Homo Nobilis

A Gamekapocs újabb saját rovata MikeReem vezetésével, melyben nagy játékfejlesztők életrajzát, pályájának alakulását és munkásságát mutatjuk be nektek.
Típus: Rovat

Visszavonul a Nintendo hardverguruja

Genyo Takeda neve valószínűleg kevésbé ismert, pedig jelen pillanatban az ő a Nintendónak hardverfronton, ami Shigeru Miyamoto a játékoknál. Most bejelentette a visszavonulását.

Peter Moore elbúcsúzott a játékipartól

Peter Moore tegnap töltötte az utolsó napját a játékiparban, az Electronic Artstól a Liverpoolhoz igazol, hogy kedvenc focicsapatát terelgesse, mint vezérigazgató. Az úriember levéllel és egy rövid YouTube-videóval búcsúzott.

Elhagyja a Ubisoftot a Far Cry 4 direktora

Elhagyja a francia kiadót, és saját fejlesztőcsapatot alapít Alex Hutchinson, Ubisoft-veterán. Hutchinson olyan játékoknak volt a direktora, mint az Assassin's Creed III vagy a Far Cry 4.

Peter Moore elhagyja az EA-t, a Liverpoolhoz igazol

Búcsút int a videojátékoknak Peter Moore, aki jelenleg az Electronic Arts kompetitív játékokkal foglalkozó részlegét vezeti. A szülővárosába megy, és kedvenc focicsapata, a Liverpool FC vezérigazgatója lesz.

Elhunyt a Namco alapítója

Masaya Nakamura 1955-ben alapította meg a Namcót, és gyakran házon belül is a Pac-Man atyjaként emlegették. Közel másfél héttel ezelőtt hunyt el, a halálhíre most vált nyilvánossá - 91 éves volt.

Távozik a Sonytól Adam Boyes

A Sony Interactive Entertainment egyik legszimpatikusabb vezetője, Adam Boyes bejelentette, hogy négy év után elhagyja a cég fedélzetét, és a független játékfejlesztés felé veszi az irányt.

Az EA-től igazolt vezetőt a Zynga

Az Electronic Arts korábbi fejese, Frank Gibeau veszi át az irányítást az évek óta küszködő Zynga felett. Gibeau várhatóan nem tervez komolyabb irányváltást a cég stratégiájában, a már megkezdett úton folytatja a felzárkózást.

Mass Effect: Andromeda - távozik a vezető író

Újabb fontos szereplő távozott a BioWare-től, ezúttal Chris Schlerf, a Mass Effect: Andromeda vezető írója jelentette be, hogy elhagyja a fejlesztőcéget, és a Bungie-hoz igazol.

John Romero még mindig egy új FPS-en dolgozik

Nemrég újra reflektorfénybe került a híres fejlesztő, John Romero, aminek apropóján a Develop interjút készített az úriemberrel, és partnerével, Brenda Romeróval. Állítólag az új játéka teljesen egyedi és újszerű lesz.

Hideo Kojima a hónap elején otthagyta a Konamit

A The New Yorker szerint Hideo Kojima október elején otthagyta a Konamit. Ugyan a szerződése decemberig él, de a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain megjelenése óta a szabadságát tölti, ami jó eséllyel év végéig tart.