Tovább menetel előre a Hogwarts Legacy

  • Írta: zoenn
  • 2023. március 8.
  • Biznisz
Link másolása
Érdekes adatokra lett figyelmes a GamesIndustry.biz: a Hogwarts Legacy 2017 óta a legjobban fogyó, nem FIFA-játék címét orozta el Európában. Ami pedig a hardverfrontot illeti, a PS5 alaposan kilőtt tavaly februárhoz képest.

Tudjuk, sokak idegeire megy már, de nincs épkézláb magyarázat a Hogwarts Legacy rekordjaira. Most itt egy újabb: Európában ez a cím a legjobban fogyó olyan videojáték, ami nem FIFA. Egészen pontosan 2017 óta elérhető adatokat vetette össze a GameIndustry.biz szerkesztősége. Már most az ötödik legkeresettebb játék az elmúlt 12 hónapban, csak olyan címek vannak előtte, mint a FIFA 23, a Modern Warfare 2, a Grand Theft Auto V és az Elden Ring.

Hiába sikeres a Harry Potter világán játszódó anyag, 2022 februárjához képest 10 százalékos bevételcsökkentést mutattak a videojáték-eladások a múlt hónapban, ami részben annak köszönhető, hogy idén nem jelent meg annyi sikervárományos alkotás, mint tavaly ilyenkor (Elden Ring és Horizon: Forbidden West például).

Ugyanez a szaklap említette meg, hogy a PlayStation 5 egészen elképesztő eladásnövekedést mutatott fel tavaly februárhoz képest: az Egyesült Királyságban 300 százalékkal adtak el több egységet idén februárban. Nyilván azért, mert az ellátásproblémák végre enyhültek. Kíváncsiak vagyunk, hogy meddig tart a lendület!

Hasonló okból az Xbox Series X/S eladásai is 21 százalékkal növekedtek a tavalyi év hasonló időszakához képest, ugyanakkor a Switch számai 15 százalékkal estek vissza. Ez nem meglepő egy hatéves konzoltól.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...