Nevetségesen kevés pénzt termelt a Sunset Overdrive, de a Spider-Man 2 jól fogyott

  • Írta: zoenn
  • 2023. december 20.
  • Pletyka
Link másolása
Az Insomniac Games-t ért hackertámadástól zeng a sajtó már egy napja, számos érdekes dokumentum szivárgott a Sony és a stúdió játékainak fejlesztési költségeiről és bevételeiről, valamint a jövőbeli terveiről.

A ransomware-támadást követő masszív szivárgást követően gyakorlatilag nyitott könyv számunkra az Insomniac Games múltja és jövője. Mára is jutott nem kevés pénzügyi adat a napvilágot látott belsős dokumentumokból, ezekből szemezgetünk most.

A 2014-es Sunset Overdrive nem a stúdió legjobban sikerült alkotásaként vonult a köztudatba, így nem is meglepő, hogy a megjelenés óta mindössze 567 dollár nyereséget hozott a cégnek. Nem elírás!

Az Xbox One-ra és PC-re megjelent vidám akciójáték fejlesztési költsége 42,68 millió dollár volt, és mivel 1,89 millió példány talált gazdára, összesen 49,73 millió dollár bevételt termelt. Mivel a Blind Squirrel Games-szel közösen jegyezték a címet, az egyéb költségek és részesedések levonása után mindössze 567 dollár maradt az Insomniac Games zsebében. Bár a mai világban az is nagy szó, ha nullszaldósra jön ki egy AAA-kategóriás játék.

A Sunset Overdrive jogai mindenesetre a Microsoftnál vannak, pontosabban a két folytatását csak a redmondiak adhatják ki, illetve bármilyen kapcsolódó DLC, port és egyéb játék (mobilos társalkalmazás, webalapú élmény és handheld verzió) is. Mivel a Sony 2019-ben felvásárolta az Insomniac csapatát, kevés az esély a folytatásra. Már el is kezdődtek a második rész munkálatai, ám 2015 októberében elkaszálták a projektet.

Jól fogyott a Marvel's Spider-Man 2, három ingyenes DLC is érkezik hozzá

Szintén a kiszivárgott dokumentumokból tudjuk, hogy november 12-ig 6,1 millió példány fogyott a Marvel's Spider-Man 2-ből, azaz további 1,1 millió a hivatalosan megerősített 5 millió kópia felett. A szivárgás szerint a játék fejlesztési költsége 315 millió dollár volt, és ahhoz, hogy nullszaldós legyen, 5,5 millió példánynak kell gazdára találnia belőle. Ez már megvan, innentől már profitot termel a nyitott világú kaland.

A ResetEra fórumozói felfedezték, hogy az Insomniac három ingyenes DLC-t tervez a játékhoz 2024 folyamán. Az első a Beetle Infestation, amely január-március között lát napvilágot; a második az Extreme Carnage április-június között, míg a harmadik csomag a Spider-Verse Anomaly, ami nyár folyamán várható a szivárgás szerint. Az első két DLC új küldetésekkel és egy bossharcot tartalmaz, míg az utolsó egyfajta "Sony Pictures crossoverként" írható le, azaz a Spider-Verse filmekre hajazó bekapcsolható filtert, NPC-ket és gonosztevőket hoz magával.

A játékosok további ingyenes Spider-Botokat szerezhetnek, amiket összegyűjtve különféle öltözetekre tehetnek szert. A Sony a tervek szerint a 2024-es ünnepi szezonban dobja piacra az alapjátékot és az összes DLC-t tartalmazó Game of the Year-kiadást. Majd a 2025-ös év a Marvel's Venomról szól majd.

2.
2.
crytek
#1: Ez a sunset bármire fejlesztve szar lett volna
1.
1.
szenye
Ahogy én látom, ha Xboxra fejlesztenek az sz@r lesz, ha PS-re, akkor világsiker. És nem csak ennél a stúdiónál van így :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...