Film készül a kozmikus horrorjátékból, a Dredge-ből

  • Írta: zoenn
  • 2024. április 10.
  • Cooltúra
Link másolása
A Black Stalt Games kultstátuszba emelkedett horgászjátéka az egyik olyan cím, amiből nem hittük volna, hogy élőszereplős filmadaptációt kap, pedig pont ez történik. A gyártást a Sonic-filmek stúdiója, a Story Kitchen végzi majd.

A Dredge a tavalyi év egyik nagy meglepetése volt a Dave the Diver mellett. A Black Salt Games alapjáraton egy könnyed horgászjátékot tálalt elénk, ám az élmény hamar átcsapott egy hideglelős kozmikus horrorba. A csapat bejelentette, hogy már készül az élőszereplős filmadaptáció is, partnerük a Story Kitchen gyártócég lett, amely 2020-ban indított el a Sonic the Hedgehog producere, Dimitri M. Johnson és a filmipar más veteránjai.

A filmes stúdió előtt nem ismeretlenek a videojátékok, a Sonic-filmek mellett ők készítik a Tomb Raider animációs sorozatot a Netflix számára, de a Streets of Rage-ből is filmet csinálnak a Lionsgate-nél, de az It Takes Two filmváltozatát is ők jegyzik az Amazon számára.

"A Dredge egy lebilincselően kísérteties és mélységesen gazdag történet, amely már a kezdetektől fogva teljesen lenyűgözött minket." - nyilatkozta a Story Kitchen illetékese.

És teljesen igaza van, hiszen a halászhajónkkal kihajózva hősünk rémülten szembesül azzal, hogy mindenféle eldricth entitás lapul a hullámok alatt. A fejlesztő a több mint egymillió példányba elkelt játék első évfordulóját adakozással ünnepelte meg.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...