Megjelenési dátumot kapott a Tintin Reporter: The Cigars of the Pharaoh

  • Írta: osan
  • 2023. szeptember 16.
  • Bejelentés
Link másolása
Több, mint 10 év után újra átélhetjük Tintin kalandjait videójátékos formában. A Ubisoft helyett most a Pendulo Studios fejleszti az adaptációt, kiknek eddig még nem sikerült kimagasló címet letenni az asztalra. Lehet Tintin és Snowy párosa más lesz?

Még 2020-ban reppent fel a pletyka, hogy új Tintin-játék készül a Microids kiadásában. Akkor még arról volt szó, hogy a Moulinsart csapata fogja fejleszteni a játékot, de úgy látszik azóta átadták a stafétabotot a Pendulo Studiosnak.

Történetünk alapja Tintin találkozása lesz a híres egyiptológussal, Dr. Sarcophagusszal. Együtt, természetesen Snowy kíséretében, elindulnak megkeresni Kih-Oskh fáraó sírját.

A kiadó és fejlesztő párosnak nem ez az első munkája közösen. Előző alkotásuk a felemás élményt nyújtó Blacksad: Under the Skin volt, ami ugyancsak egy képregényadaptáció. Történetileg azzal nem volt baj, így bátran remélhetjük, hogy Hergé hősének sztoriját sem fogják elrontani. Játékmechanikai szempontból viszont már hagyott kívánni valókat maga után a Blacksad, de egyáltalán nem biztos, hogy a Tintin Reporter: The Cigars of the Pharaoh is fog. Nemrégiben az IGN-es kollegák ki is próbálhatták a játék demó változatát.

A játék november 7-én jelenik meg PlayStation 5-re, PlayStation 4-re, Xbox Series S/X-re, Xbox One-ra és PC-re. Nintendo Switch-re valamikor 2024-ben érkezik.

1.
1.
sumblinker
Az "első rész" meglepően jó volt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...