GDC 2008: Elkelt a százmilliomodik Sims-kiegészítő

  • Írta: fojesz
  • 2008. február 19.
  • Bejelentés
Link másolása
A Game Developer Conference során nagy bejelentést tett az Electronic Arts, miszerint nem kevesebb, mint százmillió példányban keltek el a különféle Sims-epizódok.
A Game Developer Conference során nagy bejelentést tett az Electronic Arts, miszerint nem kevesebb, mint százmillió példányban keltek el a különféle Sims-epizódok.

Tehát ha fogjuk a két The Sims-et, azok összes kiegészítőjét, hozzácsapjuk a konzolos változatokat, illetve a külön kiadott "notebook-barát" Krónikák-sorozatot a frissen indított Karnevál-szériával egyetemben, több, mint százmillió lemez kelt el Sims-felirattal. Az Electronic Arts (melynek azóta külön részlege foglalkozik a sorozattal) számára tehát igen sok pénzt jelent a Sims-név, a cégnek szinte reklámoznia sem kell, a rajongók úgyis megvásárolják a folytatásokat. Az EA szerint egyébként a közeljövőben további cégekkel kötnek szerződést játékbeli vonatkozásokat illetően: Steve Seabolt, a Sims-részleg elnöke konkrétan egy Szimszbeli Ford Mustangot emlegetett.
6.
6.
RedScyther
Általában mindenki csak fanyalog a játékon hogy így sz@r úgy sz@r de azért elkelt belőle 100 millió. Egyébként tényleg nincs semmi baj a játékkal csak esetleg a csili-vili-úúú-de-gyönyöjűűű-tündi-bündi kiegészítőt kiadnák egy (NEM 20) mondom 1 DVD-n akkor nem is lenne akkora szemétség a játék üzletpolitikája.

De igaz én is így gazdagodnék meg úgyhogy egy szavam se lehet.
4.
4.
PS Fan
Tulajdonképpen a 100 millió eladott teljes példányszám hatalmas,hiszen ezzel a Sims sorozat a világ második legnépszerűbb sorozatává lépett elő közvetlenül a Mario sorozatok mögé a maguk több,mint 200 milliós számával.Tehát ez a 100 milliós szám nagyon is hatalmas,nem sok játék lesz a videójátékok elkövetkezendő több tíz éves(talán kerek 100 éves)történelmében,ami elérné ezt a számot,vagy akár ennél még nagyobbat,talán csak az úgynevezett "tucatjátékok",ám ilyen játékok terén is az Electronic Arts vezet a Fifa-val,ami eddig(a Fifa 08-tel bezárólag)több,mint 60 millió eladott példányszámnál tart,s ezzel a világ legnépszerűbb sportjátéka is egyben.De ha így haladnak az EA-nél,akkor könnyen túlteljesíthetik a Nintendo-t,hiszen hamarosan már érkezik a Sims 3 minimum 20-30 kiegészítővel világszerte,amivel az EA már könnyűszerrel behozhatja a Nintendo eredményeit-kíváncsi lennék sikerül-e nekik.De azért az sem figyelmen kívül hagyandó tény,hogy a Electronic Arts-nak kevesebb,mint fele annyi idő kellett elérni a 100 milliós számot,mint a Nintendo-nak a 200 milliós értéket,hiszen a Mario sorozat immáron 25 éve létezik,s mára elérte a majd'200 milliós értéket az összes eladott Mario játékok száma,míg a The Sims most múlt 8 éves,s már 100 milliós(!)szám felett jár.

Tehát csak összehasonlításképp:jelenleg nagyon is úgy tűnik,hogy a The Sims sorozat sokkal népszerűbb,mint a Mario sorozat,s azt se felejtsük el,hogy bizony a The Sims a PC legsikeresebb játéksorozata.

Én mindenesetre kíváncsi leszek a "verseny"kimenetelére,azért az már szép teljesítmény lenne az Electronic Arts-tól,ha behozná a világ legnépszerűbb videójátéksorozatát,sőt még túl is szárnyalná.

Majd meglátjuk.
2.
2.
Hablaty
Százmillió?Még csak? Egyébként a sims alapötlete jó, de ez ciki egy kicsit, hogy már 20 kieg van hozzá, és a legtöbb 8000 feletti áron.Egy biztos: A készítők már annyira gazdagok lehetnek, hogy a seggüket is selyemmel törlik.
1.
1.
t.roli
Hát igen, ezért jó marketingesek, egyesek viszont örülnek azért h simsezhetnek, mi csak nézzük miért jó ez. Nekünk lehúzás, aki megveszi az meg biztos élvezi. Nem vetem meg a simset, se azt aki megveszi, de ez sok...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...