Balance - az első gyorsulásmérőt használó PC játék

  • Írta: Daks
  • 2008. november 28.
  • Bejelentés
Link másolása
A Balance az első olyan PC-s játék, amely az iPhone-ból ismert giroszkóp-szerű technológiát használja, az irányítása tehát gombok helyett döntögetéssel történik!
A Balance az első olyan PC-s játék, amely az iPhone-ból ismert giroszkóp-szerű technológiát használja, az irányítása tehát gombok helyett döntögetéssel történik!


Nem kell valami forradalmi dologra gondolni, iPhone-ra ezresével vannak ilyen címek, ám a Balance az első, ami PC-re, Nintendo DS-re és MacBook-ra is elkészül. A játék érdekessége, hogy gombok helyett a gép döntögetésével történik az irányítás - ha például jobbra döntjük laptopunkat, akkor jobbra gurulnak a képernyőn lévő virtuális golyócskák, nekünk pedig nincs más dolgunk, mint beügyeskedni azokat a megfelelő lyukba. Gyermekkorom fröccsöntött műanyag focijátékait idézi a Balance, mely talán így első ránézésre dög unalmas, viszont bebizonyítja, hogy a laptop piacon is van jövője az iPhone-ból jól ismert giroszkóp-szerű megoldásnak. A technológiát amúgy hivatalosan gravitációs gyorsulásmérőnek nevezik (angolul accelerometer), ilyesmi van a PS3 kontrollerben is, korábban viszont főleg csak repülőgépeken alkalmazták. Egy napon talán bejelentik az első ezt használó AAA kategóriás játékot is - akkor pedig dobhatjuk ki a régi konzolokat!
18.
18.
jtrencsenyi
Az azért nagyon "szép dolog" a gamekapocs.hu-s srácoktól, hogy elfelejtették megemlíteni, ez egy kis magyar cég munkája. :(
17.
17.
IceColdKillah
Most őszintén mi ennek az értelme? Nem látok benne semmi logikát! Ha mondjuk feltalálnának egy olyan kontaktlencsét amivel a szemük mozgása megfelelne az egér mozgásának, és a pislogás lenne a kattintás; na arra azt mondom hogy oké. Annak van értelme. Ennek max egy 3-5 éves gyerek tudna örülni. Bár ha ez a célközönség, akkor nem szóltam semmit. Elnézést mindenkitől akit zavarna a kommentem.
16.
16.
nono1994007
Szoval ehez a jatekhoz azert irjak laptopnak peldanak mer abban a HDD nem mozgo alkatresz legalabbos az uj MACbook Pro-ban. A jatek mar reg letoltheto legalabbis (Nekem MACBook Pro-m van) kiprobaltam hat inkabb fogom ezt az iPhone-omom jatszani:)



1 sokkal konnyebb

2 ha leejtem akkor remenyeim szerint " csak az iPhone-omat ejtem le
15.
15.
DAud_IcI
Hát ez pont olyan, mint a Wii-s KoRoRiNPa nevű gamma. Illetve nem is, mert az alapötlet ugyanaz, de a megvalósítás itt sokkal primitívebb. Plusz megjegyezném, hogyha kicsit OpenGL szagúan is, de PC-n csak úgy burjánzanak az ilyen "marble" játékok. Egy percek alatt (akár GUI-val összeszedegetve) megírható GlovePIE szkripttel akármikor utánuk csinálom ezt WiiMote-hoz vagy PS3-pad-hoz egy Bluetooth csatlakozóval. DS-hez, iPhone-hoz és a fent látott Nokia-hoz pedig ugye egyáltalán nem ez az első ilyen progi, és ráadásul mindhárom terméket így vagy úgy de lehet csatlakoztatni PC-hez is, ha esetleg az előbb említett nagy képernyős élményre vágynánk...
13.
13.
pjoco
Nagyon tetszik csak kár hogy régebbi monitorom van és necces lenne mozgatni! :-D
12.
12.
Daks
es megfogod a plazmatv-t es dontogeted? merthogy errol szol ez a technologia, a wii kontroller sikeret nem firtatom, de dicsertuk mar eleget az elmult evekben :)
11.
11.
Bazs
Wii-re kismillió ilyen játék van, miért olyan hej de nagy dolog ez??? S miért dobnánk ki a régi konzolokat??? Komoly egy hír...
10.
10.
peterpal7
Wii-re csináljanak koktéljátékot! A WiiMote az üveg! A sima laptopokkal ez nem működik ugye?
9.
9.
Daks
iphonera rengeteg ilyen game van, autot pl ugy kell iranyitani, hogy balra, jobbra dontogeted a telefont - keress ra youtubeon hogy "iphone game" szerintem erre kidob par ezer megoldast :)
8.
8.
MetalLord
ez tényleg poén, csak monnyuk nem nagyon tom elképzelni ezt más játékokban,csak ilyen ügyességiekben
7.
7.
Daks
hat valszeg azt a laptopot, amibe tesznek ilyen elektronikat, mar olyan alkatreszekkel csinaljak meg, hogy ne menjen tonkre mozgatasra. eeepc-ben pl nincs mozgo alkatresz, a hdd flash alapu ha jol tudom :)
6.
6.
Xion
hmmm... ne feledjük a párszáz forintos ősrégi játékot sem ;) annak semmilyen igénye sem volt és laptop se kell hozzá, az élmény meg ugyanez :D
5.
5.
Binder
háháhá...nincs á messze az a MÁTRIX...befexek a fotelba oszt a tarkómba lökik a kábelt...XD
4.
4.
Raviel.The.End
Most elképzeltem ahogy a személyi számítógépemet elkezdeném döntögetni, kondinak nem is rossz xD
3.
3.
handrx
Arról bezzeg nem szólnak 1et se, hogy a notebookokban milyen hatással van a mozgó alkatrészeket tartalmazó hdd-re !!!

Már mint a működés közbeni mozgatásnak.
2.
2.
Daks
na ja, de ott ha jól emlékszem (vagy jól gondolom) akkor egérrel mozgattad a virtuális lapot, itt meg ténylegesen a laptopot kell döntögetni - lásd videó vége.
1.
1.
szabogergo
Volt már ilyen játék, vmi Microsoft-os Plus! csomag része volt.

(Valami Labyrinth vol!!!!)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...