Jövőbe tekintő sorozat

MikeReem rovata a tudomány legújabb és a legmeglepőbb témáiról.
1455020700

Saját játékmotorral rukkolt elő az Amazon

A mai nap talán legérdekesebb bejelentése következik: az Amazon bemutatta a Lumberyard nevű engine-t, amely egy ingyenes, CryEngine alapú játékmotor AAA-játékokhoz. Elmondjuk, hogy mi az üzlet benne a cégnek!
1452873600

A norvég középiskola, ahol eSportot is lehet tanulni

Érdekes újdonsággal hívta fel magára a figyelmet a bergeni Garnes Vidaregaande Skule, a norvég középiskola ugyanis az eSportot is felveszi a tantervébe. A diákok augusztustól jelentkezhetnek a képzésre.
1452711600

Vidámparkba viszik a VR-sisakokat

Az Alton Towers vidámpark új hullámvasúttal készül a látogatói számára, melynek érdekessége, hogy az út körítéséről és a látványról VR-headsetek gondoskodnak majd. Áprilistól próbálható ki az újdonság.
1447657200

AR-szemüvegen dolgozik az ASUS

A tajvani cég vezérigazgatója megerősítette, hogy saját AR-szemüveg fejlesztésébe vágtak. Ha minden jól megy, az újdonság jövőre kerülhet boltokba, és remélhetőleg az árcédulája is barátságos lesz.
1446476400

HWSW: Csökkenti a kalózkodást a Spotify

Meglepő helyről érkezik segítség a kalózkodás ellen: egy friss kutatás szerint a Spotify eddig az egyik legjobb ellenszere az illegálisan letöltött zenének, a felhasználók szívesen fizetnek a kényelemért és a jó minőségért.
1445526036

HWSW: Itt az előfizetéses YouTube

Napokon belül rajtol a YouTube előfizetéses verziója. Az először az Egyesült Államokban élesedő YouTube Red szolgáltatás felhasználói a háttérben vagy offline is lejátszhatják a videómegosztó tartalmait, hirdetések nélkül.
1444924855

Valve: a többség nem fejleszt gépet a VR-ra

A Valve legfrissebb felmérése szerint a legtöbb játékos a jelenlegi konfigurációjával ül fel a VR-vonatra, az új technológia miatt eszükben sincs PC-t fejleszteni. Emellett kiderült, hogy a többség a hálószobájában játszik.
1444888800

HWSW: Dislike helyett reakciókkal bővít a Facebook

A megszokott like mellett kísérleti jelleggel hat új reakciót vezet be a Facebook, amelyekkel a felhasználók az örömtől a meglepődésen át a szomorúságig fejezhetik ki érzéseiket egy-egy bejegyzés kapcsán - írja a HWSW.
1444654200

HWSW: Kamera válthatja fel a PlayStation Move-ot

Mélységérzékelő kamerát fejlesztő céget vásárolt a Sony: az ismeretlen összegért bekebelezett belga SoftKinetic technológiája a jövőben valószínűleg a japán cég VR-eszközeinek tökéletesítésében játszik majd szerepet.
1444204800

HoloLens - 3 ezer dollár a fejlesztői verzió

A Microsoft tegnap este nagyszabású hardverbemutatót tartott, ahol sok más mellett a HoloLens is előkerült. Külön érdekesség, hogy egy eddig zárt ajtók mögött mutogatott játékkal demózták az AR-szemüveget.