Ezek voltak a Nintendo Direct bejelentései

  • Írta: pandaril
  • 2023. február 9.
  • Hír
Link másolása
A 2023. február 8-án tartott bemutatón pár nagyobb címet, számos kisebb játékos, és új online szolgáltatásokat is bemutatott a Nintendo.

A mostani esemény a kifejezetten konzolexkluzív játékokra fókuszált, bár egy montázs erejéig megmutatták, hogy mely címek tartanak a konzolra még az idén. Ezen felül bejelentették a Nintendo Switch Online új szolgáltatását, az így elérhető Game Boy játékokat. A fontosabb címek közül az új Zelda-játékról és a Metroid Prime Remasteredről már írtunk, cikkünkben a többi bejelentéssel foglalkozunk.

Pikmin 4

A csapatirányítós sorozat újabb darabja új főszereplőt, új segítőt és új kameranézetet kapott, azonban a játékmenet és a cél hasonló az elődökhöz: egy csapat kis lényt kell irányítanunk a pályákon át, és a segítségükkel és különleges képességeikkel leküzdeni az ellőttünk álló akadályokat és ellenfeleket. A játék 2023. július 21-én jelenik meg.

 

Xenoblade Chronicles 3 DLC

Új hős érkezik a játékba DLC tartalomként, Masha, aki a felszedhető ércekből képest kraftolni a csapatunk tagjai számára különböző passzív bónuszokat adó tárgyakat. A DLC a Volume 3 részeként jelenik meg február 15-én, azonban még az idén érkezik a Volume 4 is.

 

Samba de Amigo: Party Central

Táncos ritmusjáték, amit egyszerre ketten is játszhatunk. Az irányítást a joycon mozgatásával fogjuk tudni elvégezni. Azonban a laza ritmusjáték mellett érdemes résen lenni, mivel a játék váratlan helyzeteket dobálhat elénk, gyakorlatilag bármikor. Pontos megjelenési dátumot nem kaptunk, annyit tudni, hogy valamikor a nyáron érkezik

Fashion Dreamer

Ha érdekel a divat és szereted a Simsben öltöztetni a karakterek, akkor a Fashion Dreamer ötvözi számodra a kettőt. A játékban divat-influenszereként öltöztethetjük karakterünket, a főbb ruhadaraboktól kezdve egészen a legapróbb kiegészítőkig. Lehetőségünk van mások összeállítását lájkolni, de mi is kaphatunk így elismerést. Megjelenés terén csak annyi biztos, hogy idén jelenik meg, pontos dátumot vagy megjelenési időablakot nem kaptunk.

Dead Cells és Castlevania crossover

Bár nem újdonság a hír, részleteket csak most közöltek a DLC-vel kapcsolatban. Dracula kastélyának felderítése a műfajra jellemző játékmechanikákkal van vegyítve, ráadásul ismerős arcok is feltűnnek Richter Belmont és Alucard személyében. Természetesen a főellenség kiléte is egyértelmű. A DLC március 6-tól lesz elérhető.

Tron: Identity

A Tron világában játszódó nyomozós játék első ránézésre egy interaktív film hatását kelti. Érdemes lesz ránézni, akár a műfaj, akár a franchise rajongója valaki. A játék áprilisban fog megjelenni, és a bemutató alapján multiplatformos cím lesz, azonban elsőnek Switch-en lehet majd játszani vele.

Ghost Trick: Phantom Detective

A kultklasszikus Capcom játék remake-je érkezik a Switchre idén nyáron. A játékban egy halott nyomozó szellemét irányítjuk, nyomozásunk során pedig tárgyak és emberek felett vehetjük át az irányítást az előrehaladás érdekében.

Decapolice

A Level-5 stúdió által készített játék egy nyílt világú, körökre osztott RPG lesz, amelyben egy VR városban kell nyomoznunk, bűncselekményeket felgöngyölítenünk és hackerek ellen harcolnunk. A stílus animés, a harcrendszer pedig klasszikus. Pontos megjelenést nem közöltek a játékkal kapcsolatban, azonban várhatóan az idén meg fog jelenni.

Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon

Az ikonikus boszorkány eredettörténetét élhetjük át. Két karaktert fogunk egyszerre irányítani: Cerezát, aki édesanyját akarja megmenteni, és Cheshire-t, akibe a történet elején botlunk bele. A két karakter képességeit kiegészítve tudjuk csak biztosítani az előrehaladást. Egy csipet metroidvania is került a játékba, ugyanis az előrehaladás során kioldott képességek révén új útvonalak és lehetőségek lesznek elérhetők számunkra. A harcok során is mindkét karakterre figyelnünk kell, lévén Cereza nem tud támadni, csak supportként tud funkcionálni a démon mellett. A játék március 17-től válik elérhetővé, azonban az előrendelés már megindult.

Splatoon 3 Expansion Pass

A játék következő kiegészítései két hullámban érkeznek majd. Első körben az Inkapolis városát tartalmazó DLC érkezik tavasszal, amelyben a várost járhatjuk be szabadon, benézhetünk boltokba, vagy épp koncertekre mehetünk. A másik kiegészítés Side Order címmel később jelenik meg, pontos dátum még nincs, azonban a nyúlfarknyi teaser alapján történetorientált tartalom lesz.

Disney Island Illusion

Platformer a jól ismert Disney-karakterekkel egy csipet metroidvania játékmenettel. Akár négyen is játszhatunk a játékbeli sziget megmentése érdekében. A játék július 28-án lesz elérhető, de már előrendelhető.

Fire Emblem Engage Expansion Pass

Új karakterek érkeznek a játékba, mindnek természetesen más-más képessége lesz. Hector, Soren, Camilla a Wave 2-ben érkeznek majd, míg Chrom & Robin és Veronica a Wave 3-ban. Megszerezni őket meghatározott küldetések teljesítésével tudjuk majd. A Wave 4-ben pedig egy történet kiegészítést kapunk Fell Xenologue címmel. A Wave 2 már elérhető, a másik két hullám érkezésére még nincs pontos időpont.

Harmony: The Fall of Reverie

Egy teljesen új cím, amiben két világ, Reverie és a mi világunk között utazva kell a két világ sorsát befolyásoló döntések hoznunk. A történet központú játékban a döntéseink kapják majd a legnagyobb hangsúlyt, és mivel a történetet befolyásolja, hogy a hat választható isten közül melyikkel szövetkezünk, az újrajátszhatósága várhatóan magas lesz. A játék idén júniusban fog megjelenni.

Octopath Traveler II

A méltán kedvelt játék folytatásában a trailer alapján nem fogunk csalódni. Nyolc új történet, nyolc bejárható út. Sok eleme megmaradt az első résznek a folytatásra (pl. klasszikus körökre osztott, csapat alapú harcrendszer) azonban a teljesen új világ rendkívül sok lehetőséget tartogat. A játék február 24-én jelenik meg, azonban a demója már elérhető a Nintendo eShopban.

We Love KATAMARI Reroll és Royal Reverie

A klasszikus játék remasterelt verziójába újdonságokat is raktak a készítők új kihívások és selfie lehetőség formájában. Aki Nintendo Switch Online tag, annak február 20. és 26. között elérhető lesz a Katamary Damacy Reroll próbaverziója is ingyenesen. A játékok június 2-án jelennek meg.

Sea of Stars

Körökre osztott RPG, ami nem csak zenéjét tekintve retró, de látványát és játékmenetét tekintve is. A játék augusztus 29-én érkezik, de a demója már elérhető.

Omega Strikers

Egy érdekes free-to-play 3v3 cím, azonban ez nem egy lövölde lesz, hanem inkább egy léghoki játék. Számos játszható karakter vár ránk, mind eltérő képességgel. Bár sportjátéknak tűnik, ellenfeleinket ki is lökhetjük majd a pályáról. A játék április 27-én érkezik.

Etrian Odyssey Origins Collection

Az első három Etrian-játék egyben jelenik majd meg Switch-re HD remastered verzióban. A klasszikus dungeon-crawler játékban öt fős csapatunkat kell irányítanunk a labirintuson keresztül. A gyűjtemény június 1-jén jelenik meg, az előrendelés már megkezdődött. Fontos, hogy a három játék külön-külön is megvásárolható lesz.

Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp

Az első két Advance Wars játék remake-je a tavasszal érkezik. A körökre osztott taktikai akciójátékba három karaktert is irányíthatunk, mindnek más-más képességei lesznek. A sztorin kívül saját pályákat is készíthetünk, amelyeket megoszthatunk barátainkkal. A játék április 21-én jelenik meg, az előrendelés már megkezdődött.

Kirby's Return to Dream Land Deluxe

Magolor epilógust kap az új játékban, amelyben elvesztette az erejét, és menekülnie kell. Az erőtlen karaktert nekünk kell lassan helyreállítanunk a játék előrehaladtával, illetve vissza kell juttatnunk Magolort a saját világába. Az epilógus elérhető, miután teljesítettük a játék fő történeti szálát. A játék maga február 24-én jelenik majd meg, azonban a demó már elérhető. Természetesen az előrendelés már él

Nintendo Switch Online és Game Boy

A Nintendo saját előfizetéses modelljéhez új tartalom érkezett: elérhető számos Game Boy-játék az alap előfizetés mellé:

  • Tetris
  • Super Mario Land 2 – 6 Golden Coins
  • The Legend of Zelda: Link's Awakening DX
  • Gargoyle's Quest
  • Game & Watch Gallery 3
  • Alone in the Dark: The New Nightmare
  • Metroid II – Return of Samus
  • Wario Land 3
  • Kirby's Dream Land


Amennyiben a játék támogatja, úgy akár ketten is játszhatunk lokálisan vagy online.

A drágább Nintendo Switch Online + Expansion Pack csomag esetében ezen felül pedig az alábbi Game Boy Advanced címek elérhetők:

  • Super Mario Advanced 4: Super Mario Bros. 3
  • WarioWare, Inc: Mega Microgame$
  • Kuru Kuru Kururi
  • Mario Kart: Super Circuit
  • Mario & Luigi: Superstar Saga
  • The Legend of Zelda: The Minish Cap


Ezeknél a címeknél is van multis lehetőség, egészen négy főig, szintén vagy lokálisan, vagy online. Természetesen mindkét lista bővülni fog a későbbiekben.

Master Detective Archives: Rain Code

Kanai Ward városának rejtélyeit kell megoldanunk ebben a nyomozós, nyílt világú játékban, ahol sci-fi és természetfeletti keveredik. A játék során az ügyeket más-más detektív szárnysegédjeként fogjuk majd felgöngyölíteni, akiknek más-más képessége segíti a nyomozást. A képességek megoszthatók főhősünkkel, így mi is átélhetjük például a testen kívül élményt. A játék június 30-án jelenik meg.

Baten Kaitos I & II HD Remastered

Az eredeti játékok GameCube-verziójának remastere érkezik a Switch-re. A csapatalapú körökre osztott játékmenetet egy kártyarendszer dobja fel, a paklit harcok között menedzselhetjük, míg harc közben véletlenszerűen kapunk lapokat a pakliból. A remaster a nyáron fog megjelenni.

Fantasy Life: The Girl Who Steals Time

Egy újabb Level-5 RPG, amiben az időben is utazhatunk. A cél a szigetünk fejlesztése, ennek érdekében különböző munkákat és egyéb tevékenységeket végezhetünk ebben az elég nyugodt hangulatú játékban. A játék valamikor az idén jelenik meg.

Mario Kart 8 Deluxe – Booster Course Pass

Érkezik a Wave 4, amelyben Yoshi szigetét pálya formájában kapjuk meg, míg Birdo játszható karakter lesz. A DLC a tavasszal érkezik majd. Nintendo Switch Online tagoknak pedig ingyenes lesz.

Egyéb megjelenések a platformra:

  • Minecraft: Legends (április 18.)
  • Blanc (február 14.)
  • Mega Man Battle Network Legacy Collection (április 14.)
  • Have a Nice Death (március 23.)
  • WBSC eBASEBALL: POWER PROS
  • Disney Dreamlight Valley (új világ frissítés - 2023 áprilisa)
  • Tales of Symphonia Remastered (február 17.)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...