King Arthur II: The Role-Playing Wargame teszt

  • Írta: zoenn
  • 2012. február 17.
  • king arthur ii, pc, teszt
Link másolása
Igazán üdvözítő az, ha hazánk fiai sejtik, hogy valamit jól csináltak, s ezért kapnak egy új lehetőséget arra, hogy még tökéletesebbé tegyék az általuk kitalált receptet. Arthur király élet és halál között lebeg, tapasztalatlan fián, Williamen a sor, hogy a szétesett országot újra összekovácsolja.

Aki nem tudná, a 2009-ben megjelent King Arthur első része igazi sikertörténet - elvégre egy Dávid volt a Góliátok között, egy nyugati piacon viszonylag ismeretlen ország csapatának hallatlan ambíciókkal megáldott projektje. Ráadásul olyan stratégiai játékot alkottak meg, mely összetettsége révén igen veszélyes jószág, főként, hogy egyetlen cím uralta a piacot, Total War néven. A Neocore Games mégis vette az akadályt, a műértők pedig ráharaptak, Magyarország ismét stratégia-nagyhatalommá vált – lehetséges, hogy két év elég egy minden igényt kielégítő folytatáshoz? Persze, hogy igen, de csak akkor, ha több száz fős megastúdió áll mögötte, nem pedig egy gazdasági és társadalmi sebektől vérző kicsiny ország fiai, korlátozott lehetőségekkel. A szittya mentalitás mégis győzött, de sikere korántsem olyan egyértelmű, mint korábban.


Ismét a mítoszok és a valóság kőbe vésett motívumai között lavírozunk Nagy-Britannia történelmében. Nem csupán ármánykodó nemesek, koszos arcú parasztok és a Kerekasztal Lovagjai szóltak bele a birodalom sorsába, hanem a legendák szörnyei, mágusok és nem evilági lények. Camelot sorsa úgy tűnik, megpecsételődött, Arthur király vért köhögve fekszik halálos ágyán, s hiába találta meg a Szent Grált, birodalma a káosz szélére sodródott. Szövetségesei elhagyták, a démoni hordák pedig újra összeállnak az erdők mélyén, hogy a meggyengült országot a sötétségbe taszítsák. Az áldatlan állapotoknak véget kell vetni, a királyhoz hű maradt pár hős - Lancelot, Morgana le Fay és a király fia, William - megfogadja, hogy valamilyen úton-módon gyógyírt talál a bajra. Az újdonsült uralkodónak nem lesz könnyű dolga: egyesítenie kell a civakodó törzseket és legyőzni az ellenséget. Mindent a nulláról kezdünk újra – ugyan a korábban megismert történet folytatódik, de már nem a címben említett uralkodó van a középpontban.


A Neocore kísérletei a sztori bonyolítására kicsit elsiklanak, a profik talán zokon veszik, hogy újra le kell zongorázni a korábban ismert rigmusokat, embert kell faragnunk Williamből, s a tetejébe még olyan küldetéseket is teljesítünk kell, melyek más és más hősökre koncentrálnak. Nagy meglepetésben nem is lesz részünk, a King Arthur II az elődjéhez hasonlóan markánsan adagolja a szerepjáték elemeket, miközben egy stabil morális rendszerrel megspékelt stratégiával van dolgunk. Döntéseinket nagyban befolyásolják erkölcsi és vallási nézeteink: lehetünk jótékony hadvezérek, netán zsarnokok, pogányak vagy keresztények. Bár ennek hatása a történet alakulására nézve elég nagy, a játékmechanikát tekintve főleg abban mutatkozik meg, hogy különböző típusú egységeket és varázslatokat használhatunk. Mégis úgy érezzük, mindennek súlya van, s dicsérendő az, hogy a fejlesztőknek sikerült az illúziót megteremteni.


