Vége a várakozásnak: május 21-én jelenik meg az XDefiant

Bizonytalan hónapok után végre körvonalazódott a Ubisoft free-to-play vitatott sorsú lövöldéjének premierje. Mindhárom platformon május 21-én indul az XDefiant hathetes előszezonnal, 14 térképpel, 5 játékmóddal és 24 fegyverrel.

Először nézhetünk bele a The Forever Winterbe

A háború pokol, a The Forever Winterben pedig különösképp. A Fun Dog Studios kooperatív elemekkel megspékelt taktikai túlélőhorrorja igazán elkeserítő jövőképet fest, mozgásban pedig nyomasztóbb.

Júliusban mentjük meg a Földet az Earth Defense Force 6-ban

Noha az emberiség megnyerte a hosszú háborút az ismeretlen űrlények ellen, a népesség 10 százalékra zsugorodott és három évvel később egy új fenyegetéssel nézhetnek szembe. Már tudjuk, mikor jön hozzánk az Earth Defense Force 6.

Nem kap több DLC-t az Elden Ring, de a folytatás esélyes

Most már biztos, hogy a Shadow of the Erdtree lesz az Elden Ring egyetlen bővítménye, de ez nem jelenti azt, hogy a jövőben nem készül több Elden Ring. Ez derült ki Hidetaki Miyazakival készített legújabb interjúból.

Kiderülhetett, mi várható a nyári Xbox Games Showcase-en

A The Verge munkatársa belső forrásokra hivatkozva leleplezte a júniusi Xbox Games Showcase játékfelhozatalának egy részét. Az új Call of Duty: Black Ops mellett a Gears of War hatodik része is leleplezésre kerül többek között.

Ingyen tölthető az Orcs Must Die! 3 és a Cat Quest II is

Ezen a héten az orkok húzzák a rövidebbet, hiszen az Orcs Must Die! 3 az Epic e heti ingyenes ajánlata, de a cicás akció-RPG folytatása, a Cat Quest II is hozzácsapható könyvtárunkhoz. A jövő héten egy érdekes cirkuszos hibriddel lesz dolgunk.

Fagyos témájú lesz a Helldivers II következő Warbondja

Arrowhead Game Studios folyamatosan csiszolja és bővíti a Helldivers II-t, a következő kiegészítő, a Polar Patrios május 9-én érkezik. Ezúttal is új fegyvereket, páncélokat és köpenyeket nyithatunk meg.

Augusztus 2-án lesz a THQ Nordic Digital Showcase

Most már biztos, hogy egész nyáron el leszünk látva játékbemutatókkal - az eddig is impozáns sorhoz ezúttal a THQ Nordic saját rendezvénye csatlakozott. Augusztus elején várható a digitális eventjük.

400 ezer példányban kelt el a Gray Zone Warfare az első 24 órában

Hiába a vegyes vélemények vagy a játék teljesítménye körüli problémák, közel félmillió példány talált gazdára a fejlesztők szerint az új shooterből, ami tematikájával a Tarkov közönségét célozza.

Bárki számára elérhetők a videós reklámok a Robloxban

Egy zárt teszt után új, immerzív reklámformátumot tett széles körben elérhetővé a Roblox. Mostantól bárki hirdethet videós formátumban a platformon, bizonyos szabályok betartásával.

A Dragon’s Dogma 2 volt a legkeresettebb játék márciusban Amerikában

Egy piackutató cég közzétette, hogy mely játékok voltak a legkelendőbbek az Egyesült Államokban márciusban. A lista élén a Dragon’s Dogma 2, a Helldivers 2 és az MLB The Show 24 végeztek.

Úgy tűnik, két irodát is bezár a Take-Two

A múlt hónapban a Take-Two is komoly leépítéseket jelentett be, most pedig úgy tűnik, hogy bezárják az Intercept Games-t Seattle-ben és a Roll7-t Londonban.

Mobiljátékokban költött el egy pap 40 ezer dollárt az egyház pénzéből

Már évekkel ezelőtt is problémát okozott a pap költése, aki saját bevallása szerint “nem a részletek embere”, ezért nem vette észre, hogy nem a megfelelő bankkártyát használja.

Még ebben a hónapban bejelenthetik a következő Call of Duty: Black Ops-t

A Black Ops-sorozat hatodik részéről a vártnál is előbb, már akár ebben a hónapban leránthatják a leplet, legalábbis erre utal több adatbányász által kikutatott információ.

Várostérkép és 60 fps a Starfieldben

Egyelőre még csak a Steam Beta verzióban, viszont innen relatíve hamar átkerül majd a fősodorba, ami nemcsak a PC-s, hanem a konzolos verziót is érinti.

Még az idén új Batman-játékot kapunk

A Batman: Arkham Shadow valamikor 2024 végén érkezik, és már van is hozzá egy kis teaser trailer. Azt azonban érdemes szemelőt tartani, hogy a játékot nem a Rocksteady készíti, lévén egy VR cím lesz.

Távozik a Horizon Zero Dawn a PlayStation Plus Extra kínálatából

A játék Complete Editionjével még nagyjából két hétig játszhatunk, utána már csak az alap verzió lesz elérhető. Kérdés, hogy a Sony miért veszi ki a saját játékát a saját szolgáltatásából, de volt már ilyenre példa a közelmúltban.

Megvannak a PlayStation Plus Essential májusi címei

Összesen három játékot és egy kiegészítőt kapunk május 7-től, amelyek igen széles spektrumot fednek le, akár focizni, akár lövöldözni, vagy akár nindzsázni támad kedvünk.

Újabb részletek derültek ki a Diablo IV új szezonjáról

A Blizzard aRPG-jének immár negyedik szezonja indul a hónap közepén, és többek között a játék loot rendszerének újragondolását és számos más mechanika megújulását hozza majd el.

Steamen is megjelenik a Sins of a Solar Empire II

A jelenleg csak az Epic Games Store-ban elérhető, korai hozzáférésű formában játszható 4X-játék az idén a Valve áruházában is elérhetővé válik, a jelek szerint már teljes formájában.

Szerverproblémák mételyezik a TopSpin 2K25 egyjátékos módját

Bár azon, hogy egy játék single player tartalmaihoz is már kötelező az állandó netkapcsolat, nem illik meglepődni 2024-ben, ezzel együtt elvárható lenne, hogy a szerverek stabilan működjenek.

Szakszervezetbe tömörülnek a kanadai videójáték-fejlesztők

Quebec közel 15 ezer videójáték-fejlesztőnek ad otthont, a kezdeményezők abban reménykednek, hogy az összes stúdió életét jobbá tudják tenni egy széleskörű szakszervezet segítségével.

Júniusban érkezik a Star Wars: Hunters

Több csúszás után végre június 4-én érkezik mobilra és Switch-re az ingyenes, kissé bohókás, 4v4 arena shooter, első körben tizenhárom karakterrel.

A brit gamerek felét nem érdekli a GTA VI

Egy novemberben készített, azonban csak most publikált felmérés szerint a brit játékosok felét nem érdekli a GTA VI, azonban még így is több mint 15 millióan vásárolhatják meg a megjelenéskor csak a szigetországban.

Páros lábbal ugrik a belsős videojáték-fejlesztésbe a Hasbro

Az elsősorban társasjátékokról ismertté vált vállalat a videójáték iparban is tovább öregbítené a hírnevét. Jelenleg négy tripla-A csapat is az anyavállalathoz tartozik.