HWSW: Megérkezett a végleges Android 13

  • Írta: fojesz
  • 2022. augusztus 16.
  • Hardver
Link másolása
Hétfőn elérhetővé vált az elsősorban okostelefonokra optimalizált Android operációs rendszer legújabb főverziója. Az Android 13-at egyelőre csak a Google saját okostelefonjaival rendelkezők kapják meg - írja a HWSW.

A szokásos, több hónapos bétatesztelést követően tegnap elérhetővé tette az Android 13 végleges verzióját saját, Pixel-okostelefonjaival rendelkező felhasználói számára a Google. A legújabb Android-főverzió így a szokásos menetrendhez képest valamivel hamarabb futott be (az Android 12 tavaly októberben, az Android 11 2020 szeptemberében készült el), jóllehet a nagyobb piaci szereplők készülékeire így is szokás szerint csak később kerülhet fel az új OS.

Az Android-főverziók fejlesztése évek óta elsősorban kisebb dizájn- és funkció-ráncfelvarrásokról szól, nincs ez másként az Android 13-mal sem. Az új verzióban így például az egységesebb felület érdekében az Android 12-vel debütált Material You felület további testreszabási lehetőségekkel bővült, emellett az engedélykérések új formát kaptak, illetve egyedileg lehet szabályozni, hogy egy applikáció milyen fotókhoz vagy videókhoz férhessen hozzá.

A további funkciókról a HWSW teljes cikkében olvashatsz!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...