A küldetésrendszer képezi a játék gerincét, a történet pedig egy narrátor elmesélésében bontakozik ki. Ide-oda barangolhatunk a meglepően szűkös mozgásteret biztosító világtérképen, néha harcokba bonyolódhatunk, több hadsereget is menedzselhetünk, megszerezhetjük a különböző tartományok felügyeletét. Ez utóbbi az épületeink és csapataink korszerűsítésére szolgál, de ugyanúgy jól jön új képességek megszerzésérhez, valamint seregünk kibővítéséhez. Az elérhető aktív küldetéseket számba véve lehetőségeink eléggé szélesek, ha viszonylagos anyagi jólétet szeretnénk, akkor mindenképpen érdemes portyára indulni a körökre osztott világtérképen. A King Arthur II három, jól elkülönülő, de a történet előrehaladását segítő stílusokkal operál: ezek a kaland, a diplomácia és az elmaradhatatlan harc. Stabil pilléreken áll a játék: ha inkább a szerepjátékot kedveled, akkor a harcokat háttérbe szoríthatod, de vedd figyelembe, hogy a kötelező ütközeteket mindenképpen meg kell vívnod.


Ami a felfedezést és a diplomáciát illeti, az lényegében egy szöveges kalandjáték keretein belül valósul meg, nosztalgikus érzéseket keltve bennünk a lapozgatós könyvek iránt. Nagyban befolyásolhatjuk az adott cél elérését, ha okos döntéseket hozunk, és jól forgatjuk a szavakat. A siker tapasztalati pontok és csengő aranyak formájában mutatkozik meg, amire szükség is van, ha a háborúskodás közben leégnénk – csak kutakodnunk kell a térképen új szöveges küldetések után. Viszont, ha zsinórban rosszul választunk, akkor életerőt, mágiát, vagy éppen embereket vesztünk. Ha figyelsz a részletekre és kedveled a szerepjátékokat, ez a szegmens rendkívül élvezetes lehet, a nyelvezet ízes, történetük érdekes. Ha okosan gazdálkodunk erőforrásainkkal, nagy baj nem lehet, viszont a Neocore szándékosan szűkmarkúan méri a pénzt, ezért egy kellően nagyszámú sereg fenntartásához már trükköznünk kell. A folyamatos háborúkkal viszont kicsit monotonná válik az egész. Egy szétzilált sereggel pedig vétek a főküldetésekkel bajlódni – nyugodjunk meg, és kezdjünk előröl mindent, apránként. 


A harcok továbbra is nagy kanállal merítenek a Total War-szériából, ami persze csak előnyére vált. A valós idejű megvalósítást tekintve sok tekintetben felül is múlja a The Creative Assembly gyermekét: gyorsabb és a lényegre összpontosít. Habár ismét hatalmas területeken folyik a harc, az egyidejűleg jelenlévő egységek száma mégsem olyan monumentális, mint azt a példaképben láttuk, valamint nem merülhetünk bele a részletekbe teljes mértékben. Ezt az apró malőrt ellensúlyozza az a tény, hogy a King Arthur II több lábon áll, valamint az, hogy a mágia is beleszól az eseményekbe. Hőseink fel vannak szerelkezve támadó és védekező varázslatokkal. Egyik legfontosabb a Magic Shield, mely szinte kötelezően el kell sütnünk, tompítva ezzel az ellenség támadásait, netán a kulcsfontosságú területeken.


A berögzült harcmodorral számos feszes szituáció túlélhető, jó ütemben bevetett erőteljes képességekkel nagy kárt okozhatunk. Megváltoztathatjuk az időjárást, villámot szórhatunk, új csapatokat respawnolhatunk, lovasaink letarolhatják az védelmi vonalakat. Kicsit zavaró, hogy az ellenség intelligenciája nem a legjobb, olykor teljesen értelmetlenül indít frontális támadás. Nem mondhatjuk azt, hogy minden egységünkre szükség van, olykor felesleges könnyítések mennek a hardcore stratégák agyára. Összességében a King Arthur II kiterjedt ütközetei hozzák a kötelezőt, viszont nem is rugaszkodik el a már ismert fortélyoktól. A nehézségi szint feltornászásával ez a malőr mérsékelhető, akik pedig nem a harc miatt játsszák a játékot, a gép helyettünk is megvívja a csatát a mellékküldetések során.


