PSP

A Sony apró kézikonzolja, a handheld piac legmeghatározóbb alakja, a PSP.
Típus: Játékkonzol, Táblajáték

PSN-hozzáférésből SEN-hozzáférés lesz

Kaz Hirai, a hamarosan hatalomra kerülő elnök-vezérigazgató már korábban elmondta, hogy valahogy egységesíteni kell a Sony különböző tartalomszolgáltatásait és rendszereit, hogy egy átfogó platformot nyújtsanak minden vásárlónak. Ennek lehet az első jele a PSN-accountok átalakítása.

Komoly bajban lehet a Sony

Ha Kaz Hirainak nem sikerül megfordítania a dolgokat és újra nyereségessé tenni a céget. Ez mondjuk nem túl meglepő, Hirai viszont élete legnagyobb kihívásával néz szembe, és elmondása szerint csak az egyik probléma jön a másik után, s távol az alagút vége.

A PS3 árcsökkentése is növelte a Sony veszteségét

A Sony is beszámolt a pénzügyi évének harmadik negyedéről. A vállalat veszteséges lett, amihez a gyengén teljesítő LCD TV-k és a thaiföldi áradások mellett a PlayStation 3 árcsökkentése is hozzájárult. A konzol eladásai azonban növekedtek valamelyest, ami tulajdonképpen jó hír.

Kaz Hirai a Sony új elnöke és ügyvezetője

Korábban már pletykáltunk róla, de a Sony akkor megcáfolta a híreket. Most azonban hivatalossá vált a dolog: az eddig a PlayStation üzletágat is irányító Kaz Hirai veszi át az angol Sir Howard Stringer pozícióját, mint a vállalat elnöke és ügyvezető igazgatója.

CES 2012: 500 ezer PlayStation Vita kelt el

Las Vegasban kezdetét vette a Consumer Electronics Show, melynek keretében a Sony közzétette azt is, hány konzolt sikerült elpasszolnia az ünnepi szezon alatt. A rendezvény során nemigen született kifejezetten játékos vonatkozású bejelentés, de azért akadnak PlayStation-újdonságok.

Kaz Hirai lehet a Sony elnöke

Viszonylag bajban van a Sony, hiszen az erős jen komolyan betesz az üzletnek, de ettől eltekintve sem teljesít túlságosan fényesen a vállalat az utóbbi időszakban. Talán ezen próbálnak segíteni egy újabb személyi változtatással, melynek keretein belül Kaz Hirai lehet az elnök.

Ismét a Sony ellen szervezkedik az Anonymous?

Ismét a Sony ellen fenyegetőzik az Anonymous, ezúttal viszont az új SOPA törvénytervezet támogatása kapcsán, amit egyébként más nagy játékcégek is pártfogoltak korábban. A jó hír az, hogy az utóbbi időben az Anonymous inkább csak a hangját hallatta, nem lépett a tettek mezejére.

Hálaadás Kevin Butlerrel

Úgy néz ki, hogy a Sony fiktív alelnöke, Kevin Butler megunhatatlan, ráadásul lassan már mindenki családtagnak tekinti, így nem csoda, hogy hálaadásra is kapunk tőle egy kis üdvözletet. Emberünk ezúttal 80-as évek stílusában köszönti a különböző gamereket világszerte.

Eldőlt: pénzért lehet átvinni a PSP-játékokat Vitára

A Sony bejelentette, hogy át lehet majd vinni a PSP-játékokat a PlayStation Vitára, viszont ezért egyszeri költséget számol fel a vállalat: a gyakorlatban úgy néz ki a rendszer, hogy a PSP-s UMD-lemez regisztrációja után lényegében kedvezményes áron tölthetjük le a játékot az új konzolra.

Nőttek a PS3-eladások, de a Sony veszteséges lett

Az augusztusi árcsökkentés megtette a hatását, a PlayStation 3 eladásai megugrottak a legutóbbi negyedévben és az értékesített játékok száma is nőtt. Ennek ellenére a Sony veszteséges lett, mind a PS3-at is magába foglaló részleget, mind a teljes vállalatot tekintve. Köszi, jen, köszi, euró!