Van, aki már megkapta a Nintendo Switch-et

Link másolása
Egy NeoGAF-felhasználó két héttel a megjelenés előtt hozzájutott a Nintendo új konzoljához, melyet a nagyérdeműnek is megmutatott. Megnézhetjük a kibontás pillanatát, valamint működés közben is megcsodálhatjuk.

A héten már egy szivárgásnak hála megismerhettük a Nintedo Switch specifikációit, most pedig egy szerencsés (vagy szerencsétlen, nézőpont kérdése) véletlennek hála a gépet idő előtt kapta meg egy előrendelő.

A NeoGAF-felhasználó, hiphoptherobot a nagyérdeművel is megosztotta élményeit, így videót is készített a kibontásról, valamint a beüzemelésről. Megcsodálhatjuk, mi lapul majd a bolti csomagolás alatt, valamint a menürendszert is láthatjuk mozgás közben.

Hiphoptherobotnak köszönhetően kiderült az is, hogy mennyi hely marad a felhasználók számára a rendszer mellett a belső memórián: 32 GB-ból 25,9 GB marad szabadon, ami a mai játékméreteket tekintve elég szűkös.

A Nintendo Switch egyébként csak március 3-án kerül a boltokba.

130.
130.
#129: Eleinte gondolkodtam rajta a kislányom miatt,de rájöttem,hogy még csak a telefonom nyomába sem ér! :)
129.
129.
zozo76hun
na ez is olyan nintendos baromsag hogy viszem a konzolt azt, ha jatekot akarok valtani cserelni kell a kartyakat. 2017-ben. belenyom 32gb-ot. beszarok... :)
128.
128.
zozo76hun
az 500-as xbox-omhoz egyetlen jatek volt ami lemezen volt meg: bf4. csak mert a startnal meg nem volt elerheto digitalisan. ahogy elerheto lett megvettem, a lemezt meg eladtam a faszba. aztan lecsreltem a konzolt egy 1tb-os verziora, ebben mar nem is volt lemez soha. azt sem tudom mukodik-e. en digitalisan veszek mindent, a tokomnel sem kell mar lemez meg ez a nintendos cartridge, vagy memcard mi a fasz.
124.
124.
DON GONDOCS
#123: Tudom énis digitális játékot veszek konzolon is meg pcc-n is. Kényelmes gyors, aki vigyázz az accjára nem lehet gond.
123.
123.
delphijos
#122: Hát, ha megnézed PC-be már alig van aki tesz meghajtót. Laptopokból is kikopott / kikopik. Az eny;mben sincs. Már oprendszert is pendrive-ról tesz fel az ember. Évek óta nem telepítettem szoftvert lemezről. A konzol még tartja magát ebben a gen-ben, de szerintem ott is ez lesz.
122.
122.
DON GONDOCS
#119: Hát nagyon remélem hogy igazad van :D
121.
121.
DON GONDOCS
Mit lehet ezen túl ragozni, ez a fanoknak készült vagy még azoknak sem, már a wiiUt sem érdekelte a kutya se. Ezzel is így lesz.
120.
120.
Heldengeist
#98: Tabletekre és telefonokra is rengeteg régebbi AAA játék vagy újabb budget játék jön. Star Wars KOTOR, Baldur's Gate, Transistor, This War of Mine, Bully, Grim Fandango Remastered, Valiant Hearts, Hearthstone, Syberia 1-2, Bully, GTA 3-Vice City-San Andreas-Liberty City Stories-Chinatown Wars, Shantae: Risky's Revenge, Brothers: A Tale of Two Sons, Prince of Persia Classic és The Shadow and the Flame, Max Payne, Carmageddon, Crazy Taxi, Worms Armageddon, több Final Fantasy rész és még rengeteg egyéb. A jobb kontrollerek ezeket támogatják is vagy eleve jól játszhatók érintőkijelzőn.
118.
118.
Prax
Idővel a számok majd beszélnek, hogy "jó"-e a switch, engem speciál hidegen hagy. Arra már régen rájöhettetek volna, hogy kár ~120 kommenten keresztül megmondani a másiknak,hogy miért hülye, vagy bizonygatni a saját hülyeségetek. Szerintem élvezitek :D Abba bele sem megyek, hogy páran személyes sértésnek veszik, ha PS/Xbone/Nintento/etc dologról nemtetszését fejezi ki valaki.
114.
114.
LexerTheFirst
#113: Tulajdonképpen lehetséges,de a Switch soha se lesz a konzolok,handheldek,játékok sárkányharcosa. Valójában ez eddig sajnos egy bukó terv a N-tól. Gondolj bele,mindenki harsogja hogy sikeres lesz és jönnek rá a játékok,de játék híján a Switch nem más mint egy tárgy amivel a szombat esti buliban a haveroknak henceghetsz,mert 25 GB tárhelyjel (wow,ennyi az SD kártyám) semmire se mész és még játék sincs rá.
113.
113.
delphijos
Van egy idézet a Kung Fu Pandából ami szerintem ide illik:

"Az igazi sárkányharcosnak nem kell bizonyítania hogy ő a sárkányharcos. Egyszerűen ő az."