A játék ismét az előző rész engine-jét használja, a Neocore belső fejlesztésű Coretech 2-jét, amely sajnos számos stabilitási problémától szenved. Még az ajánlott konfiguráció felett is képes véletlenszerű szaggatásokra, a töltési idők hosszúak, és idegesítő összeomlások tarkítják a játékot. Lehet, mégis kevés volt a két év? Mindenesetre a játék elég impozáns képes fest, DirectX 11-ben is renderelhetjük, de már korántsem olyan maradandó élmény a látványvilág, mint korábban. A mozgás szaggatott, a harci animációk merevek – a Shogun 2-vel összevetve jelen produktum sajnos elvérzik. Várjuk a további hibajavításokat, hiszen az nem lenne mérvadó, hogy egy ilyen nagyszabású felépítménnyel rendelkező játék elcsússzon a technológiai oldalon. A zenék és a szinkron kielégítő, de az már nem, hogy egy fikarcnyi többjátékos opció sem került a King Arthur II-be – hatalmas feketepont.


Kétarcú játékként vonul a köztudatba a hazai játékfejlesztés egyik legdurvább projektje: a harc finom, kimunkált részletek hiányában kiismerhető, ezzel szemben a körökre osztott térképen való kolbászolás és szöveges kalandjáték megindítóan nagyszerű. Közvetlenebb hangvétel és némileg egyszerűsített játékmenet talán több játékost sarkall a vásárlásra, de semmiképpen sem tesz jót a hagyományoknak. A skirmish mód ideig-óráig kitolhatja a játékidőt, de kampány mellett erre nem sok szükség van, elvégre nem tud újat mutatni. A keserű szájízünket elnyomhatja a remény, várjuk a DLC-ket és a további finomításokat. A King Arthur II emellett magyar felirattal rajtol a boltok polcain. Hajrá Neocore! Jó ösvényen indultatok el, de ne térjetek le róla üres és csábító ígéretek dacára sem! Pusziljuk a communitys Bozorádi Lindát – szexi vagy!

