PSP

A Sony apró kézikonzolja, a handheld piac legmeghatározóbb alakja, a PSP.
Típus: Játékkonzol, Táblajáték

Nehéz negyedéve volt a PlayStation-üzletnek

Ki érezné jobban a next-gen konzolok hiányát, mint az egyik konzolgyártó? A Sony pénzügyi helyzetjelentéséből kiderült, hogy az egykor még bezzeg üzletágként emlegetett PlayStation-biznisz mostanra leszálló ágra került.

Véget ért Kevin Butler és a Sony pereskedése

Mint ismert, a Sony tavaly ősszel beperelte a Kevin Butlert alakító színészt és reklámcégét, amiért az videojáték vonatkozású hirdetésben szerepelt, és ezzel összezavarhatta a vásárlókat. Most megszületett a megállapodás.

Mindenki Wii U-t akar karácsonyra

A dedikált konzolok között a Nintendo Wii U a leggyakoribb karácsonyi kívánság a Nielsen amerikai felmérése szerint, egyébként az iPad a legnépszerűbb mind a gyerekek, mind az idősebbek körében. Az Apple-termékek egyébként szokás szerint uralják a listát.

Várakozásokon alul teljesített a Sony

A szeptemberrel véget ért második pénzügyi negyedévében csökkent a Sony forgalma, amit annak köszönhet, hogy a konzoljaiból kevesebbet adott el, mint tavaly ugyanilyenkor. A fő ludas a PS3 és a PSP, a PlayStation Vita állítólag csak javított a helyzeten.

Nem hibás a Sony a PSN-fiaskó miatt

Egyetlen fogyasztóvédelmi törvényt sem sértett meg a Sony, gyakorlatilag nem tehetett a PlayStation Network tavaly áprilisi feltöréséről - ezt mondták ki egy kaliforniai bíróságon a minap. A vállalat ellen ejtették a csoportos kereset vádait, ezzel a japánok túl vannak a nehezén.

Jövő héten átalakul a PlayStation Store

A jövő hét folyamán teljesen átalakul a PlayStation Store, a Sony online boltja nem csak külsőre változik meg, de a felhasználói élmény is sokkal jobb lesz az ígéretek szerint. A minap négy képernyőlopatot kaptunk az új dizájnról, ezen alaposan szemügyre vehetitek, miben lesz más az újdonság!

A Sony beperli Kevin Butlert

Nem vicc! Történt ugyanis, hogy a Sony kamualelnökét, Kevin Butlert alakító színész reklámcége olyan Bridgestone-hirdetést készített, amiben kulcsszerepet játszik a Nintendo Wii is. Ez még nem lenne akkora probléma, csakhogy az eredeti videóban Butler maga is Mario Kartozik.

HWSW: Végleg leáldozóban a kézikonzoloknak?

Az idei Gamescom kiállításon a kézi konzolok háza tájáról kevés igazán figyelemfelkeltő, de legfőképpen pozitív hír érkezett, nem véletlenül: az új generációs játékgépeket már szinte csak a márkafanatikusok veszik. A PlayStation Vita az eladásokat tekintve jóval a várakozások alatt teljesít, írja a HWSW.

Nem beszél a Sony a PlayStation Vita eladásairól

A Sony is közzétette a legutóbbi negyedévre vonatkozó pénzügyi helyzetjelentését - továbbra sem megy jól a sora. A teljes vállalat csak hajszálvékony nyereséget tudott elkönyvelni, miközben a "bezzeg" divíziónak tartott játékosrészleg is veszteséget kezdett termelni.

Kaz Hirai dobta a Sony Computer Entertainmentet

Már nem Kaz Hirai áll a Sony Computer Entertainment élén. Természetesen szó sincs visszavonulásról, csak éppen az úriember időközben a teljes Sony Corporation vezetését átvette, bokros teendői valószínűleg nem engedik meg, hogy maga feleljen a PlayStation-részleg ügyes-bajos dolgaiért.