is, illetve számos korábbi Playstation-exkluzív cím is debütált a platformon, mint pl. a 2018-as God of War. Ráadásul 2023-ban is rengeteg játék kerül majd be a kínálatba, kezdve a Ubisoft játékaival, de a Sony is bejelentette, hogy a Returnal és a The Last of Us: Part I is meg fog jelenni a Valve áruházában.

A másik lehetséges tényező a rekord elérésében a Steam Deck lehetett, hiszen a 2022 februári megjelenés óta több mint 1 millió darabot adtak el úgy, hogy októberig csak előjegyzéssel lehetett megszerezni. Az eszköz folyamatos szoftveres fejlesztése, a rá elérhető és megfelelően működő játékok listájának folyamatos bővülése, és természetesen kézikonzol mivolta okán rendkívül népszerű, és természetesen ez is csak a Valve malmára hajtja a vizet.

A 2023-as év számok tekintetében várhatóan még nagyobb rekordokat jelenthet, kérdés, hogy a mostani mikor fog megdőlni.

8.
8.
crytek
#6: Kiadóknak nem a minőség kell hanem a bevétel és ha megnézed mikor vannak elől steamen is akkor te is látod ezt.
MS-nak se poénból kell az activison. Pedig ugye azok se arról híresek hogy milyen egetrengető kult és minőségi címeik vannak. Szimplán talicskázzák a zsetont legyen az egy mobilos fos diablo vagy bármi.

#7: Engedd ki pajti bent ne maradjon
7.
7.
honest guy
#2: Jól van hülyegyerek. Meg írd ide ezredszerre azt is, hogy nem költesz játékokra, te faszparaszt. Kurva unalmas már a hányásodat meg a suttyóságodat olvasni állandóan mindenhol. Takarodj már a jó büdös picsába te ostoba faszparaszt!
6.
6.
zoli12i
#5: Az Avatar egy nagy költségvetésű, minőségi produktum, aminek még a marketinggépezete is jól működik. Ez egy olyan film/franchise, ami megreformálja a filmkészítést és a mozizást, új dolgokat hoz be avagy előre viszi.

Nem úgy mint ezek a hányinger cs go-k, meg pár fő által összetákolt filléres szimulátor hulladék fosok, amiket az igénytelen youtuberek zabálnak. Ezek a játékok az iparban 10-20 éve megálltak tudásban. Nem viszik előre.
Ezzel csak a "nincs szükség exkluzívokra" felvetésedre reflektáltam. De, szükség van rájuk, mert jelenleg csak azok képviselnek minőséget.
5.
5.
crytek
#4: Ezzel csak az a baj hogy az ilyen igénytelen szarok annyit termelnek hogy elképzelésed sincs.
Filmeknél is lehet fikázni az avatart meg ilyen olyan szar az is azt lassan 2 milliárdot termelt azt alig van a piacon 1 hónapja..

Mindig minden játékra lesznek olyanok akiket érdekel olyan játék sosem fog készülni amit mindenki szeret és olyan se amit mindenki utál..
4.
4.
zoli12i
#2: csak igénytelen szarokra van szükség, mint az összes szimulátor játék vagy cs go...
3.
3.
markoci555
jó kis téli leárazott játékokkal tolja remélem mindenki
kíváncsi lennék mennyi ebből az afker és a bot
csgo 1 millióból rengeteg lehet például, mert hangyányit sem javult soha a várakozási idő annak ellenére sem, hogy elméletben megduplázódott a játékosszám
(tapasztalatból mondom, hogy casual módokat ellepték a csaló afk farmoló botok)
2.
2.
crytek
És ehhez nekik nincs szűkség exklúzivokra és többszáz milliós user megvesztegetésekre sem,hogy használják a boltot...
1.
1.
Extol
Én ARK-ot nyomtam a hétvégén, nem mai, de jó játék
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...