Super Mario Galaxy - a siker elképesztő

  • Írta: fojesz
  • 2007. november 21.
  • Érdekesség
Link másolása
Sokat vártunk a Super Mario Galaxy-től, a Nintendo új játéka pedig hozta is az elvárt szintet: mind a játékosok, mind pedig a kritikusok imádják az új Mariót.
Sokat vártunk a Super Mario Galaxy-től, a Nintendo új játéka pedig hozta is az elvárt szintet: mind a játékosok, mind pedig a kritikusok imádják az új Mariót.

  

Ugrás a galériához

Amerikában már az első héten fél millió darabot értékesítettek a kizárólag Nintendo Wii-re megjelent játékból (ezzel a cím nem mellesleg a legkeresettebb újonnan megjelent Mario-játékká vált), átlagolva pedig 97 százalékos értékeléseket kapott világszerte. Ez azt jelenti, hogy a legszőrösszívűbb teszterek is 9 ponttal jutalmazták a Nintendo munkáját, az pedig már csak a hab azon a bizonyos tortán, hogy több tíz elismert lap maximális pontszámmal ismerte el az új Mario-játékot.
23.
23.
Naridar
A 3. pont végére : , hogy a többi jóérzésű játékosban is.
22.
22.
Naridar
Kedves yoshi23, először is letisztáznék néhány dolgot.

1. Nem mondtam és soha nem is mondom, hogy a Wii rossz. Sőt, játszottam már vele és piszkosul tetszett.

2. Lehet, hogy rontana, az élvezeti értékén az, hogyha a Saitek P880-as gamepademmel játszanám (pörgés : jobb analog kar lehetne) a Mario Galaxyt, de még így is messze a legjobb PC játék lenne.

3. A PC nem csak az FPS-ekről szól, nem csípem azokat (CS-t egyszer próbáltam ki, elég is volt, a STALKERrel játszottam ugyan, de nem jött be). Jómagam a platform, kaland és RPG játékok híve vagyok és piszok nagy kib***ás a játékosokkal szemben, hogy emiatt hátrányban vagyok (ha legalább kiadnák DS-re is, azom van). A Nintendo maga alatt vágja a fát (elvágja magát egy csomó extra bevételtől) és a játékosokat arcba köpi, méghozzá folyamatosan. Ez az, ami bennem kivágta a biztosítékot és bízom benne.

4. Mario-fan vagyok és minden egyes rész megvan. Lehet, hogy emuval, lehet hogy be se indul, de megvan. Pedig nincsen Wiim. EZT kéne felfognia a Nintendonak (meg azoknak is, akik szidják a PC-seket, mint a bokrot). Hogy ha lenne ébkézláb kompromisszum (nem érdekel az irányítás, csak a bolygóról-bolygóra ugrálás és a sokak által lesajnált, de brutálisan szép grafika - meg persze az, hogy olyan játék legyen, amilyen Wii-n - az irányítás kivételével), akkor megvenném eredetibe, 10-12 lepedőért megéri. 85-ért NEM.



További szép napot.
21.
21.
skiz0
Hülye lenne a Nintendo PC-re elkészíteni...ez egy nagy húzócím most Wii-re, meg különben is...PC-n elképzelhetetlen 1-2 funkció, melyet a játék a Wii-ben használ ki [lsd. Wiimote, stb...]

De aki játszott vele, illetve látott már videókat, az jól tudja, hogy miért is csak Wii-n igazi ez a gamma.
20.
20.
SWBF2
találtam a neten a LEGO Star Wars The Complete Saga-hoz Wii fénykardot:bele kell pattintani a Remote-ot a nyélbe.....sajna limitált cucc és csak Angliában van,de lehet rendelni
19.
19.
Rod
yoshi23:

a mario&sonic az sega játék, a tennis meg ugyebár nintendo lesz :) szeretnének ők is keresni vele rendesen - bár nem tudom hova tudják még a pénzüket tenni, szerintem már eszik is, hogy fogyjon :D

sok wii cím jön ki, ne csak itt nézd a megjelenéseket; sajnos nem minden kontinensen jön ki minden + elég sok játék hulladék (ez volt megfigyelhető a ps2-nél is; a piacvezetőre készül a legtöbb játék, és persze a nagy számok törvénye alapján van köztük sok rossz is)

ja és egy wii devkit 2050 dollár, egy ps3 devlkit 10250 dollár :)
18.
18.
yoshi23
az is kell de 360ra és ps3a tényleg szinte csak az van.....kb mindennap elsírom magam mikor látom hogy 15 játékmegjelnésből összesen egy wii.....de ha jobban megnézem a maradék tizennégy játék mind az ufo ölő szupergrafika kategória....viszont azért a nintendo is túlzásokba esik néha pl egy újabb mario tennis szerintem már fölsöleges...főelga mario and sonic olympic melett...
17.
17.
user1
yoshi23:

