Starcraft II: Heart of the Swarm MAC, PC

A három részre osztott Starcraft II második része, amelyben a zergek történetét folytatja a Blizzard.
1650361546

Nem, nem készít NFT-s játékokat a Blizzard

A napokban felröppent a pletyka, miszerint a Blizzard NFT-ket és "pay-to-earn" rendszereket építene a játékaiba. A stúdió elnöke, Mike Ybarra azonban tiszta vizet öntött a pohárba.
1643191200

Az Unreal Engine 5-ön készül a Frost Giant RTS-e

Jó úton halad a Frost Giant Studios stratégiai játéka. A StarCraft 2 és a Warcraft III egykori fejlesztőiből összeverbuvált csapat közel 35 millió dollárt gyűjtött össze az Unreal Engine 5-ön készülő RTS-re.
1642514400

A Microsoft felvásárolja az Activision Blizzardot

A Microsoft bejelentette, megállapodásra jutott az Activision Blizzarddal, aminek értelmében megkezdik a felvásárlását a teljes cégcsoportnak annak minden fejlesztőstúdiójával együtt.
1635930000

Távozik a Blizzard új társigazgatója

Hatalmas vihar tombol a Blizzard felett, amit úgy tűnik, az új társigazgató sem viselt sokáig. Jen Oneal és Mike Ybarra augusztusban örökölte meg J. Allen Brack egykori szerepét, a duó egyik tagja azonban jobbnak látta, ha inkább más vizekre evez.
1635314400

Elmarad a következő BlizzCon

A koronavírus-járvány hatalmas első döfés volt, a szexuális zaklatással kapcsolatos perek pedig beütötték az utolsó szöget a 2022-es BlizzCon koporsójába. Elmarad a Blizzard éves rendezvénye, és az is meglehet, hogy végérvényesen.
1632290400

Felmondott a Blizzard jogi igazgatója

Úgy tűnik, Claire Hart nem állt rá készen, hogy a bíróságon is kiálljon az Activision Blizzard mellett. A játékóriás jogi igazgatója lemondott a posztjáról, éppen akkor, amikor újabb jogi vizsgálatok indultak a vállalattal szemben.
1628056800

Lemondott a Blizzard Entertainment elnöke

Áll a bál az Activision Blizzard háza táján a szexuális zaklatással kapcsolatos perek miatt, az üggyel járó következmények pedig kézzel foghatók. J. Allen Brack, a Blizzard eddigi elnöke lemondott a posztjáról, helyére pedig kettős vezetőség került.
1626969600

Szexuális visszaélés vádjával perelik a Blizzardot

Úgy tűnik, komoly gondok vannak a fejlesztői kultúrával az Activision Blizzard háza táján. Kalifornia állam perbe fogta a vállalatot a zaklatással kapcsolatos beszámolók és az ezt követő nyomozás után.
1604394000

Ingyenes lesz a 2021-es BlizzCon Online

Több szempontból is különleges lesz az elmaradó BlizzCont pótló, jövő februári BlizzCon Online. Mivel az egész rendezvény digitális térbe kényszerül, a korábbi évek gyakorlatával ellentétben nem kell virtuális jegyet venni a megtekintéséhez.
1603288800

Új RTS-en dolgoznak az ex-blizzardosok

Tegnap este bemutatkozott a Frost Giant Studios, egy olyan Blizzard-veteránokból álló fejlesztőcsapat, aminek az első és legfontosabb célja az, hogy megalkossa a következő nagy stratégiai játékot.