ASUS ROG Zephyrus S GX701 teszt

  • Írta: szlav
  • 2019. április 28.
Nálunk járt az ASUS csúcskategóriás gamer laptopja, a Zephyrus S GX701. Az elegáns, karcsú külső ne tévesszen meg senkit; belül a jelenleg kapható egyik legizmosabb konfiguráció rejtőzik.

Ha gamer laptopra gondolok, akkor egyből az aktatáska vastagságú, baltával faragott gépek jutnak eszembe, amelyek minden eleganciát feláldoznak a kétségbevonható hordozhatóság és a megfelelő teljesítmény oltárán. Az ASUS Zephyrus-sorozata azonban szakít ezekkel az alapvetésekkel: ennél a szériánál éppen ugyanolyan fontos a kecses, szemrevaló külső, mint a legújabb játékok gondtalan futtatásához szükséges lóerő. Az pedig nyilvánvaló, hogy a tervezők sehol nem takarékoskodtak a GX701-es modellnél: ha tehát egy olyan csúcskategóriás laptopra fáj a fogunk, ami vetekszik a legújabb asztali konfigurációk erejével, közben pedig elfér egy hátizsákban is, akkor jó helyen keresgélünk, cserébe viszont mélyen le kell nyúlnunk a perselyünk mélyére.

Az ASUS Magyarország jóvoltából bő két hétig nyüstölhettem a ROG gamer laptopok, sőt talán en bloc az egész világ egyik legizmosabb hordozható gépét, a Zephyrus S GX701-et. A jókora, 17 hüvelykes képernyőjével és a meglepően keskeny, de fogásra mégis teljesen strapabírónak ható kialakításával pedig egyből levett a lábamról. Ami viszont később sem engedett talpra állni, az a hardver volt, amit a tervezőknek valamiféle földöntúli mágiával sikerült beletuszkolniuk ebbe a mutatós, vékony fémtestbe. Belül ugyanis a legújabb Nvidia GeForce RTX 2080 Max-Q változata dorombol, amit egy nyolcadik generációs Intel Core i7-8750H processzor és 24 GB-nyi RAM támogat meg. Talán mondanom sem kell: hiába dobtam elé a legújabb hardvergyilkos játékokat, a gép mindegyiket egy harapással felfalta, aztán pedig kért még repetát is.

Specifikációk:

Processzor: Intel Core i7-8750
Grafikus kártya: Nvidia GeForce RTX 2080 Max-Q 8 GB GDDR6 VRAM, Intel UHD Graphics 630
Memória: 24 GB DDR4 RAM (2666 MHz)
Tárhely: 1 TB SSD (M.2 NVMe PCIe 3.0 x4)
Vezeték nélküli csatlakozás: 802.11ac 2x2 WLAN, Bluetooth 5.0
Operációs rendszer: Windows 10 Pro


Erről azonban később, először forgassuk meg egy kicsit a masinát! Amit elsőként észre vehetünk, az maga az elegáns formatervezés. A szálcsiszolt fekete fémborítás piszkosul jól néz ki, ránézésre és tapintásra is abszolút prémium érzetet kölcsönöz a laptopnak. A sötét testet csak egy vékony rézszínű sáv töri meg, amely végigfut a ház oldalán. A kijelzőt felnyitva középen a Republic of Gamers logója látható (csakúgy, mint a gép hátulján), amely bekapcsoláskor világítva köszönt minket. Ezek a szivárvány minden színében villannak fel, csakúgy, mint a klaviatúra egyenként megvilágított billentyűi. Én személy szerint nem vagyok az RGB fényzuhatag legnagyobb rajongója, s ha ezzel ti is így vagytok, akkor egyet se féljetek: az ASUS Aura Sync szoftverében kedvünk szerint programozhatjuk a világító felületeket, vagy akár teljesen ki is kapcsolhatjuk azokat.

