26 cím távozik májusban a PlayStation Plus katalógusból

A lista igen nagy részét ráadásul a Square Enix JRPG-sorozata, a Final Fantasy régebbi részei teszik ki, de számos kisebb, igen népszerű alkotástól is búcsút kell vennünk.

Launch traileren a No Rest for the Wicked

Igaz, csak a korai verzió rajtol el ezen a héten, a Moon Studios azonban így is összedobott egy irtó hangulatos launch trailert a játékhoz. A sötét hangulatú aRPG nagykanállal merít a Souls-játékokból is.

AAA Invincible-játékra gyűjt a Sykbound

Robert Kirkman cége meglepő módon befektetőket keres egy Invicible-játékhoz, még meglepőbb, hogy a terveik szerint egy igazi, bombasztikus AAA-játékot készítenének.

HWSW: Reklámokat tesztel a Microsoft a Windows 11 start menüjében

Újabb helyen bombáznák a fejlesztők promóciókkal a Windows 11 felhasználóit, de egyelőre még nem biztos, hogy a stabil kiadásokba is bekerülnek a Start menübe szánt új ajánlások - írja a HWSW.

Újabb traileren a Sand Land

Ezúttal egy ikonikus dallammal megtámogatott, az akcióra összpontosító kedvcsinálót kaptunk. Ha ez nem hozza meg az ember kedvét, hogy belevesse magát Akira Toriyama sivatagos kalandjába, akkor semmi sem fogja.

A héten tarthat szervertesztet az XDefiant

Az eredetileg 12 órás tesztet valószínűleg kitolják az egész hétvégére. A Ubisoft már tartott egy ilyen próbát korábban, egyelőre nem erősítették meg a mostani teszt tényét.

Már jelentkezhetünk az új World of Warcraft kiegészítő bétatesztjére

A három kiegészítőből álló Worldsoul Saga első darabjának kipróbálásához jelentkezni kell, a részvétel pedig nem garantált. A kiegészítő érkezésének dátuma is kiderült.

Keanu Reeves is csatlakozhat a Sonic 3 stábjához

Bár hivatalosan nem jelentették még be a dolgot, ráadásul a pletykák szerint a színész nem mást fog szinkronizálni, mint a tökéletes létformát, Shadowt. A film szereposztásra egyre erősebb így.

Elérhető a Frostpunk 2 bétája

Két megkötéssel is operál a fejlesztés alatt álló játék ezen verziója, cserébe kaptunk egy új előzetest, illetve a PC-s megjelenés vélhetőleg fix dátumát is közölték a készítők.

Rajongók hozták vissza hat év után a LawBreakerst

Cliff Bleszinski kompetitív aréna shootere egy rajongók által készített launchernek hála újra játszható lett. Hat év után támadt fel hamvaiból a LawBreakers, ráadásul a kezdeményezés mellé állt CliffyB is.

Idén új Fight Night-játékot jelenthet be az EA Sports

Közel másfél évtizedes pihenő után folytatódhat az EA Sports bokszjáték-sorozata - legalábbis egy friss szivárgás alapján nagyon így tűnik. Már ismert sportolók sem csinálnak titkot belőle - hamarosan itt a bejelentés?

Star Wars Outlaws - csak a szezonbérlet tulajdonosainak jár a Jabba-küldetés

Ha szeretnéd végigjátszani a Jabba the Hutt-küldetést, akkor mindenképp a 110 dolláros prémium-kiadást kell megvásárolnod a Star Wars Outlawsból, ami bizonyára jó pár rajongó nemtetszését fogja kiváltani.

Júliusban jön Switchre a One Piece: Odyssey Deluxe Edition

Miután tavaly januárban már futott egy kört a One Piece: Odyssey a többi platformon, hamarosan egy minden földi jóval teletömött kiadást vehetnek birtokba a Switch-tulajok. Lássuk, mivel lesz több a Deluxe Edition!