Kapcsolódó cikk

89.
89.
tabi60
„Tisztelt fejlesztők!
Furcsa lenne leírni, hogy "tisztelt neocoregames".
Napokban azt olvastam valahol hogy az önök cége, a honi játékfejlesztés zászlóshajója. Hűha! Ezt akár dicséretnek is lehetne venni. Ha....
Árulják már el nekem, és egyre több hasonló gondolkodású társamnak, hogy milyen színű az a zászló, ami azon a bizonyos "honi hajón" lengedez? Mert hogy most már nem "pirosfehérzöld" az hétszentség.
A magyar piacon való megjelenés előtt meg volt a King Arthur alapjáték tört változatban. És tetszett. És, mivel az én lelkem színe valamennyire pfz, ezért szaladtam megvenni, amikor lehetett.
Hoppá, hiszen kishazánkban vannak valakik, akiket érdemes 25-35 euro erejéig támogatni. Még büszke is voltam önökre, és magamra is. Hogy önök alkottak valami (eléggé) jót, én pedig megvonva számtól a falatot részese, támogatója lehettem egy ígéretes kezdetnek.
Aztán, naívan, folytattam. Én úgy, ahogy eddig. Megvettem a dolgaikat. (Meg van mind törten is, hogy net nélkül is tudjak játszani.) Önök?
Egyetlen magyar szó sincs az újonnan megjelent dolgaikban. A két DLC is már hibrid, hol magyar, hol nem. A Fallen Champions? Gondoltam, biztos rohammunka volt, aztán majd csak...
Hát, nem.
Megvettem a King Arthur II, aminél már egy magyr nyelvű kézikönyvre sem futotta, e-mailen kellett beszereznem egy jóindulatú kapcsolattartó jóvoltából!
Aki azt is elárulta, hogy angolból lett magyarítva, most folyik a lektorálása (!) és majd talán egyszer.
Lelombozó. Kiábrándító. Felháborító! Folytathatnám. Engem személy szerint elkeserít.
Ó, tudom én, hogy a pénz beszél, meg a többi lelkeket romboló baromságot, meg hogy a kiadó adja az ukázt és ennek meg kell felelni, nincs appelláta.
Kedves (egyre kevésbé tisztelt) hölgyeim-uraim. MINDIG VAN, KELL LEGYEN másféle szempont és appelláta is!
Persze, ha valaki az első homlokráncolásra széthúzott farpofával bedől, és mosolyog hozzá, akkor nincs. Jó lenne, ha önök nem csatlakoznának a a töketlenek, heréltek csapatához!
Már csak azért sem, mert -higgyék el- remegő seggjukkal nem lehet nagyot alkotni (ami egyébként a KA II-n már látszik is.) Meg a próbálkozás a habzsival, az aranytojást tojó tyúk levágása. Megjósolom, elég rágós lesz, ha így marad.
Mindenesetre én megkérek mindenkit, aki olvassa, ha átmegy egyáltalán ez az írás (ha nem az sem baj, ugyanezt eljuttatom mindenhova), hogy NE VÁSÁROLJON a termékekből, amíg ennyire le van szarva az identitásunk, amíg ennyire semmibe vagyunk véve.Nem fogok a névtelenségeb burkolózni, bármikor, bárki előtt felvállalom, amit írtam.
Nekem még maradtak tökeim.
87.
87.
Mortician
#58: Csak pontosítottam a megfogalmazást. Úgy nyilvánvalóan igazad van, hogy azok a játékok, amikre Te gondolsz, azok messze megelőzik a jelenlegi konzolfelhozatalt. :)
65.
65.
szami1
#6: Miért a magyar játékok közül neked melyik az első és második?
64.
64.
kopic
#63: Lehetséges:D De am az a durva ebben az egészben, hogy ez a gyökér balfasz EGY PC-s JÁTÉK TESZTJÉNÉL LÖKI ITT NEKÜNK A SOK HÜLYESÉGÉT! Ami az ÉGEGYADTA VILÁGON NEM IS IDE TARTOZIK! IDEJE LENNE MÁR ENNEK A FOGYATÉKOSNAK ABBA HAGYNI EZT!
63.
63.
randall13
Nálam már rég bizonyossá vált hogy idióta :D Nem játszhat a king arthurral és azért sír a szája :)
62.
62.
NoRush
#60: Most már fogd be légyszives :) Szarozol itt a kurva exkluziv játékaiddal meg h hú de jó van konzolod. Ha még 1x leirod, akkor számomra bizonyossá válik, hogy te az idióták királya vagy.
58.
58.
randall13
#57: Teljesen igazad van, de had ne soroljam őket a ps3, xbox és wii mellé. :)
57.
57.
Mortician
#46: "Mert amikor ezek a játékok kijöttek még szinte konzol se volt :D"

Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hozzá, hogy 1972-ben jelent meg ez első konzol, vagyis onnantól számoljuk a létezését. Innentől kezdve ez a kijelentés nettó hülyeség. Nem kell támadásnak venni, mindenki azzal játszik, amivel akar. Én személy szerint konzollal és PC-vel egyaránt. Ennyi.
51.
51.
krami
#50: Nálam már 5 évre előre megkapta :D
50.
50.
manderel
#46: Szerintem hagyjad, tök értelmetlen. Látszik hogy észérvekkel nem meggyőzhető.
Ő meg bármit mondanak neki ugyanazokkal a Ctrl C+ Ctrl V "érveivel" jön. Iszonyatosan csőlátású.
Ne is szóljatok hozzá előbb-utóbb csak megunja a hülyeségeit. (vagy nem, és tényleg megkaphatja az év trollja címet XD )
49.
49.
NoRush
#48:"Szerezz egy 17"-os alienware laptopot vagy hasonlót, és egy 120cm-es fullHD tévét. Aztán nézd meg melyik milyen grafikát produkál. Nos ott meglátoda különbséget. Amíg egy ilyen vagy hasonló tesztet nem láttál addig ne mond, hogy a konzol szebb. Jó tesztalany a BF 3. Mivel az volt tavaly az év legszebbje."

