A 3DS-játékosok harmadát zavarja a 3D

  • Írta: fojesz
  • 2011. szeptember 23.
  • Érdekesség
Link másolása
Random felmérés következik, amelyben azt próbálták felmérni a készítők, hogy a 3DS-tulajdonosok, illetve mások hogyan viszonyulnak a kézikonzol 3D-s képességeihez. Tudtátok, hogy az emberek 28 százalékának fogalma sincs róla, hogy a 3DS térbeli élményéhez nem kell szemüveg?

Bár a Nintendo 3DS bukdácsoló teljesítményét sok tényező magyarázza, látszólag egyeseket konkrétan az is zavar, hogy a készülék képes a 3D-s megjelenítésre. A 3D Gaming Summit konferenciára az Interpret LLC készített felmérést a téma kapcsán, május közepén 1600 felnőttet kérdeztek meg a kézikonzolról.

Az Interpret elemzője, Dan Casey szerint a tavalyi évhez képest ugyan jóval többen hallottak már a konzolról, a megkérdezettek mintegy 60 százaléka mondta, hogy ismeri azt, azonban a 28 százalékuknak még mindig nincs fogalmuk arról, hogy a 3DS úgy képes térbeli megjelenítésre, hogy ahhoz nincs szükség speciális szemüvegre.

A 3D értékelése kapcsán megoszlanak a vélemények a konzolt kipróbálók között, 22 százalékuk állítja azt, hogy kifejezetten javítja a játékélményt, míg a 28 százalékuk úgy véli, elrontja azt - a 3DS-tulajdonosok 13 százaléka mondta, hogy inkább úgy szokott játszani, hogy kikapcsolja a térbeli megjelenítést. Bár a 3D kapcsán sokaknak a szemüveg jelenléte okoz gondot, a 3DS így sem nyerte el maradéktalanul a megkérdezettek tetszését: a felmérés szerint a résztvevők 56 százaléka úgy tartja, a 3D a tévére való, és csak 7 százalékuk mondta, hogy egy kézikonzol ideális választás a térbeli megjelenítéshez.

Harmincról 37 százalékra nőtt éves szinten azok száma, akiknél szédülést, esetleg fejfejást okoz a 3D, míg 23 százalék úgy véli, a 3D azért jó, mert a multiplayer módokban előnye származhat belőle a játékosnak. Casey végszóként megjegyezte: a jövőben továbbra is törekedni kell arra, hogy informálják, oktassák az embereket a 3D-s technológiák kapcsán.

29.
29.
jszili32
Engem abszolut nem zavar, de ha mégis akkor kikapcsolom a 3d-t
25.
25.
secret.
#24: Jó ezt nem azért mondtam mert bántani akartalak,de én ezt látom.
24.
24.
Kumite
#23: Megértettem, reagáltam rá, te azt megértetted? Ha nem, akkor további jó nevetést.
23.
23.
secret.
Am meg tok vicces h ha vki nem pozitív kommentet ír ide,akkor 1 nintendo fanboy elkezd okoskosni és a termékek eladási számával meg egyéb f.szságokkal jon. A legjobb amikor meg nem bírja megérteni h mit mond a másik,csak a sajátját hajtja.Ezen b.sszátok meg csak nevetni tudok.
15.
15.
ZsupiDav
"A 3DS-játékosok harmadát zavarja a 3D"
Királyi rendelet:
Akkor legyen mostantól Nintendo S a neved.

Komolyabbra fordítva a szót, szerintem nem való semmitől sem a 3D ilyen kis kijelzőn.
14.
14.
shatterhand
nem is csodálom. Elsőre még új, meg élmény a 3D, de később már inkább zavaró.
Moziba már rég nem keresem a 3D-s filmet, mert elmosott szar az összes.
A hupikékre beültem a gyerekkel, de ott is az volt a 3D,hogy a háttér (ami nincs fókuszban alapból és így homályosnak kell lennie) éles volt.

