Crysis PC, PS3, X360

A Far Cry alkotóinak legújabb játéka, mely immáron a CryEngine 2-t használja. Az első DirectX 10-kompatibilis játék a piacon! (Később konzolokra is megjelent a játék, az viszont már a harmadik generációs engine-nel fut.)

Crysis Remastered teszt (Switch)

A rajongók felháborodása miatt a Crysis Remastered "nagygépes" verzióit elcsúsztatták, a switches változat azonban pontosan érkezett. Kamaszkora ellenére a Crysis továbbra is hardverigényes játék, így kíváncsian vártuk, hogy sikerült a port.

Crysis

Úgy látszik, a sors fintora, de ezek a „when it’s done” játékok mindig az én kezeim között kötnek ki. Először a ParaWorld, aztán a S.T.A.L.K.E.R., most meg a Crysis… Óriási várakozás, eszelős médiahisztéria, majd csúfos anyagi bukás a játék jelenlegi ismérvei. Mindez mit is takar? Lássuk!

Crysis Demóteszt

2004. több szempontból is emlékezetes év volt az FPS rajongók számára. PC-s fronton olyan nevek kerültek hosszú várakozás után a boltokba, mint a Half-Life 2 vagy a Doom 3, míg konzolokon az épp aktuális Metroid epizód és a (már az óta hozzánk is elérkezett) Halo 2 borzolta a kedélyeket. Ám akárhogy is számol a kedves olvasó, feltűnhet neki, hogy az év talán legnagyobb meglepetése nem került be a felsorolásba. Bizony-bizony, az az óta már legendává avatott német csodafegyverről, a Far Cry-ról van szó! Az eleinte GeForce 3 techdemonak indult dzsungeles lövölde jött, látott és lenyűgözött. Engem legalábbis biztosan, de sok más kollégámat is, hisz nem egy helyen nyerte el „Az Év játéka!” díjat.

Crysis

Már két éve annak, hogy a német illetőségű Crytek piacra dobta dínós Nidia techdemójának indult, és később teljes játékká terebélyesedett FPS-ét, a Far Cry-t. A döbbenetes látványvilággal és innovatív, szabad játékmenettel megáldott dzsungelharc méltó előfutára volt a Doom 3-nak és a Half-Life 2-nek, sőt, sok ponton még túl is mutatott azokon. Sajnálatos módon azonban a nagy nevek hamar leszorították a trónról az azt megilletőt, így a Far Cry szépen lassan, de a feledés homályába, majd a budget kategóriába süllyedt. A Crytekről hosszabb ideig semmit nem lehetett hallani, ám ez év elején ismét hatalmasat dobbantottak, és bemutatták, min is ügyködtek az elmúlt időben. Lássuk hát, mit nyújt majd nekünk a Crysis!