HWSW: A Toshiba napokon belül feladja a HDDVD-t

  • Írta: Daks
  • 2008. február 18.
  • Hír
Link másolása
A Toshiba kihátrál a HD DVD mögül, adta hírül szombaton a Reuters hírügynökség belső vállalati forrásra hivatkozva. A háború végéről a HWSW is beszámolt.
A Toshiba kihátrál a HD DVD mögül, adta hírül szombaton a Reuters hírügynökség belső vállalati forrásra hivatkozva. A háború végéről a HWSW is beszámolt.

A Reuters és Wall Street Journal az ügyhöz közel álló emberektől egyaránt úgy tudja, a japán elektronikai óriás e hét elején jelenti be a lépést, elismerve ezzel a Blu-ray győzelmét. A Toshiba szóvivője hétvégén tagadta, hogy döntés született volna már az ügyben.

Az események január 4-ét követően gyorsultak fel, mikor a világ legnagyobb DVD-kiadója, a Warner Brothers és testvére, a Gyűrűk Urát jegyző New Line Cinema közölte, a Blu-ray mellett teszi le voksát, és még az év közepe előtt befejezi HD DVD kiadványainak forgalmazását. A Warner lépése lavinát indított el a formátumháborútól frusztrált kereskedőknél is: a múlt héten a legnagyobb amerikai elektronikai lánc, a Best Buy, a legnagyobb hiperlánc, a Wal-Mart, valamint a vezető online DVD-kölcsönző, a NetFlix is bejelentették Blu-ray exkluzivitásukat.

Érdekel hogy áll a formátumháború?
Irány a Nagytestvér!
12.
12.
csocsojoco
Itt nem az a kérdés hogy az MS hol vett részt a fejlesztésekben, hanem hogy melyik csoportot pénzelte és hova rakta le a voksát!

Az MS hw fejlesztésekkel hadilábon áll, ezt általában rá is bízza másra.

AZ MS pénzember, de hw tapasztalata édes kevés ezen területeken... Élő példa err az X360! Leegyszerűsítve: Ők adták a pénzt a különböző beszállítóknak meg alkatrészgyártóknak, plusz az "összerakó üzemeknek" és voilá, kész a sűrűn meghibásodó, bizonytalan működésű, hangos masina...

Nem volt ott sem semmi értelmes koncepció, max annyi, hogy milyen márkájú alkatrészek kerüljenek bele, de hogy hogyn fog ez műxeni...?!

Nekem ez a bajom az MS-sel csupán!!! De ez eléggé! Pénze van, de lófaszt nem ért az ilyen dolgokhoz. (Az MS egerek és kiegészítők is úgy lettek, hogy felvásároltak valakit-mondjuk ezek legalább jól működnek)

Ja és kívánom a Box-nak hogy ne legyen hozzáBD rom, vagy az nagyon sokba fájjon neki, hisz mindig is azzal kampányoltak, hogy felesleges dolog, meg ráerőszaklás az emberekre... Meghogy jóval drágább a PS3 ezért is (ami már nem nagyon igaz)!

Mivel az MS a Blu-Ray tábort akarta hátráltatni, ezért megérdemli, hogy ne kapjon egy grammot sem a Blu-Rayből!

Hangoztassák csak az online rendszerüket... Ahhoz a SONY-nak is lesz pár szava: Play TV (Rögzítés akár HD-ben,PSP-s átjátszás), Home és a vele kapcsolatos HD disztribúciós lehetőségek, Sony Pictures, stb.

11.
11.
t.roli
1: Én ezért nem küldök be ide hírt...
10.
10.
tjames
Nemcsak Sony fejesztés!!! Philips, és Hitachi is benne van. (és biztosna még másoik is, hisz egy egy valamiféle társulás eredménye, csak SONY-é a többség)

De Ha lenne BluRay a Boxhoz, nem értem miért lenne nekünk hátrány. mivel úgyis külön lehetne rádugni a boxra, édesmindegy mikor adják ki. Jobb lenne előbb. Míg DL-DVD-re is ráfér egy játék, nem kötelező megvenni Bluray-n. Az pedig tévedés hogy MS-nak ez szopás. MS nem volt a HD-DVD fejlesztők közt sem, neki tök mindegy hogy melyik nyert. Mindenkinek jobb hogy eldőlt végre a kérdés!
9.
9.
thomee84
hát ha jó sokáig is, de ha halad a fejlődés kevés lesz a dl dvd... és akkor felmerül a kérdés: a konkurens konzolgyártó miért adná el a technikáját, ahelyett h az övét állítaná be olyannak, h "hű de jók vagyunk nekünk van blu-ray vegyél inkább ilyent" marketingel:)
8.
8.
Mat00
Ha jól tudom (javítsatok ha nem), a blu-ray-t a sony fejlesztette ki, szal nem csodálkoznék, ha az xboxokba nem egyhamar kerülne. Ez így elég szép előny a ps3-ra (is) nézve. Nameg ha oda is adják a microsoftnak, nem lesz nekik olcsó mulatság, most a sony visszavághat minden elszenvedett pofonért az x360-nak. :D Amúgy szerintem is már rég eldőlt, h a BR lesz a nyerő. (és ha a microsoft megkapja a BR-t a sony-tól, akkor meg a játékosok nagyrésze cumizik, mivel BD író+lemezek nem olcsó mulatság. [és persze akkor még tovább csökkenhet az xbox-ok eladása, szal sztem az xbox fanok inkább abban reménykedjenek, h a microsoft még jó sokáig maradjon a DL-DVD-k mellett :)]) Ez csak egy vélemény, nem vitaindítás! :D
7.
7.
tjames
5.
5.
amd33
Igen tjames pén is ezt akartam mondani x360-hoz kéne majd a blu-ray aztán amikor lejebb megy az ára meg kezd kifutni a dvd ,eg a dl dvd akkor már elég olcsón meg lehessen venni amúgy már pc-be is 45k körül lehet kapni úgyhohgy majd ha tényleg szügség lessz rá rem x360 már majd 20-25k körül meg lehet majd kapni az nem lenne rossz!De amúgy ez a győzlem rég eldőlt elöbb kellett volna a Thosibának lépnie de még igy is belefér:D
4.
4.
tjames
#2: Persze, mert volt idő írni róla :) Azóta két nap eltelt! :) De a lényeg: BluRay-t mihamarabb a boxokhoz!
3.
3.
tjames
Igaz akkor a HWSW-n nem volt fent, csak egy másik online oldalon, de gondoltam hogy utóbb itt is fent lesz...
2.
2.
Daks
igen de a hwswn egy hosszabb es velosebb cikk van rola :)
1.
1.
tjames
Még jó hogy ezt a hírt már szombeton beküldtem! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...