Most itt kézikonzolon miért lenne olyan extra élmény? Ugyanúgy elsőre érdekes, utánna meg kikapcsolja az ember mert zabálja az aksit. Arról nem is beszélve,hogy 2D-ben is ütősnek kell lennie a játéknak (ha meg ehhez 3D kell akkor meg a tartalommal lehet a baj).
13.
13.
volkornka
Nekem tetszik a 3d-je. Nem érdekel ha másnak nem jön be:D
12.
12.
dean winchester
Én tegnapelőtt vettem egyet, és semmi problémám nincs vele. A 3D szerintem hatalmas előny. Lehet szabályozni is, így elkerülve a fejfájást. Bár szerintem a surmó emberek többségének nincs erről fogalma. Talán ha elolvasnák azt a 2 darab papírfecnit, amit utasításnak neveznek, megvilágosulnának. Mindegy, én mindenesetre boldog vagyok, hogy sikerült vennem egyet, és kijelenthetem elégedett tulajdonos vagyok :)
11.
11.
Kumite
#10: Ha nem használod a 3D-t, attól még egy jobb és erősebb DS SZERŰ géped marad, amin mennek majd a legújabb Nintendo címek, 3D-től függetlenül is élvezhetően.
IMax-ban minden egyes vetítés előtt felolvassák, hogy ha hányingert, szédülést érez, akkor vegye le a szemüveget és pihentessen egyet. Mindenki más, valaki már 2 lámpavillogástól epilepsziát kaphat, nektek a fejetek fájdult meg, nem egyedi eset, de nem is mindenkire jellemző. Felmérés szerint 37%. Sok. Nem tagadom, de még egyszer, 3D nélkül is egy teljesen új konzol tulajdonosa voltál, nem csak egy 3D-sített DS-é.

Egy szóval sem mondtam, hogy sikert sikerre halmozott eddig. Ahogy írtam is, siralmas teljesítmény volt. De az árvágás úgy látszik, helyretette az eladásokat.
A 3D lehet nem a legjobb út volt, amire tévedtek, de nem csak azon a lábon állnak handheld ügyben, ezt továbbra is tartom.

1. link: minden konzol fejlesztése alatt gondok vannak. Ez nem egy PC, hogy netről összevadászom a videókarit, cpu-t és memóriát annak függvényében, hogy mennyi pénzem van rá, kitalálom a doboz színét és az egész nevét és hajrá, már mehet is. Vagy szerinted egy PS3 fejlesztése során nem voltak problémák? A Windows 8 fejlesztése úgy megy, mintha madzagon húznák? Az iPhone-t kitalálta SJ, aztán buktatók nélkül megalkották?

2. link:
A végét elolvastad? "[Iwata] mint mondta a Wii 2006-os bemutatása után ugyanez játszódott le." A Wii számait és sikereit gondolom mindenki ismeri... Ne ítéljünk előre, főleg ne úgy, hogy a színen, neven, "erősebb lesz mint a mostani gépek"-en és kontrolleren kívül SEMMI mást nem tudunk.

Mindössze ezek alapján szűrted le, hogy mellényúlás lesz a Wii U? Ami természetesen megtörténhet, de ezt végképp csak 2012-13 vége felé lehet majd látni.
10.
10.
Dercsi
#4: Kb fojesz a 8. hozzászólásban elmondta nagy vonalakban hogy mi a bajom a nintendo újításaival.
Amit viszont személyesen tapasztaltam a 3ds használatakor, és nem csak én hanem a fiam is, 15 perc játék után szédülés, fejfájás, hányinger.Hát ez nem tartozik részemről a játék élménybe... Nem csodálkoznék ha előbb vagy utóbb kimondottan károsnak bélyegeznék.Sőt rá kerűlne a dobozára hogy csak saját felelőségedre használhatod! 1 hónap után túl is adtunk a gépen...
Szerinted mekkora siker az ha debütálást követően 30%-al csökkentik valaminek az árát? Nyílt elismerése a bukásnak, azt lehet szépíteni a dolgokat utána de ez a tény.Nincs boxunk, ps3-unk, van wii-nk és egy régi ninteno ds-ünk, úgyhogy még véletlenűl sem a nintendót akarom leszólni! Egyszerűen rossz útra tévedte és kész.

A wii-u hoz pedig olvasd:

http://www.gamekapocs.hu/hir/25360/problemak_a_nintendo_wii_u_fejlesztesevel

http://www.gamekapocs.hu/hir/23856/wii_u_magyarazkodik_a_nintendo
9.
9.
Kumite
#8: "Nem jó példa, a HD konzolok minőségi ugrása HDTV nélkül is élvezhető volt, és nemcsak a grafikáról van szó, hanem a szolgáltatásokról is."

Éppen ugyanez a helyzet a 3DS-sel is, nem csak a 3D lábon áll. Jóval erősebb a hardver, nagyobb a felbontás, StreetPass, AR játékok, circle pad, 3D kamera, eShop stb. Olyan, mintha azt mondanád, hogy anno a GBA csak annyival tudott többet a GBC-hez képest, hogy több a színe... Én a HDTV-s példámat nem komolyan gondoltam, a Te nézetedet képeztem le egy másik példára...
Wii szinte tényleg a mozgásérzékelős lábon és az olcsóság lábán állt eleinte, hiszen majdnem csak egy update-elt GC, de 3DS-nél más a helyzet. Később a WiiWare is mellé állt már, Netflix stb. Amerikában a Netflix forgalmának 25%-a Wii-n történik egy idén nyári felmérés szerint...
Persze a 3D egy nagy eladási pont, tény, de most úgy beszélsz, mintha a 3DS nem lenne más csak egy DS, hozzáadott 3D-vel.