A gépet kézbe kapva hamar feltűnhet annak mérete és súlya is – hiába, nem egy simán zsebre vágható netbookról van szó. Ez egy hordozható erőmű, ami nem spórol sem a teljesítményen, sem pedig a kijelző méretén. A 2,7 kilogrammot nyomó test 399 milliméter széles és 282 milliméter hosszú, összecsukott állapotban viszont mindössze 18,7 milliméter magas. Ezt a példátlan karcsúságot pedig első sorban az Nvidia Max-Q videokártya-sorozatának köszönheti, melynek jellegzetes sajátossága, hogy nem kell nekik egy tégla vastagságú ház ahhoz, hogy kényelmesen elférjenek. Széltében és hosszában viszont mégis eléggé férfias méreteket kapott a laptop – nagyjából akkora, mint az átlagos, 15 hüvelykes képernyővel ellátott vetélytársai. Ezért is annyira lenyűgöző, hogy márpedig a Zephyrus S GX701 egy nagyobb, 17 hüvelykes kijelzőt tartogat, mégpedig nem is akármilyet.

A 1080p felbontású, G-Sync-képes IPS-panel 3 ms-os válaszidővel, 144 Hz-es képfrissítési rátával pörgeti a kedvenc játékainkat. Erre már a túrázó esportolók sem húzhatják a szájukat, főleg mivel ilyen hardverrel valószínűleg könnyen fel is tudják tornázni majd a választott játékaikat a 144 Hz-hez megfelelő képkocka-sebességre. A megjelenített színek pontosságát és mélységét az ASUS a Pantone hivatalos skálája szerint hitelesítette, így az igazán gazdag, valósághű élményt nyújt – ez különösen fontos lehet grafikus dizájnerek, vagy egyéb művészek számára. Mindezt egy vékony, 6,9 milliméteres káva veszi körül oldalról és fentről. Az elegancia érdekében a panelbe nem került beépített webkamera, azt egy külső egységként csomagolták mellé. Egy ROG GC21-es modellről van szó, ami príma felvételeket készít 1080p-ben 60 fps-es sebesség mellett, streameléshez teljesen tökéletes. Ha kívánjuk, akkor akár fel is ültethetjük a monitor tetejére.

Ahogy viszont a szemünk lejjebb kalandozik a monitorról, hamar beleütközhetünk néhány érdekességbe, amelyek egy része a modern ASUS ROG-laptopok unikumává vált. A leglátványosabb különlegesség mindenképpen a billentyűzet elhelyezése – az egészet lecsúsztatták a gép legaljára. Ezzel a tervezők elhagyták az általában itt található csuklótámaszt, amely elsőre talán kényelmetlennek hangzik, de hosszas játék és cikkírás után elárulhatom, hogy egyáltalán nem zavaró. Maga a gép olyan lapos, hogy huzamosabb használat során sem fárad el a kezünk, ha azt egy asztalon, vagy az ölünkben nyugtathatjuk. Ezzel a formatervezői döntéssel viszont elveszett a touchpad szokásos pozíciója is, így az ebben az esetben a klaviatúra jobboldalán kapott helyet. Számomra borzasztóan kényelmesnek tűnt ez a kialakítás, jóval intuitívabb, mint a középpontos elhelyezés, balkezesek számára azonban kifejezetten borzasztó lehet ez a megoldás. Ezt tehát mindenképpen vegyük figyelembe a vásárlás során!

A touchpad egyébként egy gombnyomásra átalakítható érintésérzékeny numpaddá. Én személy szerint az asztali gépeken is felváltva használom a hagyományos számokat és a numpad billentyűit, így időnként itt is kipróbáltam ezt a funkciót. Abszolút használható, de azért mégsem ér fel a hagyományos gombok feedbackjével – cserébe viszont baromi jól néz ki! Tőle jobbra, illetve a billentyűzet balfelén pedig megtaláljuk a felénk irányított beépített hangszórókat. Apró méretük ellenére ezek is meglepően jól szólnak, játék és zene közben sem volt panaszom a tisztaságra, tartományra, vagy hangerőre – utóbbit egyébként egy külön erre tervezett mechanikus görgővel állíthatjuk gyakorlatilag bármikor.

