Nincs még vége: az Embracer bezárta az Insurgency fejlesztőjét is

  • Írta: zoenn
  • 2023. december 5.
  • Gyászhír
Link másolása
Sajnos az Insurgency-sorozat mögött álló New World Interactive-ot sem kerülte el az Embracer Group átszervezési hulláma, a csapat lehúzta a rolót. A taktikai lövöldéjük fejlesztése viszont halad tovább a Saber égisze alatt.

Az Embracer Group jelenleg is zajló szerkezet-átalakítási stratégiájának legújabb áldozata az Insurgency és az Insurgency: Sandstorm mögött álló stúdió, a New World Interactive. A hírt először Nick Calandra, a Second Wind újságírója szellőztette meg, amit rövidesen az Insider Gaming több forrása is megerősített. A bejelentést hétfők közölték a dolgozókkal.

A New World Interactive-ot 2010-ben alapították, első játékuk, az Insurgency négy évvel később jelent meg, majd ezt követte a Day of Infamy és az Insurgency: Sandstorm. A denveri székhelyű csapatot 2020 augusztusában vásárolta fel az Embracer, akiket közvetlenül a Saber Interactive alá szerveztek be. Jelenleg több játékuk is fejlesztés alatt volt.

A Saber Interactive most azon dolgozik, hogy a meglévő nyitott pozíciókat az érintett személyekkel betöltsék, vagy ha minden kötél szakad, tisztességes végkielégítést biztosítsanak az elbocsátott alkalmazottaknak. Emellett megnyugtattak mindenkit, hogy az Insurgency: Sandstorm fejlesztése halad tovább, ahogy más be nem jelentett projekteké is. Úgy legyen!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...