Apotheon teszt

  • Írta: iNKARNATE
  • 2015. február 23.
  • Akció, apotheon, pc, ps4, teszt
Link másolása
Zeusz, a villámok ura, a mindenség királya szétválasztotta Olümposzt és az emberek földjét. Nem ad már több halat a tenger, zsarnokok és csatlósaik sanyargatják a népet. Az emberiség magára maradt. Végül jött egy hérosz.

A játékban eme hőst, Nikeandreoszt irányítjuk, aki a segítőkésznek tűnő Héra istennő által feljut az Olümposzra, amely éppen tele van különböző mitológiai lényekkel és hatalmasságokkal, akik megpróbálják kibekkelni a halandókkal zajló háborút. Célunk, hogy megszerezzük az istenek hatalmát, és az erejük segítségével helyreállítsuk a rendet. Kezdetekben az olümposzi agora lesz a bázisunk, itt szerezhetünk be fegyvereket, páncélokat, főzeteket és más, okos szerkezeteket. Egyszerre több istenség birodalma felé indulhatunk útnak, csak rajtunk áll, hogy milyen hatalmat kívánunk előbb megszerezni. Ezek az isteni erők általában valamilyen fix bónuszok vagy extra képességek, amelyek hasznunkra lesznek utunk során; Apolló hatalmát megszerezve például fáklya nélkül is fényaura vesz minket körbe, így könnyebben navigálhatunk a sötétben.

Az Apotheon története (és persze maga a játék) az ókori görög vázákon használatos vázafestészet stílusában elevenedik meg előttünk, erre azt hiszem, a zenei aláfestéssel egyetemben abszolút azt mondhatjuk, hogy a cím húzóereje és az első dolog, amire felkapjuk a fejünket. A grafika és a dallamok tökéletes atmoszférát teremtenek Nikeandreosz eposzához. Az istenek uradalmai különböző képi stílusokat kaptak az „alap” vázaábrázoláshoz képest. Míg Artemisz kertjében vadászunk, a zöldes fény és a természeti elemek dominálnak, Arész, a hadisten birodalma narancs fényben úszik, miközben a kutakból és csatornákból vér hullik alá. A Sztüx folyón átkelve, a holtak országában mindenből kiveszett a szín, egyedüli élőként csak hősünk rendelkezik némi festéssel.

A pályákon érdemes alaposan körbenézni, mert rengeteg extra felszerelést találhatunk. Nikeandreosz az istenek elleni háborújában bevetheti a teljes ókori arzenált, a különböző hosszúságú lándzsáktól, pengéktől kezdve rendelkezésre állnak dobófegyverek (dárdák, fejszék), íjak, illetve találhatunk mágikus és mitikus fegyvereket is. Természetesen általában van egy megbízható pajzsunk is, amellyel háríthatjuk ellenségeink csapásait.

A játékmenet leginkább talán a Castlevania-sorozatra hajaz, azaz egy oldalnézetes témáról van szó, de tapasztalati pontok nincsenek, páncélunkat és hadi képességeinket pénzért fejleszthetjük. A játékban a fő hangsúlyt a harc kapta, amely elsőre talán egy kis nehézkes, mivel minden egyes fegyvernek más hossza, íve és sebessége van. Amint ezekre ráérzünk, a csaták egészen élvezetessé válnak, látványos ütésváltásokba keveredhetünk ellenségeinkkel. PC-n a bal egérgombbal támadhatunk, a jobbal pedig a pajzsunkkal blokkolhatunk, melynek területe a pajzs méretétől és típusától is függ, így erre érdemes lehet odafigyelni. Ütközeteinkben használhatunk még kiegészítőket is: görögtüzet, csapdákat, idézhető lényeket, illetve tápolhatjuk magunkat különböző főzetekkel, amelyek megnövelik erőnket, vagy éppen láthatatlanná tesznek. Egy nem túl bonyolult, de a célnak megfelelő craftolási rendszer segítségével magunknak is elkészíthetjük ezeket a hasznos holmikat.