Maradt tehát egy nagy, látszólag üres terület a billentyűzet és a képernyő között – ugye nem csak arra van ez a felület, hogy a mérgesen kacsintó ROG-logó konkurencia nélkül nézhessen velünk farkasszemet? Nem bizony, ugyanis itt lép be a képbe a hűtés, amire ugyebár egy ilyen kaliberű gépnek elég komoly szüksége van. A thermal throttling problémáját két pofonegyszerű, de ugyanakkor zseniális megoldással hárították el az ASUS mágusai. A klaviatúra lecsúsztatásával létrehozták ezt a nagy nyílt felületet, amit apró lyukak segítségével teljesen légáteresztővé tettek. A kezünk így nemcsak, hogy nem melegíti és fullasztja tovább a gépházat, a bent zakatoló RTX 2080 így még felülről is kaphat egy kis huzatot. Hátul helyet kapott néhány hagyományos hűtőborda is, a Zephyrus-laptopok igazi különlegességét viszont a gép alsó fertályán kell keresnünk.

Csatlakozók:

1 x USB 3.1 Gen2 Type-C DisplayPort 1.4
1 x USB 3.1 Gen1 Type-C
1 x USB 3.1 Gen2 Type-A
2 x USB 3.1 Gen1 Type-A
1 x HDMI 2.0b
1 x 3.5mm-es combo audio Jack
1 x Kensington-zár

A feltűnően vékony ház ugyanis egy különös műanyag talapzaton fekszik. A kijelző paneljét felnyitva és a zsanérokat elforgatva azonban maga a gépház egy nagyjából félcentis magasságban elemelkedik az alapzattól, ezzel teljesen szabad utat engedve az alulról érkező levegőnek. Egy végtelenül egyszerű, de jól működő megoldás ez, ami után valószínűleg a konkurens dizájnerek, csak a fejüket fogják, hogy miért nem jutott ez az eszükbe korábban. A vékony kialakításnak és a páratlanul kompakt hűtésnek viszont van egy-két hátulütője, amelyeket a gép oldalán kell keresnünk. Ahogy a mellékelt infódoboz alapján is láthatjátok, a Zephyrus S GX701 nem szűkölködik csatlakozókban. Kártyaolvasó és Ethernet-port mégsem került bele, így azokat kénytelenek leszünk külső adapterekkel pótolni. Egészen valószínű, hogy egyszerűen a méretek miatt hagyták el ezeket a bemeneteket, de otthoni online játékhoz azért el tudnék képzelni egy kihajtható LAN-foglalatot.

Ez persze csak kényelmi apróság, egy hét számjegyű befektetés után valószínűleg nem a filléres külső adapter fog minket hazavágni. Egy-két kelléket pedig egyébként is érdemes lesz magunknál tartani még a rövidebb utazások során is, ugyanis megérkeztünk a tesztalanyunk legnagyobb gyengeségéhez: az akkumulátor üzemidejéhez. Mert bizony a hatalmas kijelzőt és a bivalyerős hardvert valamivel meg kell hajtani, főleg ha intenzívebb munkára fogjuk azt. Az ASUS saját szoftvere, az Armoury Crate több előre megszabott beállítást tartalmaz az energiatakarékosságra (ezeket természetesen mi is személyre szabhatjuk), így ezekkel hoznám a példákat. Optimus módban, amely elsősorban a hagyományos irodai munkára és a kevésbé izzasztó feladatokra lett kihegyezve, a gép nagyjából 4 órát bír aksiról. Turbo beállításra, vagyis gaming-üzemmódra kapcsolva azonban ez drasztikusan csökken – a komoly teljesítményt igénylő játékok futtatása közben nagyjából 50-60 perc alatt lemerültek a telepek.

Ha viszont van a közelben egy konnektor, akkor hálózatra kötve semmi sem állíthat meg minket abban, hogy fantasztikus minőségben, nagyszerű teljesítmény mellett élvezzük a legújabb játékokat. Mivel most akadt a kezem közé először olyan konfiguráció, amely az Nvidia GeForce 20-as sorozatú kártyája lapul, az első dolgom az volt, hogy leteszteljem, hogy mit is tudnak ezek ray tracing gyorsítására kiötlött RT-magok. Nagy választékom persze még nem volt, így a Metro Exodusszal és a Battlefield V-tel kezdtem a kísérletezést. Anélkül, hogy túl bő lére ereszteném a dolgot: mindkét játék teljesen prímán futott. A lehető legmagasabb grafikai beállításokon, a monitor natív 1920x1080-as felbontásán, természetesen RTX és DLSS mellett a Metro átlagosan olyan 60-65 fps-sel száguldott. A Battlefield V nagy volumenű, intenzívebb online meccses során szintén a 60 fps körüli átlag volt a jellemző, ami időnként enyhén beesett ez alá, 55 fps környékére.

Ezek után a Devil May Cry 5-öt próbálgattam, csupán a poén kedvéért. Egy alapvetően remekül optimalizált játékról van szó, amely nem használja a ray tracing technológiát, így bármit csináltam vele, egyszerűen nem tudtam 144 fps alá letornászni azt. Itt tehát tökéletes sebességgel élvezhettem a 144 Hz-es G-Sync monitor adta lehetőségeket. Dante, Nero és V villámgyors kombóinál jó néhány örömkönnyet elmorzsoltam – elég fájdalmas volt ezután visszatérni a saját 60 Hz-es monitoromhoz. Végül az Assassin’s Creed Odyssey-t vettem górcső alá, és érdekes módon ez volt az a játék, ami leginkább kifogott a bestián.

Egy hírhedten komoly rendszerigényű, hatalmas nyílt világgal rendelkező programról van szó, így talán érthető, hogy itt jelentkeztek a legnagyobb ingadozások. Mint ahogy a többi címnél, itt is a lehető legmagasabb beállításokat használtam, a framerate pedig így 35-ös minimummal és 85-ös maximummal, átlagosan 56 fps-sel futott. A hagyományos játékokkal történő mustra mellett a 3D Mark néhány legnépszerűbb benchmark tesztjét is lefuttattam, így a vásárlás előtt állók az itt szerzett pontszámokat könnyen összehasonlíthatják más konfigurációk, vagy a saját számítógépük eredményeivel. A Fire Strike szimulációján 17800-as, a Sky Diveren 37267-es, a Time Spy tesztjén pedig 7924-es összesített pontszámot ért el.

Érdemes megemlíteni, hogy több órás, intenzív játékkal töltött használat után sem tapasztaltam azt, hogy a rendszer bármikor is lehúzná a GPU órajelét a túlmelegedés, vagy egyéb más probléma miatt. Ez az alul-felül nyitott kialakítás tehát a gyakorlatban is remekül működik, s habár a billentyűzet feletti terület néha egészen felmelegedett, a gépet megemelte annyira az alsó légáteresztő talapzat, hogy ölben sem forrósodott fel annyira, hogy égetővé váljon a szituáció. A nagy teljesítményű beállítások mellett azonban eléggé hangosak tudnak lenni a hűtésért felelős ventilátorok. Ha ezt zavarónak találnánk, akkor szoftveresen bármikor lefojthatjuk őket, természetesen egy kis teljesítményveszteség kíséretében. A szituációtól függően úgy visszafoghatjuk a mozgó alkatrészek működésével jártas zajt, hogy gyakorlatilag azt sem vesszük majd észre, hogy a gép be van kapcsolva.

A piacvezető teljesítménynek és az elegáns formatervnek köszönhetően tehát bátran állíthatom, hogy az ASUS ROG Zephyrus S GX701 nem csak kiváló társ az ingázó játékosoknak, gyakorlatilag simán kiválthatja az otthoni asztali gépünket is. Ebben az esetben ugyebár akár ráköthetjük a 4K felbontású televíziót, vagy a VR-headsetet is, egyik sem fog kifogni rajta. És igazából pontosan egy ehhez hasonló környezetben tudom elképzelni a mindennapi használatát. Hálózatról működtetve egy igazi bivalyról van szó, ami még jó pár évig nem fog minket cserben hagyni egy játéknál sem. Ha azonban utazás közben, például egy repülőgépen jön ránk az unalom, akkor a karcsú, de a monitor méreteiből adódóan mégis terebélyes kialakítás és a rövid készenléti idő hamar keresztbe tehet a terveinknek. Ettől függetlenül én könnyes szemmel váltam meg tőle a tesztidőszak után, hiszen a saját középkategóriás asztali konfigurációmhoz olyan érzés volt visszatérnem, mintha egy Lamborghiniből ültem volna át egy Suzukiba.

