The Black Eyed Peas Experience Wii teszt

  • Írta: Daks
  • 2012. január 9.
  • teszt, the black eyed peas experience, wii
Link másolása
Will.I.Am, Apl.de.Ap, Taboo és Fergie. 17 év könnyűzenei karrier, 65 millió eladott lemez, 6 Grammy, 8 AMA, 3 World Music és 4 Teen Choice díj, Super Bowl fellépés, 700 milliós nézőszámú FIFA World Cup megnyitó. Ez a The Black Eyed Peas. Számokban.

A Just Dance a világ egyik legjobb táncjátéka. Könnyed és szórakoztató alkotás, egy vérbeli házibuli-program, mely nem hiányozhat egyetlen csoportos berúgásról sem. Ám ha exkluzív részhez érkezik, akkor rendszerint komolyan mellélő. Dance on Broadway, Michael Jackson: The Experience, ABBA: You Can Dance, The Smurfs Dance Party, ezek egyike se tudta kihozni magából azt, amit elvártunk volna, s akkor még finoman fogalmaztunk. Most pedig itt van a The Black Eyed Peas Experience.



Tesztünkben a játék Wii kiadását vettük nagyító alá, az öreg Nintendo gépre készült változat több dologban is eltér a Kinectes nagytestvértől. A karakterek kétdimenziósak, kézzel rajzoltak, kevesebb a játékmódok és lehetőségek száma, illetve maga az irányítás sem ugyanaz, a mozgásérzékelős kamera helyett a kontroller figyeli a táncunkat, nem látja a játék, hogy mit szerencsétlenkedünk, de részegen talán ez még jobb is. A feladat viszont mit sem változott, le kell utánoznunk a képernyőn lévő táncosokat, minél ügyesebbek vagyunk, a játék annál magasabb ponttal fog értékelni. Ja, és ilyet nem fogunk látni Wiin soha:


A főmenübe lépve egyetlen lehetőség vár ránk, ez pedig a készítők rendkívül kreatív névadásáról tanúbizonyságot tevő Dance. Erre nyomva egyszerűen ki kell választanunk egy nekünk tetsző számot, a sör könnyen kilöttyen, tegyük le egy kicsit, mert kezdődik a zene. A játék figyeli a kontroller mozgását, s ez alapján értékel, a szám végén kapunk egy pontszámos eredményt, illetve ha többen táncoltunk, akkor egy team bónuszt is. Egy gombnyomás azonban, s újra a főmenübe kerülünk, ennyi, s nem több a The Black Eyed Peas Experience tudománya, a karaoke, a dallista összeállítás, a véletlenszerű lejátszás, a dropin-dropout party játékmód mind hiányzik belőle, sajnáljuk, mert más címnél ez mindig nagyon bejött.


A dallista 26 számot tartalmaz. A felhozatalban olyan népszerű darabok vannak, mint a Boom Boom Pow, a Let’s Get it Started, a The Time, a Don’t Phunk With My Heart, a Shut Up, a Pump It, a My Humps, az I Gotta Feeling, a Hey Mama, a Don’t Lie, vagy a Meet The Halfway. A Wii tulajdonosok a They Don’t Want Music személyében egy exkluzív számot is kaptak, de az Xbox 360 felhasználók se panaszkodhatnak, ők 30 dal közül tudnak válogatni, a listájuk a Cali to New York, a Love You Long Time, a Showdown, a Smells Like Funk és a The Situation darabokkal egészült ki. 


Klasszikus táncjáték elemeket tartalmaz a The Black Eyed Peas Experience. A soron következő mozgásokban kis piktogramokkal segít minket, írja a dalszöveget, s pontozza a tánctudásunkat, utóbbiba beleszámít, hogy milyen gyorsan követjük a képernyőn lévő karaktert, s az is, hogy mennyire vagyunk aktívak, aki csak áll egyhelyben, s lötyög valamit, nem számíthat nagy rekordokra. Maga az eredményjelző pedig a felső sávban kapott helyet, a kis kiegészítő folyamatos visszajelzést ad tudásunkról, segíteni akar a mozgásunk csiszolásában, számomra viszont rettentő idegesítő tud lenni. Ha valamit elrontunk, akkor hatalmas vörös villanást látunk a tévén, ettől zavarba jövünk, kiesünk a ritmusból, s még nagyobbakat hibázunk.


A pályákat a különböző klipek ihlették, mindegyik más és más, tökéletesen átjön rajtuk zenekar által képviselt stílust. Kivétel nélkül teljesen statikusak, de fényekkel, apró mozgásokkal és klipbejátszásokkal a szemünk előtt kelnek életre, aki játszott a Michael Jackson: The Experience-szel, vagy látott róla videót, az tudja, miről beszélek. De jópofák lettek még a zenekartagok is. Mindig ők táncolnak velünk, s minden dalnál máshogy néznek ki, ruhájuk és frizurájuk a videoklipek hangulatához illeszkedik, testüket vastag fehér fény veszi körbe, egyik kézfejük pedig folyamatosan ragyog, így tudatva velünk, hogy a kontrollert a jobb kezünkben kell tartanunk, nem szabad cserélni.


Közepes játék lett a The Black Eyed Peas Experience. Nem rossz, hozza azt a minimum színvonalat, amit az ember elvárhat tőle, de ennél többre nem képes, árad belőle a pénzszag, tudják, hogy a rajongók úgyis megveszik, más meg nem számít. Ennek tükrében pedig nem kerekíthetjük fel 5-ösre sem az értékelést, ez van sajnos.

9.
9.
pantera101proof
#3: Zelda úgy bassza oda az egész játékipart ahogy csak lehet!
8.
8.
Rayzax
#3: tényleg lehetne, én pont ma fejeztem be, és rosszat nem nagyon lehetne írni róla ((:
7.
7.
Raam989
Én eddig abban a tudatban éltem, hogy a BEP Willből és Fergieből áll, a másik két tag annyira el van bújva... :D
6.
6.
felegyi
A teszt főoldali képén a 2. tagról azt hittem Penge :))
5.
5.
nero66
#3: Pedig nem ártana :DD
4.
4.
volkornka
#3: +. Teszt? cikk se nagyon volt szerintem :)
3.
3.
Kumite
Egyébként azért hiszi minden olvasó, hogy a Wii csak casual gép, mert ilyen teszt van, de pl. Zelda SS nincs az oldalon :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...