Tökéletesen valósághű játékok 10-15 év múlva

  • Írta: Ghost
  • 2009. május 26.
  • Érdekesség
Link másolása
Az Epic Games alapítója, Tim Sweeney mesélt a videójátékok grafikájáról, valamint arról, hogy mikor is érhetjük majd el a teljesen valósághű megjelenítést.
Az Epic Games alapítója, Tim Sweeney mesélt a videójátékok grafikájáról, valamint arról, hogy mikor is érhetjük majd el a teljesen valósághű megjelenítést.

A Gamesutra csapata interjút készített az úriemberrel, aki boldogan válaszolt minden feltett kérdésre. Amikor azt kérdezték tőle, hogy mikor érheti el a technológia azt a szintet, hogy valósághű grafikával rendelkezzenek a játékok, akkor elmondta, hogy véleménye szerint addig még hátravan 10-15 év. Szerinte ennyi idő alatt megtudják ezt valósítani, ám akkor is a legnagyobb probléma az emberi viselkedés szimulálása lesz, mert azt a legnehezebb elkészíteni. Sweeney szerint addig még rengeteg idő hátravan, amíg a programozók emberi tulajdonságokkal és viselkedéssel ruházzák majd fel a videójátékok hőseit és megértik az agy teljes működését, hogy szimulálni tudják azt. Érdekes vélekedés, reméljük hogy 15 év múlva valóban valósághű játékokkal játszhatunk majd.
47.
47.
mikinyo
Addig oké hogy élethűek lesznek a játékok,de oda már majd gépigény is kell!
46.
46.
rajdi
CRowley: Én már játszottam azt a szerepjátékot, de nem tetszett, mert több évtized alatt is alig fejlődött a karakterem :-) Cheat-elni meg csak nagyban érdemes, mert kicsiben elkapnak (azok, akik már nagyban nyomják) Végül semilyen patch nem jön ki hozzá, a játékosok is egyszerre több fejlesztő cégben hisznek, de ennek ellenére is abbahagyhatatlan... :o)
45.
45.
CRowley
10-15 év múlva itt egy olyan szerepjáték jön, amit mindenki játszani fog, akarva-akaratlanul. Csak egy életed lesz, nem respawnol senki és nem lesznek szabályok, csak egy: Éld Túl! Még az emberevés is megengedett lesz! Ami a legszebb, hogy gép se kell majd hozzá. Kilépsz az ajtón és már játszol is. Nem lesz beharangozva mint a legújabb wow-kieg. Egyszer csak elkezdődik...
44.
44.
drauthev
Grafikailag tökéletesen valósághű játékokat már most, sőt, szerintem évek óta tudnának kiadni, csak épp nem gyártanak olyan hardvereket, amiken játszhatóak lennének. Gondoljunk csak a mai filmeffektekre... nem nagyon lehet őket észrevenni, ha igényesen vannak kivitelezve. A játékoknál annyi lenne a különbség, hogy real-time kellene renderelni.
43.
43.
Menthix
#36

Idióta barátom, neked mi a franc lenne tutkó egy 3. világháborún?

Gondolkodj mielőtt megszólalsz!

...bocs a nyelvhasználatért, de még így is cifrábbak jutottak eszembe egy ilyen hsz olvasása után.
42.
42.
CsocseX
Nos, személyes véleményem szerint egy játék azért valamilyen szinten őrizze meg azt az úgynevezett "játékosságát". Szerintem értitek, hogy mire gondolok. Egy játék azért maradjon játék. Haladjunk folyamatosan persze, de azért inkább törekedjenek jobban a minőségre, a tökéletes optimalizálásra, hogy azok a stuffok tényleg úgy fussanak a masinákon, hogy arra egy szava se legyen az embernek.



Egyébként bele sem merek egyelőre gondolni abba, hogy a jövő (10-15 év) játékai, konzoljai, PC-jei milyenek lesznek, miket tudnak majd... Ilyen technikai fejlődés mellett főleg...
41.
41.
tibi100d
És mekkora cooler kell majd a fejedre?lol
40.
40.
csonti02
Ja és akkor nem kell iskolába járni mert egy agyba ültetett chip-el rákapcsolódhatunk a gépre valamint idegen nyelvet tanulhatunk percek alatt, úgy számolunk mint a gép...A gazdagok majd megtehetik vannak akik humánusak maradnak (pl vegetáriánusok napjainkba) és lesznek szegények akik nem tehetik meg. A társadalom ennél is jobban megoszlik. DE!!! Ez csak elmélet.
39.
39.
Gubi
Az gáz lenne mert az agyamat nem akarom formatálni :P Majd létrehozunk új particiót és csinálunk biztonsági mentéseket is :)
38.
38.
Pantz22
Persze!! 10-15 év mulva az AGY-ba installálják a Windowst... !! XD
37.
37.
Gubi
Csak mit ér egy olyan játék aminek valósághű a grafikája, de semmi értelme nincs neki és teljesen unalmas? Akkor már inkább játszik az illető egy Pac Mant :P
35.
35.
Takuma Sato
Várom biztos hogy nem dugos megoldáson fognak gondolkodni XD:)

A 3dimenzió a trendi, de kitudja, hogy addig mi fog történni. Lehet, hogy abba is maradnak adigra a fejlesztések egyéb okok véget.

