Hírarchívum - 2024. április

Kézi PlayStation 1-et készített egy modder

Nem egy szoftveres emulátorról vagy egy visszafejtett hardverről van szó, hanem egy eredeti PlayStation 1-et alakítottak át kézikonzollá. Az eredmény pofás, még ha nem is tökéletes.

Másolhatják a Palworldöt

Legalábbis a Pocketpair CEO-ja szerint a Tencent már több koppintást is készítettet az év elejei sikerjátékról, amelyek vélhetően hamarosan elárasztják majd a piacot.

Jövő héten livestreamet tart a Metaphor: ReFantazio

Az ATLUS egy élő közvetítésben mutatja majd be, hogy hogyan is áll a játék fejlesztése, és remélhetőleg az új RPG-ből is láthatunk majd valamit, esetleg egy pontosabb megjelenési dátumot is kaphatunk.

A NieR: Automata rendezőjének tetszik a Stellar Blade

Yoko Taro odáig ment, hogy a ShiftUp játékát jobbnak tartja a sajátjánál, bár az indoklás azért nem sikerült olyan acélosra. A két játék összehasonlítgatása már a bejelentés óta fennáll, bár a Stellar Blade demója részben eloszlatta ennek minden alapját.

Holnap Indie World műsort tart a Nintendo

A japán kiadó és konzolgyártó ezúttal is saját eseményt tart, amit szokásához híven a tényleges műsor előtti napon jelent csak be. Ezúttal a független játékoké lesz a főszerep.

Ezek a címek jönnek áprilisban a Game Passbe

Ráadásul nemcsak a sima Xbox Game Pass kínálata bővül, hanem az Xbox Game Pass Core is kap további három játékot. Megvan a hónap végén távozó játékok kurta listája is.

Hamarosan bejelenthetik az új Mafia-játékot

Egyre több jel utal arra, hogy a Take-Two már javában készül arra, hogy leleplezze a készülő, negyedik Mafia-játékot. Egészen biztosnak tűnik, hogy legkésőbb a nyári szezonban megkapjuk az első bemutatót.

26 cím távozik májusban a PlayStation Plus katalógusból

A lista igen nagy részét ráadásul a Square Enix JRPG-sorozata, a Final Fantasy régebbi részei teszik ki, de számos kisebb, igen népszerű alkotástól is búcsút kell vennünk.

Launch traileren a No Rest for the Wicked

Igaz, csak a korai verzió rajtol el ezen a héten, a Moon Studios azonban így is összedobott egy irtó hangulatos launch trailert a játékhoz. A sötét hangulatú aRPG nagykanállal merít a Souls-játékokból is.

AAA Invincible-játékra gyűjt a Sykbound

Robert Kirkman cége meglepő módon befektetőket keres egy Invicible-játékhoz, még meglepőbb, hogy a terveik szerint egy igazi, bombasztikus AAA-játékot készítenének.