15 éves a Farming Simulator

  • Írta: sirdani
  • 2023. április 14.
  • Érdekesség
Link másolása
Nagy napra virradt a Giants Software háza táján, 15 évessé vált a stúdiót meghatározó farmos franchise. Ha pedig ez nem lenne elég, a széria egy újabb mérföldkövet tudhat maga mögött: átlépték a 2,5 milliárd mod-letöltést.

Az egész történet 2008. április 14-én vette kezdetét, amikor az első Farming Simulator elrajtolt PC-n. Az akkor még csak egy egészen szűk piacot érintő niche címből aztán másfél évtized alatt több milliós eladásokkal büszkélkedő, szinte minden játékos által ismert franchise bontakozott ki, amely a legutóbbi, Farming Simulator 22 epizódjával jelenleg is hasít.

Az ünnepi videóból megismerhetjük a játék fontosabb fordulópontjait; a Farming Simulator 2011-ben mutatkozott be először a cooperatív multiplayer, 2013-ban jelent meg az első konzolos verzió, 2019-ben rendezték meg az első Farming Simulator eSport bajnokságot, és aztán a 2022-es epizóddal köszöntött be a cross-platformos multi korszaka.

A Farming Simulator játékokban mindig kiemelt szerepet kapott a moddolhatóság, hiszen hiába vonultat fel az alapjáték is több mint 150 hivatalos márkát, munkagépekből és spéci gépóriásokból sosem elég, éppen ezért a modok jelenleg is roppant népszerűségnek örvendenek. Hogy mennyire? Nos, a teljes sorozat a napokban érte el a 2,5 milliárd letöltött és telepített modot, ami egészen elképesztő eredmény ebben a műfajban.

Ami pedig a jövőt illeti, egészen biztosan nem maradunk mezőgazdasági élmények nélkül, főleg hogy május 23-án már érkezik is Nintendo Switchre, Androidra és iOS-re a Farming Simulator 23.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...