SGF 2024: Hol maradt tegnapról az Xbox sokat pletykált kézikonzolja? Phil Spencer válaszolt.

  • Írta: szlav
  • 2024. június 10.
  • Hardver
Link másolása
Ha még egy nagy bejelentésnek örültünk volna az Xbox Games Showcase tegnap esti műsorán, az a régóta pletykált Xbox handheld bejelentése lett volna. A leleplezés elmaradt, de Phil Spencer nem hagyta szó nélkül a dolgot.

Tegnap este nemcsak az idei szezon, de az elmúlt évek legerősebb műsorát szállította a Microsoft videojátékos divíziója, abszolút elégedettek lehettünk azzal a trailerzuhataggal, amit kaptunk. Még új hardverek is terítékre kerültek, igaz, csupán az Xbox Series X és Series S újraszínezett, tárhelybővített vagy digital only kiadásairól. Némileg tehát csalódást okozhatott, hogy nem került színpadra a szóbeszédek szintjén már régóta élő Xbox handheld konzol. A pletykákat azonban nem kell egyből temetnünk, hiszen az Xbox első embere, Phil Spencer kommentálta a dolgot.

Spencert az IGN kérdezte arról, hogy mi a helyzet az Xbox handhelddel, melyre ez volt a platformvezér válasza:

"Fantasztikusan fest a hardverünk jövője. A csapatunk dolgozik különféle formai kivitelezésen, hogy még több módot adjunk a játékra, én pedig őrülten izgatott vagyok ezzel kapcsolatban. A mai este azonban a játékokról szólt. Lesz még időnk arra, hogy újra színpadra álljunk és beszéljünk a platformról, már alig várjuk, hogy megtehessük ezt."

Phil Spencer tehát közvetlenül nem erősítette meg az Xbox handheld létezését, de nem is cáfolta meg azt. Ellenben határozottan utalt arra, hogy nem csupán hagyományos otthoni konzolként érdemes elképzelnünk az Xbox jövőjét.

Az IGN munkatársa szerencsére itt nem hagyta abba a kérdezősködést: megkérdezte azt is, hogy ha elméleti síkon lézetne egy Xbox kézikonzol, az lokálisan futtatná-e a játékokat, mint például a Steam Deck vagy a Nintendo Switch, vagy egy olyan hardver lenne, ami kizárólag az XCloud felhős streaming-rendszerére épít? Spencer válasza mindössze ennyi volt: "Szerintem nagyon fontos, hogy lokálisan, közvetlenül az adott hardveren tudjuk játszani a játékainkat."

2.
2.
crytek
Konzol szinten érdekes gép lenne ez mivel egy series x szint pl az nem gyerekjáték...méretileg meg fogyasztásilag is. Szóval én így laikusként nem látom ezt konzolként. Max xbox 360 szinten de azt meg ugye minek..
1.
1.
Nothing
A fancsali vigyorgáson és folyamatos mellébeszélésen kívül van még valami a munkaköri leírásában? Remek politikus lenne belőle...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...