Jövőbe tekintő sorozat

MikeReem rovata a tudomány legújabb és a legmeglepőbb témáiról.

Jövőbe tekintő sorozat 6. rész: Szuperszámítógépek, jövőképek

Elérkezett a technikai újdonságokról beszámoló cikksorozatunk hatodik része is, egyben ez 2006 első Jövőbe Tekintője, így ez - mint lassan minden rész - különleges lesz, mégpedig azon oknál fogva, hogy megpróbálom 2005 ide kapcsolódó teljesítményét összegezni, valamint szó szerint a jövőbe tekinteni...

Jövőbe tekintő sorozat 5. rész: A világtörténelem legnagyobb bugjai

Nemrégiben olvastam a Wired magazin által összeállított listát a történelem legnagyobb szoftver bugjairól. Érdemesnek találtam a témát, hogy utánajárjak és ezen emlékezetes, fatális programhibákról egy – már megszokott módon – rendhagyó Jövőbe Tekintő részt írjak.

Jövőbe tekintő sorozat 4. rész: HD-DVD és Blu-Ray

Kicsiny technikai és konzolokhoz kapcsolódó témákat feldolgozó rovatunk ezúttal egy kicsit specifikusabb témát kapott, mégpedig az egyre inkább előtérbe kerülő HD-DVD és a BluRay optikai tárolóegységek harcát, illetve azok múltját, jelenét, jövőjét kívánja némiképp elemezni, valamint igyekszik eloszlatni néhány félreértést is.

Jövőbe tekintő sorozat 3. rész: Alternatív űrutazás

Jövőbe tekintő sorozatunk legújabb részében egy kicsit komolyabb vizekre evezünk: ezúttal az alternatív űrutazás teóriáját boncolgatjuk Chocho vezetésével.

Jövőbe tekintő sorozat 2. rész: Robotok, cyberkinetika

Ismét jelentkezik a Jövőbe Tekintő, melyben a tudomány és technika legújabb, legmeglepőbb találmányait ismertetjük. Ezúttal egy fő témát, a robotikát járjuk körül, továbbra is néhány példán keresztül.

Jövőbe tekintő sorozat 1. rész: Repülő patkány, holokép, a 10. bolygó

Repülőt irányító patkány, holokép és a tizedik bolygó. Ezek a dolgok ugyan mindennapjaink részévé váltak, mégis kétségbe vonható valódiságalapjuk.