Kapcsolódó cikkek

49.
greenmelon
#47: Mintha munkához nem kéne masszív gép, sőt.
48.
Ecneb
Bocsi az off topicért de melyik az a laptop, amelyiket gyárilag már vízhűtéssel árulnak? Arról várható egy teszt egyszer?
47.
Hab
Én továbbra is azon az állásponton vagyok, hogy a laptop munkára való. Aki PC-n akar játszani, sokkal jobban jár egy asztali géppel.
46.
Crow77
#45: Persze,csak azért írtam abban mert erről ment a vita.
Ami szerintem simán lehet 12 :)
45.
Stranger
#44: Divat lett a flops nézés, de ez alapján egy HD5870 gyorsabb mint a HD7870. Sok értelme nincs.

XO X azért is ugrott akkorát, mert kb. 2 kategóriával erősebb GPU-t kapott és persze 2 évvel újabbat is (Ha az alap XO-val nem spórolnak és megkap egy ~HD7870-t máris nehezebb eladni az X-t).

Jelenleg az AMD, az RX480-as Polaris óta, ami kb. az X-ben is van, nem adott ki semmit. Legalábbis abba a kategóriába. Egyedül a Vega jött a felső kategóriába, ami csak extrém fogyasztással tud versenyképes lenni.

Most jön a Navi konzolokba is, aminek csodát kell tennie. Persze lesz előrelépés. Az X-es Polaris nem volt teljes értékű visszafelé-kompatibilitás miatt, plusz fix hardverként sokat kilehet majd hozni az új Navis architektúrából.

De a köv. generációt valószínűleg nem a GPU miatt fogjuk megérezni, hanem az iszonyat nagy CPU ugrás miatt.


TLDR.
XO X-hez képest nem sokat fejlődött az AMD GPU-ban. CPU-ban már igen. TFLOPS-t számolgatni felesleges.

Ja és ez a laptophoz hasonlítgatás is felesleges.
44.
Crow77
Ui:Vagy a sima Xbox one és az OneX közti ugrás!Ugyanis mindkettő 500 dollár volt megjelenéskor.
Ui:Egy kis érdekesség a generációs ugrásokról és teljesítmény különbségekről.
https://hu.ign.com/m/toplista-1/26123/feature/konzolok-teraflopsok-szerint-rangsorolva
43.
Crow77
2017 Novemberben dobták piacra az OneX et,ha valóban 2020 a várható megjelenés akkor mi olyan hihetetlen a duplázásban is egy olyan eszköznél amivel több évre terveznek?Én meg ezt nem értem.
42.
Back2U
#41: De miért kardozol amellett hogy nem lehet benne? Istenem. Semmi értelme, a jovon vitatkoztok, ami kibaszottul nem biztos, mi lesz ha az amd holnap bankot robbant. Hagyjad a picsaba.
41.
Ultimate
#38: Pontosan ezért nem nézem ennek sem a teljes árát..Épp ezaz ha akkor a 1060-as gépből mindent leveszünk akkor is kijön hogy a One X ára rohadtul több volt mint egy asonló tudású laptop árának a fele...
It egy gép. 2080-al szerelve igaz mobil vagyis még ez SEM tudja a 12-14 tflopsot. Legyen csak 800000 a gép ára alsóhangon minden nélkül leg fapadabb verzióban egy gyenge ryzennel. A negyede is t9bb mint 500 dollár,de az biztos hogy nem a negyedéért kapják meg a hw-t hanem annál jóval többért. 12-14tflops sehogy sem jön ki 500 dolláros cimkével ezt fogjuk fel. Csak szemléltetés volt amiket írtam hátha így összeáll valakinek aki hisz a 122-14tflopsos baromságban a 20+gb rammal,ssd-vel mindennel....
40.
hedzsooo
#17: Nem én kérdeztem, én csak idéztem az 1ik előttem kommentelőt! :D

