Leépítések a CD Projekt RED-nél is, a Gwent fejlesztése leáll

  • Írta: zoenn
  • 2023. június 1.
  • Gyászhír
Link másolása
A The Witcher-játékok fejlesztője körülbelül harminc alkalmazottját bocsájtja el, mivel a Gwentet nem fejleszti tovább a lengyel stúdió. Pontosabban a közösség kezébe adja a kártyajátékot.

Egy nemrégiben élesedett blogbejegyzésben a CD Projekt RED megerősítette, hogy a Gwent jövőjét a közösség kezébe helyezi, ezért már nincs szükség arra a 30 dolgozóra, akik a kártyajátékért feleltek.

A cég szerint egyfajta "kiváltságot" élvez a csapat, hogy egy ilyen szenvedélyes közösség áll a játék mögött, és kijelentette, hogy amikor a Gwent "gazdát cserél", az egy "vízválasztó pillanat" lesz.

Ez bizonyára nem vigasztalja az érintett munkavállalókat, akik megkapták a felmondólevelüket. "Az ilyen pillanatok keserédesek" - ismerte el a stúdió, de azt megígérte, hogy a Gwent-csapat több tagjait más projektekre helyezik át a stúdión belül.

Ez a CD Projekt elbocsátáshullámának második köre, a fejlesztő még márciusban jelentette be, hogy a újraértékeli a Sirius koncepcióját, ezért a csapat összetétele is megváltozott május elején. Értsd: főként a The Molasses Flood tagjai közül mondtak fel 21 embernek az Egyesült Államoknak és további nyolcnak Lengyelországban.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...