Természetesen a 3rd partyk csak akkor jönnek ki a játékokkal, ha megfelelő userbázis van már. Userbázis növelésére Nintendo termék esetén pedig egyetlen járható út van csak: Mario. Nah ebből lesz 2 is Karácsonyra, onnantól kezdve kánaán és "it printc máni".

Az eddigi teljesítmény az első két hetet leszámítva tényleg siralmas volt, nem magasztalok elvakultan, ismerem a számokat. Árvágás óta viszont megtartották a lendületet, amire nem hiszem, hogy sokan számítottak. Első héten elment kegyetlen sok, de egyáltalán nem csökken olyan ütemben és olyan mélységbe, mint ami megjelenésekor volt. Azt viszont nem hiszem, hogy a kb. 10-20 dolláros bukás / gép akkora érvágás lenne a Nintendo-nak, ami akár 1 éven belül könnyen visszafordulhat a nyereséges zónába. Anno a 360 150-200 PS3 200-250 dolláros bukást könyvelt el minden egyes példány után.
8.
8.
fojesz
#6: "És ezek szerint a Sony és a MS HD konzol ötlete is megbukott azoknál, akik nem HD tévén játszanak, ugye? Baromi ciki..."
Nem jó példa, a HD konzolok minőségi ugrása HDTV nélkül is élvezhető volt, és nemcsak a grafikáról van szó, hanem a szolgáltatásokról is.

Még mindig nem érted, mire akarok célozni: a 3DS egy lábon állt, kész. A 3D volt a lényege. Mint a Wii-nek a mozgásérzékelős kontroller. A Wii-nél bejött az ötlet, nagyon, fel is húzta a Nintendót, de ha a 3DS-nél a 3D kifúj (nem azt mondom, hogy már kifújt!), akkor cseszheti. (Persze tudom, a Nintendo azt akarta, hogy a 3DS igazi kis közösségi gép legyen, legyen ott veled állandóan - nekem viszont ne mondja senki, hogy ezt 3G-vevő nélkül komolyan gondolta.) Ha nem is a Vita, de az okostelefonok megeszik. Kész. (Hozzáteszem egyre több felől hallani, hogy a Nintendo a jövőben nem fektetne ennyi hangsúlyt a 3D-re.)

Persze a 3DS helyzete sokkal komplikáltabb, és nemcsak a 3D-től függ természetesen. Nem az a baj, hogy fél év alatt "csak" ötmillió gépet adtak el, hanem, hogy botrányosan gyenge ütemben, az első három hónap alatt elment 4 millió gép, aztán félmilla. Borzasztó kevés, az árcsökkentés pedig kibaszott nagy érvágás a Nintendónak, mert a Nintendo arra alapozta részben a stratégiáját, hogy a hardveren is keres pénzt, most viszont bőven áron alul adja a gépet.

A szoftverfelhozatal kapcsán pedig annyit, hogy látható, hogy az egyes játékokból mennyit tudtak eladni, és hogy jelenleg mi a helyzet a fejlesztőknél 3DS-fronton: a projekteket sorban törlik, elcsúsztatják, a nagy kiadók kivárnak. Persze valószínűleg változik a helyzet, ha a Nintendo kiadja az új Mario-játékokat, csak tartanánk már ott.

Nem a Nintendo ellen szurkolok, de felesleges fanboy módra felmagasztalni őket, ha a 3DS kapcsán kész katasztrófa volt az eddigi teljesítményük, gyakorlatilag minden tekintetben. Én elmondtam, amit akartam, ezek után nem akarok reagálni, mert akkor ezek szerint feleslegesen jártattam a számat.
7.
7.
ReNegAdE
#6: Van igazság abban amit mondasz,de én fojesz nézőpontját is megértem!
6.
6.
Kumite
#5: "Viszont az, hogy a megkérdezettek harmada nem tudja, miben rejlik a 3DS legfőbb erőssége"
Persze, mivel 40%-uk, több mint a harmaduk nem ismeri a gépet, azok ugyan honnan tudnák már, hogy mi az erőssége. Az itteni kommentelők nem kis hányada is el van tévedbe, gyakran nem látja a fröcsögéstől a szöveget sem. Ez egy random felmérés, minden szembejövőt megkérdeztek az utcán, öregasszonyostól, kiskutyástól, macskástól, mindenestül.
A felmérésben részt vevők szakértelmét pedig ez a rész különösen kiemeli:
"míg 23 százalék úgy véli, a 3D azért jó, mert a multiplayer módokban előnye származhat belőle a játékosnak". No comment, persze a vásárlók 95% sosem "szakértelmiségi".