Valahogy ilyen érvrendszer mentén van a Switch "megvédve" a "fikázó troll hordától".

112.
112.
Animejetix
#108: Wii U után borítékolható....
De olyan olcsó költségvetésű ez a Switch hogy a további opciók valószínűek lehetnek:
-Nincs 3DS utód.... nem gyanús? Mobilra költözik a handheld!!! Pokemon Go, Mario Run, Fire Emblem, Animal Crossing
Helyette ez egy kísérleti gép, azaz ha bukó akkor ott a mobil részleg, ergo 2 handheldünk van.
-Biztos van egy asztali konzol terve, halál komoly és halál titkos. Bukás esetén Launch!
Siker esetén hátradőlnek és szedik be a lóvét, profit maximalizálva, a lehető legkevesebbet tesznek ezek után a sikerért, a lóvé jön magától, fejlesztők elvégzik a piszkos munkát, tucatjával indítják majd a játékokat....
108.
108.
LexerTheFirst
A Nintendo vakvágányra futott. Ugyanis akkor fognak kiadni a Switch-re játékot,ha az sikeres lesz. De sajnos itt a baki,ugyanis ha a megjelenés napján van rá kb 12 játék,még ha egy Zelda is,meg még az ára is több mint egy fél PS4 pro és még a hardver is gyenguszka (ami egyébként nem volna baj ha most még nem létező sok játékot kiválóan futtatná),na akkor sajnos a megvételek hamar el fognak apadni a kezdeti láz után,szerintem ez kb. 4 hónapot jelent,és aztán egy játék se jönne ki rá.


Egyébként maga a koncepció,hogy a repülőgépen GTA-zunk nekem nagyon tetszik. De a hardver erre talán még annyira se képes mint a last-gen konzolok,pedig ott is szerintem túl nagy kompromisszumot kötöttek a Rockstarosok.
100.
100.
Trapyd
#95: Amúgy valahogy nem akarózik reagálni erre.
Még mindig tény, hogy ilyet soha nem mondtam.
Talán legközelebb olvasd el mit írsz.

"de most gyakorlatilag azt mondtad, hogy a Switch nem játékkonzol, mert hordozható. Vagy a PS4 és XO nem játékkonzol, mert a Switch hordozható."
99.
99.
Trapyd
Nem fognak emiatt rohanni az emberek 300 dodót költeni egy nagy és nulla címmel rendelkező dologra.
Mint mondtam a N pengeélen táncol.
98.
98.
Trapyd
#95: Én úgy tudom, hogy tableten, vagy mobilon közel sincsenek olyan játékok, mint a konzolok "nagy" címei. Nem azért, mert nem lehetne futtatni, de nincs. Tehát aki játszani akar gondolom nem azokat a gépeket fogja venni. Azonkívül egy ilyen tudású telefon, tablet mennyibe kerül(nem kekeckedés csak nem tudom)? Ha kedvezőbb áron van a különbözetbe belefér egy korrekt mozgásérzékelős kontroller is?
3ds
Azért képminőségben és grafban össze sem hasonlítható a 2.
U
Lehet hogy kijelzős a kontrollere, de azért az merőben más tészta. Wii kompatibilitás meg nagyszerű, de... :)
95.
95.
Yanez
#89: Akkor én most megelégszem annyival, hogy azt akartad mondani, hogy hordozhatóságban nem konkurencia neki a másik két konzol. Így elfogadom. Arra a konkurenciára ott vannak a tabletek és mobilok, na meg laptopok. Viszont én azt mondom, hogy erre a célra a legjobb választás a 3DS! Sokkal jobb, mint a Switch! Dupla képernyő, tonna játék, jó ár, és... Nintendo! Otthonira pedig, ha már mindenképp Nintendót akarunk: WiiU: egyszerre játszható tv-n meg kézin, és ami még ennél is fontosabb: TONNA játék, hála a Wii-s visszafelé kompatibilitásnak!!!
89.
89.
Trapyd
"Úgy jött, hogy azt írtad, az XO meg PS azért nem konkurencia, mert a Switch hordozható."

