Ezek voltak az év legjobb játékai Steamen

  • Írta: aronsz
  • 2023. december 28.
  • Toplista
Link másolása
A Valve hét kategóriába rendszerezve tette közkinccsé, hogy idén melyik játékok teljesítettek a legjobban az elmúlt évben. A nagy klasszikusok mellett a Hogwarts Legacy és a Baldur’s Gate 3 is jól teljesített.

A lista értelmezéséhez fontos tudni, hogy konkrét sorrendet, illetve számokat sem kaptunk. Minden kategóriában 4 csoportot különböztettek meg: platinum, gold, silver, bronze. Ezek mindegyike 12 játékot tartalmaz, véletlenszerű sorrendben.

A legtöbb bevételt termelő játékok között, a platinum kategóriának a fele klasszikus, free-to-play Valve játék. Az Apex Legends, a Dota 2, a Counter-Strike 2, a PUBG, a Destiny 2 és a Lost Ark is a mikrotranzakciókkal jutott el a platinum kategóriáig. Nem meglepő, hogy mind a hat játék megtalálható a legtöbb egyidejű játékost vonzó programok között, szintén a top 12-ben.

Ezek mellett, azonban mind a két esetben megtalálható a lista tetején a Hogwarts Legacy, a Baldur’s Gate III, a Sons of the Forest és a Starfield. Egyértelmű tehát, hogy idén ezek voltak a Steam legsikeresebb címei. Bár csak a gold kategóriáig jutott, a GTA V is felkerült mind a két listára. Úgy tűnik tehát, hogy a Rockstar körüli botrányok ellenére sok panaszra nincsen oka a stúdiónak, a játékosbázis még mindig erős.

A teljes listán még szerepelnek a legjobb early access, a kontrollerrel játszható, a VR játékok és természetesen a Steam Decken legtöbb játékost vonzó címek is. A teljes listát ide kattintva érhetitek el, érdemes böngészni.

12.
12.
delphijos
Amúgy viszont azt gondolom hogy ha ez a költés nem lesz “káros” akkor ha valakit ez szórakoztat, akkor ki vagyok én hogy itélkezzem ki mire költ. . Van ismerősöm aki soha egy büdös játékot nem vesz, csak az aktuális FIFA-t, és mellé paklikat. Ha neki ez a szórakozás. Annyit költ mint más mondjuk 10 játékra. Nem vagyunk egyformák.
11.
11.
delphijos
#10: Az én fiam “becsületére” legyen mondva, hogy nincs pénz kunyerálás, kifarmolják ha akarnak valamit. Egyszer-egyszer becsúszik egy season pass.
10.
10.
Doomsayer
#9: Igen, igaz. A 32 éves munkatársamat is úgy nevelte fel a 7 éves gyereke, hogy az amúgy is ingyenes Fortnite-ra alapból havi 100€ környékén kötelező költeni, mert a többieknek is van "ez meg az" a játékban és anélkül, amit most meg KELL venni nincs is értelme tovább játszani. Aztán melyik szülő akarja nem csak a saját gyerekének az életét a földdel egyenlővé tenni, hanem még emellett az egész baráti társaságét is?
9.
9.
DragonBleacPiece
#8: Így van, a 7 éves fiam pontosan így gondolkodik és venni is kell a skineket stb.
8.
8.
delphijos
#6: Egy ingyen kipróbálható / játszható játékban jóval kevesebb a kockázat, nagyon sokan próbálják ki ezeket. És aki marad , annál előbb-utóbb működni kezd hogy valahogy megkülönböztesse magát ( skinek ) meg ugye az hogy “úgyis ingyen volt, az nem sok ha ezt-azt veszek, még így is olcsóbb mintha vettem volna”. Egy bármilyen előfizetésben is benne van az a “csapda” hogy alapból nem érzi soknak az ember, és nem mindenki számolgatja hogy “kihasználja-e”.
7.
7.
Extol
#6: Az is elég nagy baj ja.
6.
6.
crytek
#4: Szerintem az nagyobb baj hogy amik elől vannak steamen az mind a mikroló****ok miatt és egyre jobban erre megy az ipar..szóval inkabb havinta 2 starfield mint ilyen okadék szar multis nyomorékságok
5.
5.
Doomsayer
#4: "ezt azt jelenti a kiadó számára, hogy a f*st is meg lehet etetni a játékosokkal"

Szerintem a készítő és a kiadó 100%, hogy nem úgy látja a játékot, mint mi és egyáltalán nem fosnak látja, hanem valami nagy dobásnak. Bizonyára elégedettek vele és büszkék rá és jól hátba veregetik egymást és képeket, meg szobrokat készítenek és ünnepelnek és osztogatják az aranyérmet egymásnak, meg a díjat, meg a bónuszt, meg a puszit. Te meg odamennél és beleszarnál nekik ventilátorba? Hát milyen dolog ez?
4.
4.
Extol
#3: Elég nagy baj, hogy fogyott Starfield, ezt azt jelenti a kiadó számára, hogy a f*st is meg lehet etetni a játékosokkal ha jól tálalják. Todd megint végig hazudott a közönség pofájába, teljesen világos hogy arra számítottak, majd modokkal, (amikett már ők amúgy is fizetőssé fognak tenni) majd kijavítják a játék hiányosságait.
Gusztustalan pénzsóvár banda, az Oblivion Horse Armor óta ez a hozzáállásuk
3.
3.
crytek
#2: Ez egy ilyen ipar... Alan Wake 2 10/10 kúlt game állítólag azt lehet nem is lesz nyereséges... és ott van az említett starfield amit gyak. mindenki szaroz + 0 day game pass mégis fogyott.. Steamspy fel is le is csal de azért az 5-10 milla között elég szép szám..mindezek tükrében. Sajnos a MS miatt sose lesz db szám. De 100% hogy box+ pc már lazán megvan 6-7 milliós eladás ,ha nem több
És ennek az iparnak nem a 10/10 a sikeresség jele hanem a pénz csengés hangja...
2.
2.
Doomsayer
#1: Hát azt néztem én is. Azt sejtettem, hogy a Harry Potter rendesen milliárd darabban megy el minden platformra, de a Starfield-en még amellett is meglepődtem, hogy lehetett látni, hogy jól megy. Mármint hiába Game Pass, meg "megbukott" és "halott" sokak szerint, de azért az év legtöbbet eladott cuccai között látni minimum érdekes volt. Mondjuk attól még lehet halott, hogy sokat adtak el, de mindegy... Szerintem az is "vicces", hogy a 9 legtöbb zsozsót csináló játék közül 4 F2P egy meg early access. Minden esetre BG3-on kívül a maradék, mint Harry Potter, Cyberpunk és Starfield meg pont azok, amikről sok kommentelő megmondja, hogy fos és nem kell senkinek. Ezek alapján pedig az jön le, hogy amit a kommentelők nagy része mond, annak nettó pontosan az ellenkezője az igaz :)
1.
1.
crytek
De jó lenne mindez szám adatokkal... de akkor a Starfieldet cska vették páran :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...