Nos, ez egy hatalmas hiba. A mai modern TV-knél már PC-hez is van csatlakozó. Ide bekötjük az xboxunkat és a minőség minimum a 2x-esére emelkedik :) Itt pedig már tekerhetjük felfelé a felbontást is. Ilyenkor azonban ténylegesen ajánlott egy nagyobb méretű TV-t beszerezni.
48.
48.
Raziel
Hölgyeim és uraim. Egyezzünk ki abban, hogy az Xbox 360 semmivel sem tud többet mint egy mai 150-200 közötti laptop. Persze jót kell választani. Ugyanúgy ha nem jobban elmennek rajta a játékok. A hardver meg talán már erősebb is csak az optimalizáció nem tart ott. Azért kezdtek sokan új konzolt fejleszteni. Mert már közel sem elég a régi. Még két három év és kb.: belépő szint lesz az amit az xbox tud. Nem is véletlen, hogy pedzegetik a win 8-nál a boxos játékok futtatását. Egyszerűen azért mert azok már bármin elmennek. Ennyi! A BF 3 Boxon még 720p-t sem tudta. Jah hogy ezt leszarjuk mert pici sokszor nem is HDtv-n játszunk a boxal. Vagy éppen ha mégis az annyira pici a TV(55cm-nél alig nagyobb), hogy nem látszik annyira a különbség. Ha látni akarod mi a különbség a konzol és egy jó pc között. Szerezz egy 17"-os alienware laptopot vagy hasonlót, és egy 120cm-es fullHD tévét. Aztán nézd meg melyik milyen grafikát produkál. Nos ott meglátoda különbséget. Amíg egy ilyen vagy hasonló tesztet nem láttál addig ne mond, hogy a konzol szebb. Jó tesztalany a BF 3. Mivel az volt tavaly az év legszebbje.

Esetleges helyesírási hibákért felelősséget nem vállalok.

ui.: Gyerekek ne szapuljuk már egymást. A legtöbbünknek úgysincs pénze rendes PC-re szóval kb.: box360 grafon tolunk mindent.
47.
47.
NoRush
Nem is értem mit tudtok ennyit szenvedni itt :) Az értelmes ember kitudja hámozni a mondataimból, hogy a konzol nem jobb mint a PC. Erre megint nekem rohantok, hogy ne értékeljem már túl a konzolt... hát jól van >.<

Mindkét platformban ott van a potenciál, csak az már egy külön dolog, hogy elvakit titeket az, hogy nektek milyen van.

Igen, van egy 300 ezres gépem, de konzolom is. És igen, mindkettőt ugyanolyan hasznosnak tartom :\ Minő meglepetés... ugye randall? -.-" :)
46.
46.
randall13
#seggeszki: Most sikerült alátámasztanod hogy valóban egy csőben élsz :D
Ha már ennyire lowagolsz azon a szar Mortal Kombatodon - aminek már az előző részeit sem szerettem - , akkor legalább olvass utána a dolgoknak. Jelenlegi tudásaim alapján a win8 el fogja törölni a pc és xbox közti határokat, a pc-sek ugyanúgy fognak tudja játszani az RDR-el vagy a MK-val.

