Jövőbe tekintő sorozat

MikeReem rovata a tudomány legújabb és a legmeglepőbb témáiról.

Jövőbe tekintő sorozat 16. rész: Mit tud majd a DirectX 11?

Akármilyen géppel vagy konzollal rendelkezzünk is, elvárjuk, hogy évről évre szebb játékok lássanak napvilágot. Egyre divatosabban használjuk a "shader" és "szűrés" kifejezéseket, minden eltelt nappal kritikusabbá válunk, és csak reméljük, hogy lassan eljön a nap, amikor már meg se lehet különböztetni a valóságot a játéktól. De vajon ez mikor következik be?

Jövőbe tekintő sorozat 15. rész: Future-gen konzolok

Némileg folytatva a legutóbbi Jövőbe Tekintőt, ismét a konzolok kerülnek terítékre, ám ezúttal a future-gen konzolok, vagy más néven a 8. generációs játékgépek. Ezt a témát különösen aktuálisnak tartom most, mikor a GTA legújabb részének megérkezésétől sokan azt várják, hogy eldől valamelyik fél javára a konzolháború. Akárhogy is fog történni, az biztos, hogy egyik gyártó sem ülhet nyugodtan a babérjain, gondolniuk kell a konzolok következő generációjára.

Jövőbe tekintő sorozat 14. rész: A videojátékok története - 2. rész

Már lassan a rovat védjegyévé válik, hogy mentegetőzéssel kell kezdenem a cikket, amiért olyan sok idő telt el az előző óta. Nos ezt ezúttal sem kerülhetem el, mert ha még emlékeztek rá, volt kis híján egy éve a videojátékok történelmével foglalkozó cikkünk, melyet úgy fejeztem be, hogy hamarosan olvashatjátok a folytatást, hiszen a téma olyan tág, hogy egyetlen cikkbe nem fér bele. Ami késik, nem múlik, itt az a bizonyos folytatás.

Jövőbe tekintő sorozat 13. rész: Bazi Nagy Előretekintés 2008 - 2. rész

Folytatódik a 2008-as Bazi Nagy Előretekintés. Cikksorozatunk második részében olyan nagy idei sztárokról számolunk be röviden, melyek tutira emlékezetessé teszik az évet. Lesz it Alone in The Dark, Borderlands, Dark Sector, Grand Theft Auto, Fallout, Gran Turismo, Metal Gear Solid, Starcraft, meg minden, mi szem-szájnak ingere. Nem tudod még mivel játssz idén? Adunk pár tippet!

Jövőbe tekintő sorozat 12. rész: Bazi Nagy Előretekintés 2008 - 1. rész

Ismét újév van. Igen tartalmas évet tudhatunk magunk mögött. Olyan nagy nevek folytatásai jöttek ki ebben az évben, melyekre visszatekintve már mosolygunk, pedig tavaly (előtt) még mennyire vártuk megjelenésüket. Az emberi természet már csak ilyen (természetesen a cikkíróké is), így 2008-ra is már úgy tekintünk, mint ahogy azt anno tettük. Nem kell tartanunk attól, hogy a játékipar hanyatlóban lenne, és jövőre nem érnének minket meglepetések. Ezért is döntöttünk úgy, hogy ez évben is összeírjuk a jövő évi játék felhozatal legígéretesebb darabjait. Íme!

Jövőbe tekintő sorozat 11. rész: A videojátékok története - 1. rész

Már lassan fél év telt el az utolsó Jövőbe tekintő rész óta, ami azt hiszem, bőven több mint elég. Eme kimaradást igyekszem pótolni a sorozatunk immár tizenegyedik részével, melyben a videojátékok történetén, illetve – lévén igen messzire nyúlik vissza – történelmén rágjuk magunkat félig (másik fele a következő részben).

Jövőbe tekintő sorozat 10. rész: NVidia GeForce 8800GTX teszt

Megérkezett szerkesztőségünkbe a nyugaton november első hetében bemutatkozott új GeForce, a 8800 GTX, melynek legfőbb érdekessége, hogy az első olyan videokártya, mely az újonnan kifejlesztett G80 elnevezésű grafikus processzor és a DirectX 10 hathatós támogatásával domboríthat egy hatalmasat.

Jövőbe tekintő sorozat 9. rész: Az időutazás - 2. rész

A Jövőbe Tekintő előző részében kezdtünk foglalkozni az időutazás kérdésével, de csak az alapozásig jutottunk, ami persze nagyon fontos. Megtudhattuk, hogy a múltba való visszautazáskor komoly problémával találjuk magunkat szemben, mégpedig a nagypapa-paradoxonnal. Ugyanakkor néhány példán keresztül megértettük, hogy a világról alkotott szabályaink folytonos pontosításra szorulnak, így erre a paradoxonra is talán lesz megoldás. A lehetőségekről alant olvashattok.

Jövőbe tekintő sorozat 8. rész: Az időutazás - 1. rész

Jövőbe Tekintő sorozatunk nyolcadik részében az időutazás mivoltját boncolgatjuk MikeReem vezetésével. Ne féljetek, már készül a folytatás is, később pedig megépítjük saját GK időgépünket is két tányér sültkrumpliból, egy kis marhanyelvből és sok-sok szeretetből!

Jövőbe tekintő sorozat 7. rész: Holo TV, EveR-1, Socket PC

Kissé hosszúra nyúlt szünet után ismét olvashattok néhány érdekességet a technikai újdonságokról. Mivel sok minden történt cikksorozatunk legutolsó része óta, nem volt könnyű dolgom kiválogatni, hogy az érdekesebbnél érdekesebb felfedezések közül melyekről szóljak néhány szót. Végül úgy döntöttem, hogy a következő három téma megfelelő lesz: