Nintendo 3DS Nintendo

A Nintendo legújabb zsebkonzolja, a méltán népszerű DS utódja: a gép követi a trendeket, s 3D-vel csavarja el a játékosok fejét.
1327593096

Karácsonykor jön a Wii U, veszteség a Nintendónál

A Nintendo változtatott a korábbi becslésein, jelenlegi számításai szerint jócskán nagyobb veszteséggel zárja majd a pénzügyi évet, mint azt korábban tervezte. Aktuális üzleti helyzetjelentéséből az is kiderült: a Nintendo Wii U karácsonykor kerülhet boltokba, de akkor az összes fontosabb piacon elérhető lesz.
1325062847

Videón a Nintendo 3DS üzenetküldő funkciója

Egy régóta várt csemege került most be a japánok kézikonzoljának repertoárjába, ez pedig az üzenetküldő funkció, amelyet most egy trailerben is megcsodálhatunk. Csupán le kell töltenünk az eShopból a megfelelő, ingyenes alkalmazást, s máris telespamelhetjük cimboráink postafiókjait.
1325004625

Japánban rekordokat döntöget a Nintendo 3DS

Annyi már biztos, hogy Japánban jól megy újabban a Nintendo 3DS-nek, igaz, kellett ehhez egy karácsonyi szezon és két Mario- meg egy Monster Hunter-játék is. A keleti szigetországban 4 millió felett járnak a konzol eladásai, a Mario-címekből önmagukban egy-egymillió példányt vittek haza.
1323763277

Teljesen új projekten dolgozik Miyamoto

Nem voltak pontosak azok az értesülések, melyek Shigeru Miyamoto visszavonulásáról szóltak. Elmondása szerint szeretné egy kicsit jegelni az AAA-s címekben való közreműködést és a megszokottaktól eltérően teljesen új projektekben vesz részt. Hallunk még felőle a közeljövőben.
1322643600

Közel 1 millió Xbox 360 ment el egy nap alatt

A hálaadást követő első péntek az a bizonyos fekete péntek, ami az Egyesült Államokban élő bajtársaink számára a karácsonyi bevásárlási szezon kezdetét jelenti. De jelent ennél egy sokkal fontosabb dolgot is: brutálisan korán nyitó üzleteket és irdatlanul komoly leárazásokat.
1321121901

Amerikában is a Battlefield 3 vitte el az októbert

Befutottak az NPD Group októberi statisztikái, a tízes toplista szerint a Battlefield 3 volt az amerikai játékosok kedvence a hónapban, ráadásul szokatlanul jók voltak a PC-s eladások is, köszönhetően a sorozat gyökereinek. A legkeresettebb konzol még mindig az Xbox 360 a tengerentúlon.
1320156000

Tudatosan tartja vissza a Nintendo a 3DS-játékait

A Nintendo a befektetőknek adott nyilatkozatában árulta el, hogy 2012 lehet a most még csak bukdácsoló 3DS nagy éve: addig remélhetőleg nagyobb third party-támogatást kap majd, és a hardveren sem fog annyit bukni. Iwata azt is megjegyezte: a kulcsfontosságú címeket tudatosan tartják vissza.
1319781600

HWSW: Óriási veszteséggel zárt a Nintendo

Az idei pénzügyi év során másodszor volt kénytelen változtatni év végi előrejelzésein a Nintendo, miután a szeptemberben véget ért hat hónapot a vártnál nagyobb veszteséggel zárta. A vállalat láthatóan továbbra is bízik a karácsonyi szezonban, a 3DS-ből márciusig még mindig 16 millió darabot akar eladni.
1318690800

Megugrottak a 3DS eladásai Amerikában

Megérkeztek az NPD Group szeptemberi toplistái, az Egyesült Államokban a múlt hónapban még a Madden NFL sikere ellenére is csökkentek a szoftvereladások, és a konzolok értékesítései is visszaestek. A Nintendo 3DS megtáltosodott némileg, persze az óriási árcsökkentés után ez nem meglepő.
1316764800

A 3DS-játékosok harmadát zavarja a 3D

Random felmérés következik, amelyben azt próbálták felmérni a készítők, hogy a 3DS-tulajdonosok, illetve mások hogyan viszonyulnak a kézikonzol 3D-s képességeihez. Tudtátok, hogy az emberek 28 százalékának fogalma sincs róla, hogy a 3DS térbeli élményéhez nem kell szemüveg?