Jövőbe tekintő sorozat

MikeReem rovata a tudomány legújabb és a legmeglepőbb témáiról.

Jövőbe tekintő sorozat 37. rész: A jövő technológiái II

A cikk második részében új nézőpontból vizsgálom a fejlesztés alatt álló technológiákat. Ezúttal a sci-fi és a valóság átfedéseit kutatom. Nézzük tehát meg hol áll a tudomány a nem elhanyagolható távolság áthidalásában.

Jövőbe tekintő sorozat 36. rész: A jövő technológiái

Pár hónappal a légdeszka, a holografikus cápa, a légi autópályák és repülő kocsik éve előtt nem sok jele van a jövő beköszöntének, de izgalomra semmi ok! A tudomány teljes gőzzel dolgozik rajta, hogy elhozza a technológia új reneszánszát.

Jövőbe tekintő sorozat 35. rész: Mitől lesz jó egy játék?

Nem elég álmodni. Érteni kell, hogy mitől lesz valami jó, vagy rossz, ez pedig egy komoly ismeretet igénylő, komplex, és nehéz feladat. Cikkünk megpróbál utánajárni a tudásnak, ami a sikeres játékfejlesztéshez kell.

Jövőbe tekintő sorozat 34. rész: Virtuix Omni Treadmill: Az otthoni FPS szimulátor

Jövőbe tekintő sorozatunk előző részében az Oculus Rift rendszerét mutattuk be nektek, most pedig itt van egy eszköz, ami kiegészítve a szemüveget, egy egészen új dimenziót nyit meg a játékosok előtt. Ez a Virtuix Omni Treadmill.

Jövőbe tekintő sorozat 33. rész: Oculus Rift: Virtuális valóság mindenkinek

Az emberiséget évtizedek óta foglalkoztatja a gondolat, hogy mi az a virtuális valóság, milyen lehet vele szórakozni, hogyan tudnánk benne élni. Az Oculus Rift segítségével pedig mindez már nincs is olyan messze!

Jövőbe tekintő sorozat 32. rész: Androidos játékkonzolok

8,5 millió dollár. Ennyit dobtunk össze a Kickstarteren azért, hogy megszülethessen a világ első androidos játékkonzolja. Az Ouya mérföldkő a történelemben, rekordokat döntött meg, majd bukott el. Lássuk őt, s a követőit.

Jövőbe tekintő sorozat 31. rész: Posztapokaliptikus játékok a világvégére

Ha ezeket a sorokat olvasod, minden jel szerint beköszöntött a világvége. A gyarló emberi faj eltűnt a föld színéről és vélhetőleg Te vagy az utolsó túlélő. A hátralévő idődet stílusosan is eltöltheted egy posztapokaliptikus játékkal.

Jövőbe tekintő sorozat 30. rész: A játéktermek aranykora

Villogó fények, kellemesen kaotikus hangzavar, adrenalintól és izzadtságszagtól átitatott, túlfokozott hangulat, folyamatosan üresedő zsebpénzkészlet. Igen, ezek azok az idők, amikor az embernek még el kellett cammogni a játékterembe, ha egy igazán jót akart játszani valamelyik sikercímmel.

Jövőbe tekintő sorozat 29. rész: 2014, a változás éve

2014-ig nem lesz új Playstation, de még Xbox se. Miért is cserélnék le őket? Mindkét modell a csúcson van, pörögnek a játékeladások, a Kinect és a Move is új még, hogy a 3D-ről ne beszéljünk. De mire számíthatunk ezután? Játékipari veteránok jóslatai következnek, teóriákkal, pletykákkal.

Jövőbe tekintő sorozat 28. rész: Merre tart a játékpiac?

Még mindig a folytatások korszakát éljük, és ugyan felbukkannak forradalminak kikiáltott mozgásérzékelős technológiára épülő vívmányok és itt a 3D-korszak is, a fanyalgók szerint csak a tajtékok felkorbácsolása mindez, nulla innovációval.