Alan Wake PC, PlayStation, Xbox

"A rémálmainkból ismerős lények éjszakánként megelevenednek, bár a vadonban kóricálva napközben sem lehetünk teljes biztonságban..."

Alan Wake visszatekintő

Az Alan Wake azon ritka videójátékok egyike, amelyek köré úgy épül fel egy komplett univerzum, hogy még csak most kap hivatalos folytatást. A hamarosan érkező második rész okán nosztalgiázzunk egyet az író kalandjain!

Alan Wake Remastered teszt

Több mint egy évtized után ismét visszatérünk Bright Falls rémálomba illő kisvárosába. Ez a visszatérés azonban egyszerre nosztalgikus és keserédes, mert ugyan a külcsín megszépült, a belbecs érintetlen maradt.

Alan Wake: The Writer DLC teszt

Pár hónappal ezelőtt a számomra mesterműnek számító Alan Wake kibővült egy extra fejezettel. Eljött hát az ideje, hogy nagyító alá vegyük a következőt is, mellyel elvileg véget fog érni az első évad, és könnyen lehet, hogy akárcsak a valódi sorozatoknál, ez fog dönteni a folytatás sorsáról is…

Alan Wake: The Signal DLC teszt

Az idei év talán egyik legnagyobb talánya, hogy egy olyan hihetetlenül jó játék, mint az Alan Wake, hogyan volt képes ennyire alacsony eladási mutatókat produkálni, aminek egyébként könnyen az lehet a vége, hogy nem is fogják folytatni. Nem értem néha az embereket, de itt most nem is ez a lényeg. Számomra piros betűs nap volt mikor megjelent az első DLC...

Alan Wake

Újra ott voltam… az erdőben mely egyszerre tűnt ismerősnek és félelmetesen idegennek. A sötétség szinte körülölelt, mintha magával akarna rántani a biztonságot nyújtó megnyugvásba, ahol nem kell többé harcolnom, nem kell rettegnem minden egyes nesztől, megmozduló árnyéktól. De nem adhattam fel. Itt egy másodperc is örökkévalóságig tartott, a látvány, ami elém tárult szinte felfoghatatlan volt.

Alan Wake Előteszt

2005-ben jelentették be, mint a négymagos processzorok és a PC nagykövetét, aztán végül elkészült Xbox 360-ra. A teljesen szabad, nyitott világban játszódó nyomozós sandbox helyett, végül egy csőjátékká vált. Sok változáson ment keresztül öt év alatt az Alan Wake. Vajon megérte várni rá?

Alan Wake

S lám, a Remedy megmutatta, hogy a Max Payne 2 után is van élet. Az E3-on kiadott információmorzsák közhírré tételével felfokozott várakozás indult el bennünk, hiszen tudjuk, hogy a finn fiuk eddig egyetlen játékukat sem barmolták el...