Most pedig idézgetek tőled:
"és még vmi: az vicces h a pc-sek irogatják h nem érdekelnek a konzol exkluzivok igy meg ugy... DE a hireknél sirnak sorban, mint a gyerekek az oviban..."
Erre most mit mondjak? :D Nézz magadra.
"2011ben az UC3 lett az év grafikája"
Igen, az UC3 lett az év grafikája, de a BF3 lett az év legszebb játéka.
"a gond ott van, h a pc-sek nem vállalják fel h szeretnék a mortal kombatot"
És mi a helyzet azokkal, akik tényleg nem szeretnék a Mortal Kombatot? Vagy olyan nem is létezik a világon? Nehogy már :D Gondolkodós, taktikázós játékokat szeretem a legjobban, szóval mondj egy nyomós érvet hogy miért jó konzolon RTS-t játszani.
"egy pcfanboy (tipikusan csak pc-s játékokat sorolt) kommentjeit olvashatjuk"
Hmm. Igen, valóban pc-s játékokat soroltam. Miért? Mert amikor ezek a játékok kijöttek még szinte konzol se volt :D És te miket sorolsz amúgy? 5 játékot összesen! Mert többet nem tudsz.
"emulátoron csak az a gond h ps2es emulátorbol sincs MÉG normális"
De van.
"aha...nekem itt van egy 500.000es gép, arról irok, de olyan gagyi a dx11 még a witcher 2nél is, főleg a crysis 2nél is h CSAK netezésre használom... "
Nagyobbat hazudni nem tudsz esetleg? :D
Na többet nem másolok, mert lenne egy oldal. Meggyőzni nem próbállak, ahhoz túl hülye vagy, de legalább olvasd néha át miket írsz és legalább nem esel bele a saját csapdáidba.


Viszont szép úton haladsz az év trollja díj felé, gondolom ez is a célod ^^
43.
43.
Lorthirash
#42: Az az igazság egy mortal kombatot 2 óra alatt emglehet unni de egy Jó MMORPG-t amit haverokkal nap mint nap toljátok évekig ellehet vele lenni és nem kell más játék felesleges mert folyamatosan fejlesztik adott játékot és tényleg felesleges új game
42.
42.
Lorthirash
#41: És még 1 nagy előny a Pc javára a Pc-t lehet másra is használni nem csak játékra.
41.
41.
Lorthirash
#40: A mortal kombattal valóban sok ember szeretne játszani de mint mondtam megoldható ha valaki nagyon akar vele gamelni
A grafikai dologhoz még annyit szólnék Kizárt hogy egy konzol valaha is szebb legyen egy jó Pc-nél
40.
40.
Lorthirash
#39: célzás rásegítő milyen realisztikus hát így mégszarabb
38.
38.
Kreto
#35: mert az fpseknél van nekik célzásrásegítő. Azért játszható
37.
37.
Lorthirash
#35: Meg hogy nem jönnek minőségi játékok???
Nem hallottál a BLIZZARD NEVÜ CÉGRÖL???
DiabloIII
aztán
StarCraft II ezek mind jók
de hogy ne csak blizzröl beszéljek
Arena Net Guild Wars2
ezek mint pc-s játékok
inkább örüljetek mert lehet hogy megcsinálják a DiabloIII at konzolra pedig a blizzard sose gyártott konzolra játékokat
aztán lehet hogy Gw2 is lesz majd valahogy konzolokra
mind2 játék nagyon jónak igérkezik és Pc-re sokkal hamarabb fognak jönni
aztán ott van még League of Legends olyannyira népszerü lett hogy már ez a legnépszerűbb game még a wownál is jóval népszerűbb lett
Ott van még Witcher 2 is még kise jött a konzolotokra én meg már majdnem 1 éve kijátszottam.
És még sorolhatnáma Pc-s címeket de felesleges
23.
23.
Kreto
#13: Te meg szedd már össze magad és legalább próbálj egy normális cáfolatot összehozni. Ha nem megy írd le egy papírra és vidd be tanítónéninekorbácsinak és beszéljétek meg nyelvtanórán. A munkáról szólva pedig szerinted a fejlesztők elbábozzák neked egy lemezre a játékaidat vagy mit csinálnak PÉNZÉRT?? Sorolhatnék pár munkát de felesleges. Szóval nem jár csoki és csillagocska neked :/
22.
22.
Kreto
wohoho jövök trollkodni mán én is ki ne maradjak az értelmiségiek közül. Akkor feltenném a kérdést miért is van szükség exluzív játékokra?? Válaszok??
Miért ne lehetne sírni a faszántos játékok után mikor ez egy olyan oldal ahol javarészt erről van szó. Persze hogy szertnék játszani pl egy GOW3 al mivel az jó. Jah hogy akkor meg kell vennem pár rókáért egy konzolocskát?! Ez van. Nincs rá keret. Amúgy nem kell szitkozódni a gépedet úgy rakod össze ahogy akarod és jó sokmindenre, a konzolok pedik kezsuel cuccok amit olcsóbban tudsz vásárolni és próbálják utolérni a számítógépeket hogy a felhasználók ne sírjanak hogy nem tudnak vele csak játszani. Amúgy egy moderátor már tényleg szétnézhetne hogy röhögjön egy jót :D
21.
21.
krami
#19: Persze, hogy sablon. Tudod, UC3 az év grafikája és még lehetne sorolni :)