A cím kifejezetten harcközpontúvá sikerült, fejtörőkkel és hasonlókkal nem fogunk találkozni, de a területeken lesz mit bejárni, ha nem csak a küldetésjelzőt követjük. Felfedezési kedvtől függően az Apotheon körülbelül 6-10 óra kellemes szórakozást nyújt, mind a műfaj, mind a hellén kultúra és mitológia kedvelőinek. Mindenképpen ajánlom annak, aki pár órára szeretne elmerülni az ókori görög világban és foggal-körömmel, taktikus harccal megmutatni a pökhendi isteneknek, mire is képes az emberiség.

24.
24.
Turley
#23: A kérdés jogos, de van.
Kidobott pénznek érezném attólmég, nem azért mert konzolgyülölő vagyok, hanem azért meg az az 1-2 játék ami engem nem érint a konzolhiány miatt egyáltalán nem érdekel, munkámból adódóan meg olyan a számitógép itthon, hogy nem nagyon kell aggódjak azon, hogy fut e majd valami

(Amúgy bocsi, kicsit késve válaszoltam :)) csoda hogy ideklikkeltem véletlen)
23.
23.
Stormblast
#12: " akkor se vennék konzolt ha pisztolyt fognának rám."

Akkor se ha lenne rá bőven pénzed?
22.
22.
kukac450
Imádom! Hónapok óta az első játék, ami huzamosabb ideig a gép elé szögez. A hangulata annyira elragadó, történelmi és egyben aranyos, hogy a elszorul a szívem, ha ránézek.

Btw én PC-n tolom, de xbox360 kontrollerrel, és kicsit nehezebb volt megszokni, viszont igazán alkalmas arra, hogy csiszoljam a skilljeimet. A támadó farkasokat tényleg nehéz lecsapkodni, azonban hamar megtanulható.

Sok ilyen játékot kívánok még a jövőben!
20.
20.
Yetikee
A zenéje gyönyörű és hangulatos!
19.
19.
#15: Vegyel box360-ast.
En azt vettem par eve abbol is csirkebel nelkulit.
Csak arra figyelj legyen benne a vevo is, mert arulnak wirelest anelkul is.
17.
17.
#7: Nem a kenyelemmel van gond mert ugy konfiguralod ahogy akarod,hanem olyan latency van a kontrolon hogy leteszem a tokom tole.
Nyomod a tamadast, fel masodperc mire reagal ra es akkor is hatra emeli a fegyvert ami ujabb fel masodperc, majd lesujt.
A farkasok konkretan elszelelnek a picsaba addigra.
Amugy a fegyver valaszto is elegge zavaro.
En nagyon vartam, de csalodas kicsit. Mert ezek mind game design hibak.
Meghozza jo nagyok.
16.
16.
rezy
Leszedtem Psn-ről mert ingyenes, de valahogy nem mutat ránézésre semmi kecsegtetőt számomra... ha nem lesz más amit tolhatnék akkor ránézek mindenesetre :P
15.
15.
#12: Egyetértek, én is így vagyok vele.

Szerintem azért sokkal nem jobb maga az élmény, de egész egyszerűen kényelmesebb. Egér (és bill ugye) csak oda kell, ahol a játék meg is követeli a pontosságot. Engem egy gagyi párezres gamepad szolgál már nyolcadik éve, épp most tervezem lecserélni, ezúttal igényesebbre. Logitech F710-zel szemezek, valaki tud esetleg véleményt mondani?

Hangulatosnak tűnik amúgy nagyon a játék, de még csak sokára kerül sorra. :D
13.
13.
kamgecam
Nahát akkor töltöm is le ingyen psn-ről!:)
9.
9.
Nothing
Mintha a hetedikes törikönyvet lapozgatnám. :)
Ez tetszik!
8.
8.
PaprikaJancsi
Jól néz ki, azt meg kell hagyni :)
7.
7.
KENKILL
Nem tudom miért szidja mindenki az irányítást, PS4-en tolom és szerintem nagyon kényelmes.
6.
6.
Chrysh
A Mark of the Ninja és az Outland után újabb remek 2D-s harcolászásba és mászkálásba kezdhetek :D
4.
4.
DON GONDOCS
Kifejezetten jó platformer, rengeteg harccal, de legalább nem teljesen lineáris.
2.
2.
godach
Kipróbáltam, különösképp nem hatott meg :/
1.
1.
Qmoul
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...