"a harmaduk azt mondta, egyenesen rontja a játékélményt a 3D"
Bár kötözködésnek hangzik, de a 28% az nem a harmada, inkább a negyede, de legfőképp egyik sem... :P És nem egyenesen elrontja a játékélményt, hanem csökkenti. Mindössze 13% játszik úgy, hogy kikapcsolja a 3D-t, na azoknál rontja el egyenesen. A maradék 15%-ot ezek szerint mégsem zavarja annyira, mint ahogy azt mondják...
A felmérés májusban készült, az egyetlen 3D-t jól használó játék a cikkek és review-k szerinte akkoriban a PilotWings Resort volt csak.

"...az baromi ciki....a Nintendo ötlete annál a felhasználónál már megbukott."
A Nintendo egyik ötlete megbukott annál a felhasználónál és kész. 100-ból 13 vásárlónál. Az valószínű nem is azért vette, hogy 3D-t lásson, megelégszik majd a 2D-s Marioval is, hidd el. Wii játékosok is vannak, akik nem szeretnek hadonászni és ugrálni, még is élvezettel tudják használni a rendszert és mégsem jelenti azt, hogy megbukott a Wii ötlete...
És ezek szerint a Sony és a MS HD konzol ötlete is megbukott azoknál, akik nem HD tévén játszanak, ugye? Baromi ciki...
5.
5.
fojesz
#4: Nem érted a felmérés lényegét. A Nintendo 3DS elsődlegesen hangsúlyozott funkciója a 3D-s megjelenítés. A Nintendo orrba-szájba ezt hájpolta, mert ők nem "Sony meg Microsoft, akik a hardvert tolják előre". Viszont az, hogy a megkérdezettek harmada nem tudja, miben rejlik a 3DS legfőbb erőssége és szintén a harmaduk azt mondta, egyenesen rontja a játékélményt a 3D, az baromi ciki. Hiába mondod, hogy "aki nem akar 3D-t, kikapcsolja", ha kikapcsolja, akkor a Nintendo ötlete annál a felhasználónál már megbukott.

Persze ez egy felmérés a sok közül, valószínűleg más elemzők más mondanak majd, de jelen esetben itt erről van szó.
4.
4.
Kumite
#2: Kb. fél év alatt 5 millió eladott darab tényleg mellényúlás, ahogy a DS és a Wii is az volt anno, ugye?

És kifejtenéd-e, hogy melyik része mellényúlás a Wii U-nak? Komolyan érdekelne, mert se árat, se speckót nem tudunk, csak annyit, hogy erősebb lesz bármelyik mostani konzolnál és hogy mocskos jó kontrollere lesz. Esetleg Te okosabb vagy valami infóval? Ha igen, oszd meg plz.

Árvágás óta heti 220-300 ezer darabot adnak el hetente 3DS-ből. Eredeti DS-ből 85 ezer, PS3-ból 160, PSP-ből 75 ezer megy el ugyanennyi idő alatt. Egyszerűen csak nem jól lőtték be az árát és nem volt rá tartalom. Mindkettő orvosolva van / lesz, nem lesz a 3DS-sel probléma. A későbbiekben sem, PS Vita ide vagy oda.

Kijön az új Mario Land, Mario Kart, Monster Hunter, jön a Karácsony, repkedni fognak az 500, vagy akár 700 ezres eladások is hetente.


Felmérésről:
"60 százaléka mondta, hogy ismeri azt, azonban a 28 százalékuknak még mindig nincs fogalmuk arról, hogy a 3DS úgy képes térbeli megjelenítésre"
Azaz 40% nem is ismeri a 3DS-t, amiből 28% nem tudja, hogy szemüveg nélküli 3D megjelenítést csinál. Azt a 28%-ot ezek után még alacsonynak is tartom.


Cikk írónak:
"látszólag egyeseket konkrétan az is zavar, hogy a készülék képes a 3D-s megjelenítésre."
Nem az zavarja az embereket, hogy 3D megjelenítésre képes, hanem maga a 3D megjelenítés zavarja. Egyáltalán nem mind1. Aki nem akar 3D-t, az kikapcsolja. Elvonni nem fog semmit a játékélményből, hátránya sem lesz belőle.
3.
3.
xICEMANx
Vicces... de már mind1 :)) úgysem mehetnek vissza az időben xD
2.
2.
Dercsi
Ez a 3ds nagy mellényúlása volt a nintendónak, a következő a wii-u lesz!
1.
1.
gyulah69
Nekem is van 3DS-em és engem is zavar a 3D. A szemem nagyon fáj néha, ezért úgy döntöttem, hogy soha nem fogom használni. Megaztán...ha 3D nélkül játszom, akkor még a képernyő is nagyobb egy árnyalatnyival.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...