Mint pl.: 3. világháboru?

Nah az tutko lenne XD:)

34.
34.
BADTrane
Ez offtopic:



Valaki írjamár meg hogy a BattleForge Ingyenes lett, tom hogy kutyát se érdekel de azé az má hír.
33.
33.
terenceHill
szerintem, ha valósághű lesz a grafika, akkor mindenki virtuális csajokkal fog akármit csinálni. Mert ugye most ciki mostani grafikai csajra gerjedni, de ha úgy fog kinézni, mint egy élő ember és azt fogja csinálni amit akarunk, akkor az már annyira nem lesz ciki, mert át megy egy interaktív pornóba, amit ma is nézel mint passív résztvevő.

véleményem szerint azok a játékok nagyon elfognak terjedni.
32.
32.
Krumpli
Erről csak annyi a véleményem hogy sztem soha nem érhetjük el a valósághű grafikát, és nem azért mer nincs rá meg a technológia hanem mert akkor összeomlana a játék ipar. Nem lenne szükség új videó kártyákra meg stb, stb. A videó kártya gyártó cégeket sodornák ezzel csődbe, és ezt nem fogják hagyni...
31.
31.
klemid
31:LoL!!! A mostani játékok is valósághűek csak fejletlen a szemünk és nemlátjuk.xD
30.
30.
gezku
Az élet egy szar játék,de a grafikája nagyon ott van.XD
28.
28.
klemid
Amugy elég néhéz megcsinálni komolyan az MI-t mert pl. CoD multiban az emberek ugy szaladgálnak mint az őrültek. Azért lenne jó, h 1 életed van és addig neméletsz ujra mig csak 1 marad és akkor legalább mindenki féltené az életét.:D
28.
28.
klemid
27.
27.
csonti02
A Discovery-n volt, hogy az emberiségnek még sokat kell fejlődnie, hogy egy emberrel felérő mesterséges intelligenciát hozzanak létre. Az aki elkészítene napjainkban egy csótányéval felérő mesteréges intelligenciát, Nobel-Díjat kapna.
26.
26.
Petike x
Én csak arra vagyok kiváncsi hogy többen fogják-e akkor szeretni mondjuk az FPS-eket ha fotorealisztikus lesz a grafikájuk.

Mert ha nem, akkor ott tartunk hogy a Crysis 6-ot egymilliárd dollárba kerülne elkészíteni, és ugyyanúgy pármillió dollárt hozna mint a Crysis 1. Ez nem tűnik jó üzletnek...



Egyébként hogyhogy mindenki, engem is beleértve, csak FPS-ben gondolkozik? A kommentek alapján legalábbis. (ellenség, lövöldözés, stb)

Szerintem elég valószinű hogy már egész másról fognak szólni a játékok akkoriban. (lásd még :"hardcore halála") Hol voltak 15 éve az FPS-ek? 2D-s platformerekben ugráltunk! És azok hol voltak 15 évvel korábban? Egy fehér pixel pattogott két rudi között!



Szóval inkább óvatosan az ilyen jövőképekkel hogy 15 év múlva hogy fog kinézni a náci zombi akit arconlövünk, és mennyi MI-je lesz, mert az is lehet hogy még az "MI" vagy a "grafika" fogalma is értelmetlen lesz. (vagy náci zombik sem lesznek mert ki akarná majd ugyanazt csinálni a játékban mint a valóságban XD)
25.
25.
Csabb
ptogamer : Ez sokkal mélyebb gondolat, mint amilyennek látszik :)



A MI-ről meg annyit, hogy ha eljutnak odáig, hogy igazán önálló legyen egy játékbeli ellenfél, akkor valószínűleg baromi nagyot fog ugrani a játékok nehézségi szintje. Talán már ma is többre (lennének) képesek, csakhát több embernek kell eladni a cuccot, ha túl nehéz akkor nem játsszák csak a hardcore arcok.
24.
24.
ptogamer
Es ha elerik a valosaghu grafikat akkor megall a fejlodoes?Vagy meg szebbet csinalnak mint valosagba?:D
23.
23.
varti
nem értem miért eröltetik ezt a valósághű dolgot. szerintem pont az a jó a játékokban, hogy nem olyan, mint a valóság. én személyszerint jobban szeretem, ha látszik a játékon, hogy játék.
21.
21.
klemid
Akkor lesz tökéletes MI amikor már obotok szaladgálnak külölöttünk és tudatosan gondolkoznak.:D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...