Kivonulnak Kínából a Blizzard Entertainment játékai

  • Írta: szlav
  • 2022. november 17.
  • Biznisz
Link másolása
Nem újítja meg a kiadói kapcsolatát a NetEase és a Blizzard Entertainment, így jövő januártól számos Blizzard-játék forgalmazása és támogatása megszűnik Kínában.

Váratlan fordulat történt az Activision Blizzard és a NetEase 2008 óta rózsásnak tűnő kapcsolatában. A Blizzard Entertainment bejelentette (via Business Wire), hogy nem kerül meghosszabbításra a játékgyártó és annak termékeit Kínában forgalmazó NetEase jelenlegi megegyezése, ennek pedig komoly következményei lesznek a helyi játékosokra nézve.

2023. január 23-tól a Diablo III, a Hearthstone, a Heroes of the Storm, az Overwatch II, a StarCraft-széria és a World of Warcraft szolgáltatásai is megszűnnek Kínában, és befagyasztják ezen játékok forgalmazását is. Habár a World of Warcraft: Dragonflight, az Overwatch 2 második szezonja és a Hearthstone új szettje még mind megjelennek a régióban, a Diablo IV megjelenését már biztosan érinti ez a változás - ha ki is adják a várva-várt ARPG-t Kínában, akkor azt egész valószínűen nem a NetEase szárnyai alatt teszik majd.

Érdemes hozzátenni, hogy a Diablo: Immortalt semmiféle módon nem érinti a Blizzard és a NetEase szakítása, mivel azt a szintén kínai Tencent segítségével, egy teljesen különálló megállapodás révén vitték a keleti piacra.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...