Igen, szerintem is kb. annak jó ez, akinek munkára kell, ill. a játékot is hivatás szerűen űzi, azaz munka végeredményben
39.
.von_Wolf
#35: Amit leírtál az a szürkeimportos Zoltánné és fia bt. sarki boltjára még igaz is. Akik az öt éves hardvert is megjelenési áron árulják, nehogymá' egy forint bukó is legyen rajta, "mert akkor inkább rohadjon ránk az egész" mentalitással. De ez egy multi és külföldi is. Ezeken a termékeken maximum 40-50%-os haszonkulcs van, mert nagyon hamar elszállna az ár és még ennyien sem vennék.
38.
Kawada
#26: Ne haragudj, de egy gazdasági és technikai analfabéta vezeti ezt így le, és tudom jól, hogy nem vagy az... Ha te akkor vettél 1060-as laptopot 300-ért (legyen akkor ez, rugózzunk ezen az arányon), az biztos nem ASUS volt, vagy ha igen, a legfapadosabb kivitel. Nem az akutális elérhető egyik legjobb kijelző, nem g-sync, nem 17,3-asm sokkal fapadosabb hűtés, zérő rgb, fapados billentyű, legolcsóbb anyaghasználat, stb, stb. Konzolokban nincs vram (tudommal, persze javítsatok ha tévedek), ami nem olcsó multaság. Az ssd valószínűbb, hogy a létező egyik legfapadosabb verzió lesz, ami az eddig kőzépszar hdd-khez képest is jelentős ugrás. 1-1,5 év rengeteg az informatikában. A konzolnak cost effektívnek kell legyen. És szerintem 20 éve nem jelent meg olyan konzol, ami nyers erő tekintetében pc verő lett volna... Az egy tömegtermék. Olyan mennyiségben állíják elő, olyan hosszú időre terveznek annak a megtérülésével, annyi más kiegészítő faktorral, hogy ez nem így működik. Novemberben építettem gépet, azóta pontosan 20%-al csökkent a ramok ára (Black friday-es árhoz képest, ami akkor baszott jó ár volt). VGA piacon szintén jelentős változások voltak. Nézd meg, hogy mondjuk 800 EUR-ból milyen gépet építettél 1-1,5 éve, és milyet építesz most. És ez megint egy rossz összevetés, ami kb. aránynak jó csupán.
36.
Ultimate
#35: Utcára írtam.
Alényeg hogy hasonló teljesítményű hw amit mesélnek a következő konzolgenre sehogy sem férbele 500 dollárba. 1000+ a reális..
35.
Heldengeist
#26: Ha a nyers hardver 800 ezer, akkor 1,3milliós fogyasztói áron a hét végére csődbe mennek. Ha elfelezed azt a 800-at akkor jutsz el kb a nyers hardverárhoz kijelzővel együtt és még úgy sem keresik betegre magukat.
30.
Ultimate
#23: Húú akkorsegítek hogy jön ide amitírtam.
A onex 150-160k körül nyitott. Gtx 1060 kb. Egy harmat cou mellett.
Mennyibe iskerültegy ilyen laptop a onex megjelenésekor..? Nahát. Kb a onex árának duplája.. Simán reális.
Tudom hogymi van a laptopban épp ez a lényeg. 12-14 tflopsos mesékről hiszik páran hogy az lesz. Nem fér bele az árba.
26.
Ultimate
#22: Nem tudom honnan veszitek ezt a nem hitre el senki dolgot. Kvázi pont a vele pariban levő laptop árának a fele. Annyi is lett,sőt... Nem haragszom nem hülyeség. Mobil cuccok kerülnek a konzolokba. Nyilván van felár a gamer laptopon meg ott a kijelző, stb. De nyersen a hw maga legyen 800ezer alsőhangon a kijelző nélkül gyengébb processzorral és ssd-vel. Ezt is felezheted vagy harmadolhatos.... Abüdös életbenem leszilyen szintű hw a ps5-ben..
24.
Ultimate
#20: Ezért vágtam durvát az áron köszi szia.
23.
lesik20
#1: #15: Húúú látom te is sokat értesz hozzá.

