Resistance 3 teszt

  • Írta: Ca$h
  • 2011. szeptember 14.
  • ps3, resistance 3, teszt
Link másolása
A három évvel ezelőtt megjelent Resistance 2 minden tekintetben felülmúlta az első részt és félő volt, hogy olyan magasra helyezte a mércét, amit igencsak nehéz lesz überelni. A végén érkező fordulat pedig egyenesen legendássá tette a címet. Lássuk hát, hogyan muzsikál ezek után a folytatás!

Nathan Hale halott. Én öltem meg. Nem volt más választásom, ott lobogott a chimérák tüze a szemében, tudtam, hogy vagy én, vagy ő. De mintha azt láttam volna a tekintetében, hogy egy pillanatra habozott, lehetőséget adva nekem, mintha ő is ezt akarta volna. Ezek után a tudósok képesek voltak a véréből kiválasztani egy enzimet, aminek köszönhetően végre valahára megtalálták a Chimera-vírus ellenszerét. Hale még egyszer utoljára hőssé vált, én pedig a nemzet szégyene lettem, egy kitaszított bűnöző. Magányos életem évei azonban véget értek, rám talált az igaz szerelem, tudtam, hogy Sarah majd új értelmet ad létemnek, és fogadalmat tettem neki, hogy mindent meg fogok tenni a boldogságáért, egy szebb jövőért. Megtartottam az ígéretemet, ameddig csak tudtam, de négy évvel később valami váratlan dolog történt…


Sose voltam egy nagy Resistance-rajongó, az első részt egy kifejezetten közepes alkotásnak tartottam, igaz, az alapötlet nagyon tetszett, ahogyan a hangulata is, de a pontot az „i”-re a második rész döbbenetes főellenfelei és természetesen a váratlan vége tették fel. Jó ötletnek tartottam, hogy a történet tulajdonképpen ott folytatódik ahol abbamaradt, hiszen főhősünk ezúttal Joe lesz, aki megölte Nathant. A játék az ágyunkból ébredve kezdődik, feleségünk fog kelteni minket és egy rövid percre beleélhetjük magunkat, milyen is lehet egy családos ember élete ebben a földi pokolban. Az ellenállás egyre jobban visszaszorul, az emberiségnek nincsen már túl sok esélye a chimera ellen, főleg, hogy ők stratégiát változtattak, már nem elkapják és átalakítják az embereket, hanem kegyetlenül mészárolják a maroknyi túlélőcsapatokat. Ha mindez nem lenne elég, még új típusú szörnyek is megjelentek, és mintha sokkal összeszedettebben, sokkal okosabban intéznék a támadásaikat.


Nehéz világot élhetünk át az elkeseredett főszereplőnkön keresztül, egy olyan világot, ami egészen más típusú játékmenetet követel meg. Ez leginkább abban fog jelentkezni, hogy hiába növelték meg fegyverarzenálunkat pár nagyon hasznos csúzlival, szinte folyamatosan lőszerhiányban fogunk szenvedni. Maximálisan ki kell használnunk az adottságaikat, folyamatosan váltogatva őket, és megbecsülni minden egyes golyót. Ezen kívül, mivel csak egy szimpla ember a főszereplő - ellentétben Hale-lel - ő nem lesz képes gyógyítani magát, tehát folyamatosan elsősegélycsomagokat keresgélve küzdünk a túlélésért. Cserébe viszont a velünk tartó NPC-k is remekül harcolnak és ennek köszönhetően jobban át tudjuk érezni a játék atmoszféráját, amiben a remek történet és egyénközpontú történetvezetés is segít.


Nem létezhet Resistance jó kis fegyverek nélkül. Már a második rész is tekintélyes arzenált vonultatott fel, úgyhogy a folytatás sem igazán szűkölködik bennük. Az örök klasszikusok, mint a Magnum, a Marksman, és a Bullseye természetesen maradtak, ahogyan a fegyverek szintlépése és ezzel egyre ütősebbé válása is. Vannak persze újak is, mint a Mutator, mely egy biológiai fegyver kifejezetten a chimera ellen kifejlesztve, a Deadeye egy klasszikus sniperpuska, melynek másodlagos lövésével ezúttal sajnos nem fog lelassulni az idő, viszont annál robbanékonyabb hatást tudunk elérni vele, míg az Atomizer egy energiafegyver melynek másodlagos lövésével hatalmas nagy pusztítást tudunk véghezvinni, de csak rövidtávon. A fegyverek erősek, ütősek, hasznosak és maximálisan szükségünk is lesz rájuk már normál fokozaton is, a legnehezebbről nem is beszélve.


A harmadik részre végre fel sikerült nőni a legnagyobb FPS címekhez. A kampány az ötödik perctől fogva egészen az utolsó pillanatig egy árva másodpercre se áll meg, folyamatosan pörög az akció, a megállás nélkül rohamozó, különböző erősségű hullámokban ránk törő, döbbenetesen intelligens stratégiát alkalmazó Chimerák nem hagynak minket nyugodni. Néha olyan érzésem volt, mintha egy FPS-Uncharteddel nyomulnék. A hangulat és az atmoszféra döbbenetes, ami nagyban köszönhető a szemet gyönyörködtető grafikának és az aláfestő, filmes zenének is. A Resistance egyértelműen megváltozott, a kampány szempontjából mindenképpen előnyére.