"persze pc-sek agyáig sose jutott el hogy a konzolok nem csak a hülye lövöldözös fps-ekről szólnak"



Én is pc -s vagyok...:) Az is maradok, bár nem is igazán játszom már jó ideje. Mindenesetre egy wii elférne itt a gépem mellett. A konzolok pedig álltalában azért a "hülye lövöldözös fps" -ekről szólnak. Lost planet, gow, halo......Soroljam még? Ez kell ma az embereknek. Csak azt nem tudom miért..... A wii más utakon jár, és ez tetszik nekem. És nem csak nekem ahogy látom....
16.
16.
Rod
yoshi23: azt írják róla, hogy nagyobb durranás mint anno a 64 volt, ez pedig nem kis jelző :)
14.
14.
yoshi23
user1 a számból vettél ki minden szót, naridar pedig inkább te maradjál...még ha meg is tudod szerezni...sose fogjátok fel hgoy nem eza lényege...hanem az élmény és a fíling...persze pc-sek agyáig sose jutott el hogy a konzolok nem csak a hülye lövöldözös fps-ekről szólnak mint a pc...ez egy other way of fun....attól hogy a suzukid pirosra fested és egy lovat raksz rá még nem lesz ferrari...ennyi
14.
14.
yoshi23
am remélem nemsoká meg lesz a galaxy... ha csak fele oylan jó mint a super mario64 akkor már az igen durva...
13.
13.
user1
Érdekes dolog ez. Az "igazi" játékőrültek már a megjelenése óta temetik a wii -t, mást se hallani mint hogy "csak azért veszik mert újdonság", illetve hogy "hamarosan kifullad, lecseng". Közben pedig a nintendo lassan nem tudja hova tenni a sok pénzét amit a gépen keresett, és mindeközben előáll egy új mario -val, amit szintén sokan lesajnálnak, gyerekesnek tartanak, az eladási mutatók mégis ilyen hatalmas számokat produkálnak, és a nintendo még mindíg a csúcson van. A wii az egyetlen olyan újgenerációs (mégha nem is a hardware tekintetében) gép, amivel kapcsolatban csupán egyetlen egy probléma merült fel, azt is gyorsan javították. Nincs hatalmas pr hadjárat, nincsenek kijavíthatatlan géphibák....:), nincsenek alaptalanul túlheroizált semmitmondó darálós lövöldözős játékok, (manapság valamiért ezeket "húzócímeknek" mondják). A nintendo nem akar sem technikai forradalmat, sem "médiaközpont" -ként beállított, ám valójában csupán néhány extra funkcióval bíró játékgépeket gyártani. Ők csak szórakoztatnak.. Azt pedig úgy tűnik eredményesen teszik.
12.
12.
Glek
WoW ki gondolta volna hogy tudnak újat mutatni Marioék :D Ha le megy 40-re a Wii ára szentem szedek egyet :D
11.
11.
Naridar
Maradjál már, skiz0, ha rajtam múlik, kiszedem ezt PC-re is (némi kétes biznisz felemlegetése a Nintendonál beválik). Egyébként MARIO 4EVER! Ha nem kerülne 70+12 lepedőbe, talán meg is venném. ui.:a játék zenéjét a Sárkányszív c. filmből lopták.
10.
10.
skiz0
PC-re nem lesz soha, kár a gőzért.. :)
9.
9.
elcajos
Az én példányom pont hétfőn futott be. A családban már kipróbálták és nagyon tetszik. Én épp a Metroid Prime 3-at űzöm, ezután fogok csak Máriózni.



PC-seknek meg üzenem: vegyenek Wii-t! :)
8.
8.
Rod
Én elvagyok még a Metroiddal, de azért kéne :D
7.
7.
SWBF2
Nekem meg is van,nagyon ott van a játék :D
6.
6.
kvaler1993
MARIÓT A PC-SEKNEK!

MARIO szeretünk!
5.
5.
Mast3rmind
Nekem a képekről hirtelen a Rayman 3 jutott eszembe :).
4.
4.
tOMiiiiK@
Vagy leitatták a tesztelőket :) Viccet félre téve, biztos jó kis játék lehet, és szivesen ki is próbálnám (több Wii-s játékkal 1etértve) ha lenne rá lehetőségem.
3.
3.
Bally King
A Mario idétlen, és 5 éves gyerekeknek való. Biztos 5 éves gyerekekkel teszteltették. :D
2.
2.
Rod
Várom a kedves anti-nintendo gamereket, akik mindig azt írják, hogy a Mario idétlen és 5 éves gyerekeknek való... Erre már sokadszor cáfolt rá a Nintendo, ráadásul ez a valaha készült leges legjobb Mario (és jelenleg a legszebb Wii-s grafikájú cím)
1.
1.
skiz0
Elég fun lehet ez a gamma, de egyelőre eléggé úgy tűnik, hogy kimarad az életemből... :(

Viszont kíváncsi leszek rá, hogy tőlünk majd hány pontot is kap a játék :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...