Istenem, gratula akik egy még meg nem jelent konzol teljesitményét egy méregdrága laptop-hoz hasonlitja. Főleg egy Intel+Nvidia kombóssal aminek 144hz-es képernyője van.

Elárulom hogy a jelenlegi Xbox One X kevesebb mint 500 dollárért egy GTX 1060 teljesitményért éri el ami nem kicsi teljesitmény. Ha úgy vesszük hogy még több mint 1 év a megjelenése, és a One X már kint van másfél éve, nem nehéz elképzelni hogy a következő PS konzol (mivel a PS meg a Xbox jelenlegi architecture tök ugyanaz) elérné akár a GTX 1080-RTX 2070 amik ERŐSEBBEK a laptopban lévő videokarinál mivel az Max-Q.
22.
Kawada
#21: Véletlen küldtem el, bocsi... cask gondoltam megemlítek pár tényezőt ami azért jelentősen felveri az árat... Na de ott van az ASUS logó, a 144hz-es g-sync panel és megfeledkezel egy nagyon fontos dologról, hogy kb. 1,5 év van megjelenésig...

A OneX-et sem akarta elhinni senki... Akkor, ennyiért pont ilyen lehetetlennek tűnt a 6 tflops, 12gb ram, stb. 500 dollárért. Mondjuk valószínű nem is kis bukóval árulta a MS... Azért egy Top kategóriás ASUS "gémer" laptophoz hasonlítani egy bármilyen konzol specifikációt... Ne haragudj, de ez hatalmas hülyeség.
21.
Kawada
#1: i7-es Intel proci, 1 terrás nvme ssd,
20.
Heldengeist
#15: Nyilván nem, de nem is asztali komponensekből és pláne nem kiskerből veszik hozzá. Köszi, szia.
19.
Back2U
Srácok. Teljesen leszarom mi lesz a PS5ben. Nektek is le kéne. Kijön, erősebb lesz mint a 4. Ez van. Majd jönnek rá a játékok és kész.
18.
.von_Wolf
#13: Kisebb TDP és jobb skálázhatóság. Ennyi a nyitja a dolognak.
17.
NemecsekErno
#11: "ez a teszt kinek szól?"

1. A kis Mászáros Lőrinckének
2. Profi játékosnak, aki megkeresi a rávalót a League of Legends meccsekkből.
3. A fejlesztőnek, akiknek a cég megveszi azt a laptopot amit akar, mert adóból úgyis le lehet irni cégként.

Egyébként midnenki másnak értlemetlen fából vaskarika.
Ennyi pénzért atomerőműre is tellik desktop-ban ráadásul duplára, hogy cluster-ben fusson a BF.
A gyártó is tudja, és a felsőkategóriás laptopok azért jönnek ki, hogy az Asus ott szerepeljen a top gyártók listáján, mert egyébként csak egy lene a sok tajvani tömegtermelő között, akik összeforrasztva árulnak, nem upgradelhető termékeket.

Amúgy megnéznék egyszer egy eladási listát, hogy mennyit gyártanak és mennyi megy el egy ilyen gépből a többi termékükhöz összehasonlitva.
Gondolom annyi, amennyit a fenti 3 kategóriában találnak a nagy harcban a többi "gamer laptop" gyártóval.

"Ha azonban utazás közben, például egy repülőgépen jön ránk az unalom, akkor a karcsú, de a monitor méreteiből adódóan mégis terebélyes kialakítás és a rövid készenléti idő hamar keresztbe tehet a terveinknek."

Business class barátom, nem a birkaosztály! Ott van hely is, meg hálózati csatlakozó is.
Látszik, hogy nem a célközönséggel teszteltették....
16.
Ultimate
#7: Lévén a konzolokban mobilmotyi lapul és nem asztali ráadásul a rebesgetett szint nagyjából ez a laptop bizony reális, nyilván a ROG miatt van rajta pklusz de ezt a teljesítményt mobil szinten közel ennyiből hozod. Teljesen felesleges idekeverni a nafygépeket és hardvereket,de onnan is behozhatjuk, az említett teljesítmény ami több mint amit a VII tud valahol a 2080 és 2080ti közé esne az sem 100ezres tétel...:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...