A Blizzard ex-vezérigazgatója szerint „borravalót” kéne adni a fejlesztőknek

  • Írta: osan
  • 2024. április 14.
  • Érdekesség
Link másolása
A Blizzard volt vezérigazgatója úgy gondolja, hogy a játékosoknak fel kéne kínálni a lehetőséget, hogy a játék végigjátszása után „borravalót” adhassanak a készítőknek. Ti 5, 10 vagy 15 százalékot adnátok?

Mike Ybarra X-posztban osztotta meg a gondolatát, miszerint kellene egy lehetőség a játékok végére, melynek hála adakozhatnánk a fejlesztőknek. Ybarra mostanában vetette bele magát igazán az egyszemélyes élményekbe és elmondása szerint sokszor érezte úgy, hogy még támogatná a fejlesztőket 10, esetleg 20 dollárral az eredeti 70 dolláros áron felül.

Tudja, hogy alapvetően már a 70 dollár is sok, azonban olyan játékok esetében, mint a Baldur’s Gate III, a Red Dead Redemption 2 vagy épp a God of War érdemes elgondolkozni a fejlesztők további támogatásán, hiszen valami igazán különleges dolgot tettek le az asztalra.

Végezetül azzal zárja gondolatát, hogy tudja sokak nem fognak osztozni a véleményén és azt is tudja, hogy a többségnek elege van a társadalmunk borravaló-kultúrájából, melyben szinte ránk van kényszerítve az a bizonyos 5, 10 vagy 15 százalék.

Egy felhasználó rámutatott Ybarrának arra, hogy ugyan az ilyen nagy költségvetésű játékoknál nincs „digitális borravalós edény”, azonban több indie fejlesztőnél van, illetve az a lehetőség is fennáll Steamen, hogy egy barátunknak ajándékozzunk egy digitális kópiát az adott alkotásból, konzolokon természetesen erre csak lemezesen van esély.

18.
18.
Szabolcs89
Ez fix lehúzás lenne...
Ha nincs megfizetve valaki vagy a cég nem tud emelést adni akkor el kell menni.
Nem össze koldulni a maradékot.
Nem elég áfával megvenni a drága játékot még annak 15% ,de ha már gamer vagyok akkor havi szinten menjen a fizum 15% is nem?
És az milyen jó lenne
16.
16.
Grabowsky30+
Ha a CEO nem akarnak 3 millás pulykapénzt minden évben csak mondjuk 1et, akkor az maradék 2 milla sok mindenre elég lenne ám! Pofám leszakad, ezektől a nyakkendős férgektől!
15.
15.
Spazz Maticus
#5: Nálam ez nem ritkaság, de leirom : Ez a legtahóbb és ostobább hozzáállás ami csak létezhet ezen a földön.
14.
14.
Chdz
#10: Abból a 15%-ból egy Actinél még a takarító is meggazdagodna, de ezt komolyan mondom. Elég megnézni Kotick báttya mennyi jutalékkal szállt ki, eszed megáll..
13.
13.
crytek
Szerintem aki bármilyen cégnél dolgozik nagyon jól tudja ,hogy mindenre is van pénz miközben a melós aki miatt ott lehet a céged ahol csak egy db szám egy táblázatban aki semmit sem ér.
Ezért van az hogy bármi van ,első a "proli" melós aki repül és nem a TÉNYLEGESEN full felesleges költések visszavétele.

A mi fantasztikus cégünk is (most nem a magam nevében beszélek mert én a fizetésem miatt soha nem szóltam egy rossz szót se soha nem is fogok mert életvitelemhez képest nagyon sok még úgy is hogy most visszavettek belőle kb 100K-t mert megszüntették a folyamatos műszakot) csinál egy frappáns átalakítást.. melynek a lényege kevesebb ember ugyanazt a munkát végzi el amit eddig több + no hétvége no folyamatos pótlék embereket rúgtak ki, mindeközben felhúznak egy hatalmas épületet amire gyakorlatilag az ég világon semmi szűkség... de mivel valakinek a valakije a kivitelező gondolom mindenki szakít rajta nagyon... megy a cég pénzének a talicskázása a zsebekbe ,de ez rendben van.. csak az embert kell baszogatni mindig akik a létező legkevesebb pénz emésztik fel...
21 év alatt hozzászoktunk már..ha nem élem át nem hiszem el mekkora cigány cég ez miközben minden évbe dönti a rekord milliárdos bevételeket..
12.
12.
delphijos
#3: Nem is értem a kommentedet. Ennek mi köze ehhez a cikkhez ? Nem arról van szó hogy ne értene vele egyet az ember, de a CÉG AKINEK DOLGOZIK fizesse meg a fejlesztőt. Azon a gyakorlaton hogy vezetőknek meg a részvényeseknek több jut, ne azzal akarjanak változtatni hogy mi adjunk még KÜLÖN.
11.
11.
delphijos
"konzolokon természetesen erre csak lemezesen van esély"