Így van, de te átfordítottad erre:

"de most gyakorlatilag azt mondtad, hogy a Switch nem játékkonzol, mert hordozható. Vagy a PS4 és XO nem játékkonzol, mert a Switch hordozható."

Ezt én hol mondtam Yanez? A kettő az nagyon nem ugyanaz. Talán nem is ezt akartad mondani.


"attól, hogy hordozható, még ugyanazt a célt szolgálja: gaminget a videojátékosok számára! Így pedig, ha valaki konzolt szeretne vásárolni és bemegy egy erre a célra fenntartott helyre, akkor ott lesz előtte a Switch, Xo, PS stb. Ezek mind játékkonzolok,"

Ne haragudj, de szerinted ezt komolyan le kell írnod nekem? Szerinted ezt nem tudom?


Amúgy egyetértünk abban, hogy mint konzolok egymás konkurensei, de azért vannak kategóriák, mint sok más terméknél is. Úgy gondolom, hogy a hordozhatóság és a teljesítménybeli különbség, elegendő okot ad rá, hogy más kategóriába soroljuk őket. Biztos vagyok benne, hogy te is tudsz, olyan termékeket mondani, amik bár végeredményüket tekintve ugyanazt az igényt elégítik ki, de nagyon más módon.

Más.
Mint mondtam már korábban is nem tudom reális e a gép ára. De annyi biztos ha, van egy teljesítményszint és azt az ember hordozhatóként szeretné magáénak tudni, azért jobban a zsebbe kell nyúlni.
87.
87.
Yanez
#86: Úgy jött, hogy azt írtad, az XO meg PS azért nem konkurencia, mert a Switch hordozható. Akkor most figyelj: attól, hogy hordozható, még ugyanazt a célt szolgálja: gaminget a videojátékosok számára! Akkor nem lenne konkurencia, ha mondjuk a Switch krumplihámozásra volna jó. Így pedig, ha valaki konzolt szeretne vásárolni és bemegy egy erre a célra fenntartott helyre, akkor ott lesz előtte a Switch, Xo, PS stb. Ezek mind játékkonzolok, és amíg mind népszerűek, mind egymás konkurensei lesznek, függetlenül attól, hogy hordozható-e vagy sem. Én sem mondom, hogy pl a PS4 nem konkurencia az XO számára, mert annak rendes visszafelé kompatibilitása is van.
86.
86.
Trapyd
Feltettem egy egyszerű kérdést.
"Konkurens gépek? PS4 meg Xbox one ra gondolsz igaz?."

Aztán tettem egy egyszerű kijelentést.
"Ez egy olyan gép ami hordozható is."

Végül egy újabb egyszerű kérdésem volt.
"Tehát akkor hol konkurens a ps meg a box?"
Nem kaptam válasz egyik kérdésemre sem.

Kaptam helyette egy kijelentést és azt mondod ez a 3 mondatom ezt jelenti:
"de most gyakorlatilag azt mondtad, hogy a Switch nem játékkonzol, mert hordozható. Vagy a PS4 és XO nem játékkonzol, mert a Switch hordozható."

Hiszed vagy sem én nem akarok kötekedni, de mondd meg kérlek, ez most hogy jött?
85.
85.
Yanez
#73: Nem tudom számodra mit jelent a konkurencia, de most gyakorlatilag azt mondtad, hogy a Switch nem játékkonzol, mert hordozható. Vagy a PS4 és XO nem játékkonzol, mert a Switch hordozható. Gondold át mégegyszer a 67-es kommentemet, mert valamit nagyon félreértettél.
73.
73.
Trapyd
#67: Konkurens gépek? PS4 meg Xbox one ra gondolsz igaz? Ez egy olyan gép ami hordozható is. Tehát akkor hol konkurens a ps meg a box?
67.
67.
Yanez
#60: Ha aranyból lenne a Switch, akkor is csak az számítana mit tud nyújtani. A tudásához képest pedig igenis túlárazott! Aki pedig nem érti miért, az nézze meg mit tudnak ennyiért a konkurens gépek! Jó napot!
66.
66.
godach
Ó istenem, Már megint ez megy. Értem én hogy egy hír alatt fikázzátok, véditek de nem unalmas még, mindegyik alatt? :/
60.
60.
Trapyd
Kértem, hogy valaki aki, ért hozzá és tisztában van az árakkal szedje össze a Switch alkotóelemeit. Mert eddig csak azt írtátok le, hogy drága. Én ezt készségesen elfogadom, ha valaki összegzi. Semmi gond ezzel.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...