Még több sugárkövetést szeretne játékokban a Sony a PS5 Pro premierjére

Lapértesülések szerint a PlayStation 5 középgenerációs modellje nagyon is valós, ráadásul a Sony jelenleg arra biztatja a fejlesztőket, hogy még több ray tracing-funkciót építsenek a játékaikba, ezáltal megszerezve a PS5 Pro Enhanced-plecsnit.

Nem lesz ott a Nintendo az idei Gamescomon

A cég "alapos megfontolás után" úgy döntött, nem vesz rész a kölni játékexpón, így aki arra számított, hogy augusztus végén bejelentik a Nintendo Switch utódját, csalódni fog. És persze addig is lesznek Direct-bemutatók.

Még több információ érkezett a Destiny 3-ról

Habár a Bungie még nem jelentette be a trilógia harmadik darabját, egy jól értesült Reddit-felhasználó már számos konkrétumot elárult a játékról. Nevezetesen, hogy nem a Destiny 2 felújítása vagy egy DLC lesz, hanem igazi folytatás.

Gyorstalpaló a Homeworld történelméről

Hamarosan itt a legendás Homeworld-sorozat harmadik része, de bizonyára sok olyan olvasó akad, aki még nincs képben a frencsájz eddigi történetével. Nekik szól az alábbi videó, amivel gyorsan felzárkózhatnak.

Közelharc is jöhet a Helldivers 2-be?

Nem került még le az asztalról a közelharc lehetősége a fejlesztőknél, még mindig valószínűnek tartják, sőt a páncélfestést is, viszont jelenleg nagyon elfoglaltak, így hivatalos bejelentésre várnunk kell.

A stúdiók vezérigazgatóinak többet kéne tenniük, hogy megvédjék az állásokat

A Nemzetközi Játékfejlesztők Szövetsége (eredeti nevén International Game Developers Association, vagyis IGDA) közleményben kéri a vezérigazgatókat, hogy tegyenek meg többet az állások megtartása érdekében.

Holnaptól már magyar szinkronnal is játszható a Resident Evil 4

A SzinkronSarok jóvoltából hamarosan magyar hanggal élvezhetjük a tavalyi év legnagyszerűbb horrorjátékát! A profi szinkronszínészek remek munkája ezúttal is magáért beszél.

HWSW: Visszavette trónját a Samsung a fellendülő mobilpiacon

A globális mobilpiac szállítási számai már a harmadik egymást követő negyedéve mutatnak növekedő tendenciát, ami egyre magabiztosabban enged következtetni a fellendülésre. Mindeközben az Apple eladásai estek vissza leginkább éves szinten - írja a HWSW.

Rosszabbul teljesít az Final Fantasy VII Rebirth, mint elődje

Ugyan hatalmas sikere van a legújabb Final Fantasy VII-játéknak, elemzők szerint mégsem annyire kelendő, mint elődje, sőt nagyjából fele annyi fogyott belőle, mint a Remake-ből.

Újra dübörögnek a Fallout-játékok

Nem túl nagy meglepetés, hogy a sorozat premierjével az emberek visszatérnek, esetleg most előszőr próbálják ki a Fallout-játékokat, pontosabban a New Vegast, a negyedik epizódot és a Fallout 76-ot.

Ingyenes fegyver érkezett a 2016-os Ratchet & Clankbe

Mindig jó látni, mikor a fejlesztők vissza-visszatérnek egy régebbi alkotáshoz, hogy valamilyen új tárggyal, képességgel vagy lehetőséggel bővítsék az arzenálunkat ingyen. Most a 2016-os Ratchet & Clank kapott egy rajongók által imádott fegyvert.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Laza hét elé nézünk, érkezik pár érdekes cím, de alapvetően ne számítsunk nagy durranásokra játékok terén, a mozikba viszont visszatér a vérlázas Micimackó, streamingre pedig Zack Snyder űroperájának a második része.