Már több, mint 2,5 millió példányban kelt el a Dragon’s Dogma II

  • Írta: zoenn
  • 2024. április 2.
  • Biznisz
Link másolása
Noha a megjelenés utáni mikrotranzakciók élesedése jó néhány játékost felbosszantott, az az igazság, hogy a Capcom nyitott világú szerepjátéka remekül muzsikált a kasszáknál. Másfél héttel a premier után már 2,5 millió egység ment el belőle.

A széles körű kritikai siker mellett nagyon úgy néz ki, hogy anyagilag is jövedelmező lesz a Dragon’s Dogma II, hiszen a Capcom ma bejelentette, hogy a szerepjátékból eddig több, mint 2,5 millió példány talált gazdára világszerte minden platformon. A játék másfél hete, március 22-én jelent meg, és a kezdeti siker tényleg lenyűgöző.

A kiadó emellett megerősítette, hogy az első és második rész összesített eladása már meghaladta a 10 millió egységet. Igaz, nyolc évet kellett várni a folytatásra, de a jelek szerint sikeres IP-vé avanzsált a Dragon’s Dogma.

Az Egyesült Királyságban az idei év legjobb rajtját produkálta a második rész, és Japánban is a megszerezte a dobogó második fokát a dobozos játékok toplistáján. A játék folyamatosan frissül, nemrégiben érkezett meg a 30 fps-sapkát aktiváló patch, illetve a fejlesztők már a potenciális DLC-ről kérdezősködik a játékosoknál.

5.
5.
hedzsooo
En nagyon elvok vele mint a befott a PC-s/steames verzioval, szegeny Helldivers 2 tarsaim meg hiaba varnak mostanaban mar ram a fronton a DD2 miatt! :D XD
4.
4.
Lorthirash
A játék alapvetően elég jó csak az optimalizálás nem annyira sikerült jól.
3.
3.
tyber16
#2: Igen de ezeket a játékban is simán meglehet szerezni és nem is kell olyan sokat játszani vele hozzá. Ettől még tényleg gáz az egész és az is, hogy a megvehető cuccok is csak egyszer használatosak de a DMC 5-ben is kvázi idősporoló dolgokat tudtál csak venni. Nem tagadom, hogy erkölcsileg ez tényleg gusztustalan húzás de talán még mindig a jobbik féle mikrotranzakció ez. Ha a játék is olyan lenne, hogy iszonyat sokat kell grindolnod a cuccokért és ezt "könnyítené" meg a mikrotranzakciós szar akkor tényleg felháborító lenne. Így csak ott vannak ezek az igazi türelmetlen hülyéknek akik nem figyelnek oda a játékra és tényleg rohanni akarnak benne.
2.
2.
delphijos
#1: Itt azért szerintem az verte ki a bioztosítékot hogy egy RPG-ben mikrotranzakcióba tenni ilyeneket hogy gyorsutazás, meg camp, meg szökés a börtönből ?
1.
1.
tyber16
Egyébként a Devil May Cry 5 is tele lett pakolva megjelenés után mikrotranzakciókkal ott is ugyanolyan dolgokkal amiket a játékban is simán megszerezhettél. Ettől még nem szép dolog de ott nem volt ekkora visszhang miatta. Szerintem itt jobban kiemeli ezt a tény, hogy a játék konzolon szarul fut és a pc-s optimalizálás sem a legjobb.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...