A játékot pedig tuti beszerzem, csak most nincs rá keret :)
20.
20.
randall13
#16: Akkor vegyük értelmesebbre, mert úgy látom veled megéri. Egy percig sem állítottam, hogy szar a konzol. Amire kitalálták, arra tökéletes. Viszont senki ne merje azt mondani nekem, hogy összességében elveri a PC-t. Ez többek között csőlátásra utal. A PC és a konzol is 100%-osan teljesíti a tőle elvárt igényeket. De akkor ne keverjük a szart kislapáttal, mert egy PC-nek sokkal több elvárást kell teljesítenie, pl amiket lentebb felsoroltam. Összességében jobb a PC? Megkérdőjelezhetetlenül IGEN, JOBB! PC-n vagy konzolon jobb játszani? Ezt meg mindenki döntse el maga. Egyébként meg a pc akkor is sokkal brutálabb, állásponttól függetlenül. Nem kell nagy észnek lenni ahhoz hogy erre bárki is rájöjjön. ;)

#seggeszki: Most őszintén, mit várjak egy 15 évestől? :D Játék játék játék, nincs is más a világon... Azért az 5 exkluzív játékért amit felsoroltál, (mellesleg ebből 5 nem is érdekel igazán) nem fogok xboxot venni. Valahogy meguntam hogy 5 éve csak a parasztvakítás megy a játékpiacon, az új játékokat nagy ívben letojom. Jelenleg a legújabb játék ami a gépemen van, 2008-as (elfutnának az újak is).
16.
16.
NoRush
#14: Dehogy sirok én neked arról, hogy hú "de jó a konzol". Szimplán fogd fel, hogy hiába vered itt nekem a nyálad, tudom, hogy az általad felsoroltakból minden kamu tárgya, amire ráaggasztható a felnőtt tartalom (pl. nekem te hiába mondod, hogy programozol, a kutya sem hiszi el. Ha valóban programoznál most nem neked kéne válaszolnom egy ilyen degenerált szövegre.)

A konzol nem azért van, hogy most leugassam a személyi számitógépeseket, nem. Én szimplán azért vettem például, mert a gépem konfigurációja már cseppet sem felel meg az elvárásoknak. Már csak általános dolgokra használom, olyanokra is, amiket te emlitettél és persze igaz a hátterük (tehát úgy a szöveged 20%-a).

A bann és pusziról pedig csak annyit, hogy aki bannt kap az bannt kap. Illegális box (tehát az általatok "fehérnek" nevezett gépezet) sokszor hátul ütő. Aki nem szolgál rá, soha nem lesz tiltva :)

Remélem érted a logikát és nem ugrasz nekem megint egy "de a PC akkor is sokkal brutálabb te rohadék!!!" dumával. Előre is köszi ;)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...