Ezt nem értem, az XBOX store-ban is lehet ajándékba vásárolni.
10.
10.
xanatos0911
Ezek a vezerigazgatok olyan szinten el vannak szakadva a valosagtol, hogy egy alternativ univerzumban elnek ahol meg az ilyen kijelentesekhez is van pofajuk.

En meg rakontrazok: Ha annyira ertekelne a a fejlesztoket akkor lemondana a fizetese 10-15%-arol es odaadna nekik. Megtippelnem, hogy nem elhanyagolhato fizetesemeles lenne az alkalmazottak szamara.
9.
9.
Extol
Jah ő adakozott mikor ő volt az igazgató?
8.
8.
mephi
Aham, biztos a fejlesztő kapná meg a borravalót és nem a cégvezetők és részvényesek nyúlnák le... A gondolat szép, csak éppen a Blizzardnak ezt nem tudom elhinni.
7.
7.
Nothing
Fizess a kickstarterre, fizesd ki a túlárazott, bughalmazként kiadott játékot, fizesd ki a túlárazott DLC-ket...ja, meg egy kis pluszt borravalónak, ha lehetne...
Az eszem megáll, komolyan.
6.
6.
Low Noise
Jó ötlet, ezt aztán lehetne statisztikázni, versenyeztetni, hogy melyik játék kapta a legtöbb borravalót X év alatt.
5.
5.
HMoody
#4: Nagy ritkaság, de leírom. Minden szavaddal egyetértek.
4.
4.
crytek
#3: Tévedés. Nekem nem szar én jól keresek.
Tudod ez egy olyan világ ha szarba se vesznek és nem fizetnek meg én nem sírok és jópofiznék lelépnék a ge**be ilyen helyről ,oda ahol többet adnak... Csak sírni mindenki tud tenni érte senki és ez a világon mindenhol így van. Azt amikor megkérdezel BÁRKIT aki sír mert szarul keres hogy miért nem vált megy a bla bla bla megmagyarázza hogy miért jó csórónak lenni...
Vicces világ ez hogy mennyire szarnak a saját magukra ilyen szempontból ,de fészbukon ku***jól mutat a sírás ez tiszta sor.. nevetségesek
3.
3.
Obi Wan Kenobi
#2: Mondjuk valószínűleg nem lenne baj, ha épp csak egy kicsivel több pénz jutna a fejlesztőknek, tudod akik ténylegesen csinálják a játékot, mint Bobby Koticknak meg a részvényeseknek. De hát miért is lehetne egy kicsit igazságosabb a világ, ha neked szar, legyen nekik is :D Magyarország
2.
2.
crytek
Ej baszki én is majd úgy fogok járkálni a városban hogy aki gyógyszert használ legyen már benne annyi hogy hozzámcsap valami borravalót.. igaz van munkáltatóm aki ezért fizet hogy ezeket gyártsuk, de sírjunk világszinten mert nekünk ez jár...
Komolyan baszki csövesek meg hajléktalanok fejlesztik a játékokat vagy mi a repedt...* képzelnek már magukról?
1.
1.
hedzsooo
En csak pl. Steam Early Access-ben/korai hozzaferesben elorendeltem anno pl. a BG3-at, mert bennuk meg eddig nem csalodtam... Volt ahol en is csodalkoztam a jatek aran (NEM 70! $/£-os volt!), + hogy ahhoz kepest mennyire faxantos. Ott pl. megvettem hozza utolag Steamen a DLC-t is (pl. a jatek OST-je), hogy azzal is tamogassam a keszitoket. Latszik h ez a pofa le van maradva enyhen de hat a BLIZZARD-tol jott, ott egeszen mas az uzletpolitika mar...;)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...