Sajnos azonban egy játék szavatosságát nem a kampánynak, hanem a multinak szoktuk köszönni. Azok, akik megszerették a második rész őrületes, 60 játékos multiját, azoknak kicsit csalódás lesz a 16-ra csökkent többjátékos élmény. Hiába vannak jól kitalálva a pályák, hiába jók a fegyverek és képességek kombinálása, a rajongóknak ez egy nagy visszalépést fog jelenteni. Ahogyan a remek nyolcjátékos co-op eltörlése is, ami helyett csak egy kétjátékos co-op mókára lehet számítani, aminek ráadásul lobbyja sincsen, tehát csak várni tudunk, hátha besorsol nekünk valakit. Persze behívhatunk egy havert is, de mi van, ha éppen senki sem ér rá? A játék sajnos eléggé gyakran bebugzik, látszik rajta, hogy siettek a kiadással, ami nagyon bosszantó tud lenni, főleg egy olyan címnél, ami ennyire magába képes szippantani az embert.


Ha csak a kampányt kéne pontoznom, akkor simán adnék rá 9 pontot, de a lebutított többjátékos opciók miatt sajnos nem kaphat ennél többet, mert sokat vesztett a szavatosságából. Mindemellett számomra ez volt idáig a legjobb rész, és biztos vagyok benne többször is elő fogom még venni, mert valami egészen elképesztően tetszett a hangulata. Ki ne hagyjátok!

34.
34.
feher576
Ahoi

Szuper egy játék, pontozással egyet értek teljesen. Bár ha összességében nézzük, azaz 3D-ben játszunk, akkor hát igen , 10/10 . jó nagyon . :)
33.
33.
olasz0331
#32: Nekem is márcsak pár trófea hiányzik de azt a cooposat nem tudom h fogom megszerezni...:(
32.
32.
green01
Az egyik legjobb!előre nem tetszet de most már le se tudom tenni pár trófea és minden megvan.
31.
31.
frenkyboyhun
Az egyik legjobb ps exclusive játék a piacon :)
29.
29.
tabu3x
Télleg szép, és nagyon jó a hangulata is.
Viszont már 2x elekadtam úgy, hogy "lemaradtam" az action-ről, mert gyűjtöttem a cuccot hent után, ezért nem futott le script, nem nyílt ki az ajtó, csak néztük "egymást" percekig... Kiléptem, visszaléptem, lejátszottam újra a meccset, nem gyűjtögettem, és csodák csodájára kinyílt az a rohadt ajtó:-)
ja, és ha a motion controllert ha nem kalibrálom az elmentett játék betöltése előtt, akkor vagy betölt a játék, vagy az intró után jön a nagy semmi...
Tegnap láttam van új patch, remélem javítanak rajta, mert ebből szempontból (bugos) még nem találkoztam ilyen gémmel ps3-on.
28.
28.
tekkenveromester2
a játék felejthetetlen élményt nyujtott, a 3D iszonyatosan üt, ezért ps3at venni már megéri... uncharted melett ugye... áhh ez a 2 sorozat multiban és singleben király! verhetetlenek!
27.
27.
Neo1989
Jó cikk remélem lesz 4. rész is .
26.
26.
shooter1234
#25: Ha jól tévedek, ez a játék ps exklúzív cím, nemde? Azért nem játszottam én az előző részeivel sem. Amúgy jól néz ki.

Szerintem azért moderálták ki, mert offoltál, vagy egy pár szót írtál, amit nem kezdtél nagy betűvel és nem tettél a végére pontot, így nehéz lenne értelmezni és ez zavaró tényező lehet.
25.
25.
JacoB
b*sszus minden kommentemet ki kell moderálni ?...!
24.
24.
zodmund
#17 Itt viszont ingyenes kiszállítás :)
23.
23.
wigyory
Nekem bejön a game.Végig tóltam az előző részeket is, most már csak idő és zsé kell , hogy ezt is leküzdjem.
22.
22.
NECROSMOKE
Zsír, ettől csak inszomniába esel :D
21.
21.
XricsX
amúgy a történet még soha nem volt ilyen jó? hátttthh :/// szerintem meg pont ennek van 0 sztoria az első rész hangulatát ez meg sem közelíti...
20.
20.
Piro
18.
18.
kopic
17.
17.
JacoB
#12: kimoderált üzenet
16.
16.
Tokodboy
Amúgy, hogy fejlődnek a fegyverek? Én nem vettem észre ilyet a 2ben.
15.
15.
SzijBence
13.
13.
zodmund
12.
12.
zodmund
10.
10.
JacoB
9.
9.
xICEMANx
Szép gém! Nagyon bejön, és jó a teszt!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...