Call of Duty: Modern Warfare 2

A napjainkban játszódó Modern Warfare sikere után az Acitivision úgy döntött, hogy kihagyhatatlan a folytatás. A második rész ismét színes példánya lesz a Call of Duty sorozatnak.
1325948400

Ezek voltak 2011 legnépszerűbb Xbox 360-játékai

A Microsoft nyilvánosságra hozta a maga kis listáját 2011 legnépszerűbb Xbox 360-as játékairól. A lista csak részben meglepő, valószínűleg mindenki magától is meg tudta volna tippelni az első pár helyezetett. Ezen kívül kaptunk XBLA eladási toplistát is.
1324656000

Indulhat a tárgyalás az Activision vs. EA ügyben

Emlékszünk még, hogy az Infinity Wardtól kirúgott Vince Zampella és Jason West beperelte az Activisiont? S arra is emlékszünk, hogy az Activision viszont beperelte az Electronic Artsot, amiért azok szerintük elcsábították két legjobb emberüket? Nos, kezdődhet a tárgyalás.
1324288852

A legtöbbet keresett játékok 2011-ben a Google-n

A legnagyobb keresőóriás közzétette a 2011-es Zeitgeist listáját, melyben a leggyorsabban emelkedő keresett kifejezéseket találjuk. A Top 10-be egyetlen játék férkőzött be Steve Jobs és az iPad 2 mellé - ez pedig a Battlefield 3, rögtön az előkelő ötödik helyen.
1319040000

Valószínűleg végleg lelőtték a TPS Call of Dutyt

Ha emlékszünk, még a Modern Warfare 3 bejelentése előtt volt arról szó, hogy a Sledgehammer Games egy saját, különálló Call of Duty-epizódot fejleszt, mely némileg különbözött volna a sorozat többi tagjától. Például abban is, hogy FPS helyett TPS nézetből irányítottuk volna.
1318860000

Sledgehammer: nem kéne szidni a CoD engine-t

Az, hogy a Call of Duty manapság a világ egyik legnépszerűbb játéka, egyben azt is jelenti, hogy rengetegen szeretik szidni. Minden évben megkapjuk, hogy csak egy csőjáték, a multiplayer hülyegyerekeknek való, és egyébként is: még kihajolni sem lehet. Mégis, a legtöbben talán az engine-t szeretik osztani.
1317049200

Második helyen nyitott itthon Red Orchestra 2

Rögtön a megjelenése után a második helyre küzdötte fel magát a Red Orchestra folytatása: a második világháborús FPS-ek tucatjai közül realizmusával kitűnő játékot imádták a magyarok, csak éppen a Dead Islandet nem tudta lenyomni, ami még jobban szerepelt, mint a múlt héten.
1316944800

Zampella: szükség van a kreatív kontrollra

Mostanában elég sokszor halljuk az Infinity Ward két egykori alapítójat, Jason Westet és Vince Zampellát arról nyilatkozni, mivel kapcsolatban hibáztak a múltban, s hogy mennyire szükséges a saját kreatív ötletek védelme. Zampella legutóbb a Gamasutrának beszélt a kérdésről.
1316440800

Élen nyitott itthon a Dead Island

Bár nem indult problémamentesen a Dead Island rajtja, a játékosokat látszólag meggyőzte a Techland: a lengyel-magyar barátság jegyében a hazai gamerek is alaposan bevásároltak a trópusi hangulatot zombiirtással megvadító akció-szerepjátékot. A Resistance 3 is szépen nyitott, de neki nem futotta dobogóra.
1315644596

Jövőre tárgyalják Westék perét az Activision ellen

Úgy néz ki, még jó pár hónap, mire Jason West és Vince Zampella tárgyalása elkezdődhet az Activision ellen benyújtott keresetük kapcsán. Az egész játékipar egyik legérdekesebb ügye lesz, hogy a bíróság vajon melyik félnek ad majd igazat, a távozóknak vagy a kiadónak.
1315414819

Törölték az akció-kalandjáték Call of Dutyt

Habár nem is olyan régen még az a hír járta a Sledgehammer Call of Duty-mellékágáról, hogy csupán jegelték a projectet, ma azonban Glen Schofield, a csapat főnöke elismerte, az akció-kalandjáték ismérveit magán viselő játék immáron soha nem fog megjelenni. Egyébként a Dead Space-re hasonlított volna.