Alan Wake PC, PS4, PS5, X360, XBOXONE, XSX

"A rémálmainkból ismerős lények éjszakánként megelevenednek, bár a vadonban kóricálva napközben sem lehetünk teljes biztonságban..."

Már a Remedy is lekörözi az L.A. Noire-t

Szegény L.A. Noire még meg sem jelent, de már minden konkurencia azt állítja, hogy jobb technikával rendelkezik. A múltkor David Cage, a Heavy Rain vezető fejlesztője mondta, hogy az L.A. Noire technológiája igazából zsákutca, most pedig a Remedy állítja, hogy már ők is jobbat csinálnak.

Élen nyitott itthon a Crysis folytatása

A Crysis 2-ért megőrültek a hazai játékosok, ez remekül látszik a hazai játékeladásokat összegző toplistán is, ahol az új rész kapásból az első helyen nyitott. Kíváncsiak vagyunk, meddig húzza ki ott, de addig is lehet örülni, mert a World of Warcraft előfizetői kártya legalább hátrébb csúszott - nem is keveset.

Alan Wake - miért nem jelent meg PS3-ra?

Az Alan Wake eredetileg a bivalyerős PC-s processzorokat megizzasztó brutális grafikai demonstrációnak készült, ám az évek alatt végül egy kizárólag Xbox 360-ra megjelent shooter vált belőle. Miért nem jelent meg a játék több platformra, vagy legalább PlayStation 3-ra? A Remedy elmondja...

Újra letarolta a hazai mezőnyt az Assassin's Creed

Az Assassin's Creed: Brotherhood múlt héten megjelent PC-s verziója óriásit húzott a Ubisoft sikerjátékának hazai eladásain - bizony, valahol még mindig megőrülnek a számítógépes játékokért. A francia kiadó ráadásul triplán örülhet, elvégre a sorozat másik két része is ott figyel a legjobbak között.

Három BAFTA-díjat is kapott a Heavy Rain

A Brit Filmakadémia kiosztotta a tavalyi év legjobb játékainak járó díjakat, valamint Peter Molyneux is megkapta a maga életműdíját - idén már másodszor. A díjátadó abszolút győztese a Heavy Rain, amely filmszerűségének hála három trófeát is bezsebelhetett, de a legjobb játék a Mass Effect 2 lett.

Tizedik helyen nyitott a Fight Night Champion

Még éppen befért a legjobb tíz közé a Fight Night Champion: a PlayStation 3-on a második helyen, az Xbox 360-on pedig ötödik helyen nyitó bokszjátéknak az összesített listán a tizedik helyre futotta, ami azért nem rossz, ha azt vesszük, hogy a Fight Night rétegcím az EA sportjátékai között.

Második helyen nyitott itthon a Bulletstorm

A magyar játékosoknak is bejött a People Can Fly és Cliffy B legújabb agymenése, a Bulletstorm kapásból a második helyen nyitott itthon. Bár a játék kétségkívül remekül sikerült, arra kíváncsiak lennénk, hányan döntöttek a pár ezressel drágább Epic Edition mellett a Gears of War 3 bétalehetőség miatt.

GDC 2011: Miért törölték a PC-s Alan Wake-et?

Habár tegnap a Remedy főnöke, Markus Maki és a fő programozó Olli Tervo hosszasan mesélt a GDC-n az Alan Wake hat éves fejlesztési ciklusának részleteiről, továbbra is mereven elhatárolódnak attól, hogy megosszák velünk a PC-s verzió törlésének okát.

Remedy társalapító az Angry Birds fejlesztőinél

A játékipar képes meglepő húzásokat produkálni, így fordulhat elő az is, hogy egy neves, AAA-kategóriás játékokat készítő stúdió társalapítója az egyik pillanatról a másikra az Angry Birds fejlesztőinél kössön ki. Lehet, hogy holnap azt olvassuk, hogy CliffyB a FarmVille készítőihez szerződött.

Megvan a nagy év végi szavazás győztese

Lezárult a Gamekapocs tavaly év végi szavazása, amelyben arról kérdeztünk Titeket, hogy melyek voltak a 2010-es év legjobb játékai. A kategóriák győzteseit már ismeritek, míg a legeslegjobb címre egy második forduló keretében voksolhattatok - a Gamekapocs olvasók szerint az év játéka nem más, mint a...