Miért nincs PC-s Alan Wake? A Remedy beszél

  • Írta: InGen
  • 2010. február 23.
  • Hír
Link másolása
Az Alan Wake elkészítéséért felelős Remedy eddig nem adott konkrét indokot arra, miért készül csak egy platformra az Alan Wake. Most végre magyarázatot kapunk.
Amikor legutóbb előkerült a téma, hogy a Microsoft valószínűleg végleg lelőtte a PC-s Alan Wake terveket, mindenki magyarázatot várt. Ami aztán érkezett is, közvetlenül az MS-től, s azt mondták, ez a játék egyszerűen arra született, hogy hatalmas TV-n, 5.1-gyel körberakva a kanapéről told, ne pedig a PC intimebb szférájában. Ez nyilvánvalóan marhaság, ami csak méginkább felbosszantotta a PC-s játákosokat.


Szerencsére azonban Oskari Häkkinen, a Remedy képviseletében előlépett, és tisztázta az MS nyilatkozatát is. "Az, hogy az Alan Wake 5.1-en és nagy TV-n a legjobb, egy személyes preferencia." -mondta, majd hozzátette: "Nem mondjuk, hogy egy PC-s nem tudná élvezni a saját konfigurációján, hiszen mi is nagy PC-s örökséget hagytunk magunk mögött."

A lényeg pedig ezután következik: "De őszintén szólva, mi egy kis stúdió vagyunk. Ötven emberrel egyszerűen okosabb döntés egyetlen platformra koncentrálni, s jelenleg teljesen az Xbox-ra fókuszálunk. Még nem tudjuk mit tartogat a jövő, nem is gondolkodtunk még annyira előre. Egyelőre kizárólag az X360-as verziót szeretnénk befejezni."
43.
43.
OldM4n
#38: Bocs már, de a 120 cm Panaszkodik tévém volt 99.000.- magyar forintok. Nem hiszem, hogy a lóvés vadkapitalista világban nagy szám lenne egy 150 cm-s tévé. Főleg, ha 0% thm-re adják (a "mert-hülye-vagyok" boltban pl kétféle ember viheti így, boldog, és boldogtalan.) Havi 10k HUFF... szerintem bárkinek lehet, aki dolgozik. Pont ez a lényeg! Dolby hang??? Komoly? Nekem egy közepes (!) 5.1 van itthon 9.900 volt a Tuskóban. Nem értem miről beszéltek. (Illetve de, ált. isk. 6. osztályosként nehéz elképzelni, hogy aki dolgozik, az vehet ilyen kacatokat, akár havonta újat. Konzolom azért nincs, mert nem érem be vele.)
42.
42.
OldM4n
Szerintem meg konzolra ugyanúgy megvan a warez frakció... legalábbis van külön "konzol gamez" részleg minden letöltőoldalon. Valószínűbb, hogy nem tudják a PC képességeit (értsd: a heterogén platform sokkal nehezebben programozható) optimálisan kihasználni, programozási készség híján. Így inkább tényleg ne legyen, minthogy kiadjanak egy csúnyácska, optimalizálatlan, idegesítő doboz-játékot. (Bocs má', de nekem pl jóideje DX11 kártya figyel a gépemben, kissé komolyabb vas mint egy mai doboz, (a ps3 is ide tartozik) bár kétségkívül az árcéduláján is ennyivel nagyobb szám volt. De biiztos van aki beéri a konzol képességeivel.)
41.
41.
DNP1993
walaki csak simán sokat fizetett azért hogy az alan wake exkluzíw legyen.

a másik lehetőség meg az hogy nem szeretik a warezolást.

pcre 30 óra alatt lekapod, ingyen megwan, max 200 a dvd de azt se ők kapják. boxra meg megweszed 13000ért, mindjárt nagyobb a bewétel, meg aztán a fejlettebb országokban ha walakinek box meg pc is wan otthon, akkor szerintem logkiusabb hogy lekapja pc re aztán az már megint kiesés. én sem fejlesztenék pcre ha nagy cég lennék
40.
40.
bledzer
ígya azért van remény, Emlékeztek anno gta IV szó sem lehetett pc verzsönröl, aztén mégis lett, ha meggondolják maguk, vagy miután elkészülnek az ixboxos verzióval lessz egy félkész pc-s verziójuk amit befejezhetnek. Szóval én látok esélyt egy pc-s Alan Wake-re:)
39.
39.
hedzsooo
Ja, eleg gyenguc ervek, tenyleg fos, amit muvelnek mar a PC-es verzioval. 1ebkent + PC-re szerintem is szebb lesz. :)
36.
36.
X360_FaNbOy
#34: ez nemigaz b.meg miket tudsz mondani xD
33.
33.
Horvi14
jóvan TV-n jobb elhiszem.... DE AKK CSINÁLJÁK PS3RA IS XDXD
31.
31.
Bins
számomra ezzel a cikkel lett biztos az a pc-s megjelenés =)
30.
30.
Bloodrose
Annyi különbséggel, hogy microsoftnak saját oprendszer van pc-re, plusz sorozata Games for Windows néven.
29.
29.
dallenbach
microsoftnak kb annyira fontos a pc-s jatekpiac mint a sonynak. kell az exkluziv hogy fogyjon a konzol. majd akkor lesz alan wake pc-re amikor gran turismo.
28.
28.
dzsiádzsó
Bár teljesen egyetértek az MS a pc kezd nevetségessé válni, és inkább így nem szerették volna közölni a dolgokat, kicsit finomítottak.



PC-sek védelmére szóljon, ki lehet kötni 5.1-re, TV-re, és akár kontrollerre is a dolgokat, csak nevetséges dolog amikor 43e kapsz egy xbox-ot, és felesleges is, kevés embernek lesz jó konfigja rá, és azok is csak lewarezolják majd.
27.
27.
Yagami Light
Kíváncsi vagyok erre a játékra, bár az az érzésem, hogy csalódni fogok. Esetleg egy új Fatal Frame-t igazán csinálhatnának már, mert az még nem volt ezekre az újabb konzolok-ra. Vagyis Wii-n volt, de azt megette a fene.
26.
26.
megalonagyix
jó de honnan tudják hogy tv-n az igazi, ha még gépre sem jött ki? ezek szerint leteszteltek valami pc verziót. (LOL)
25.
25.
Bloodrose
Ez őszinte volt, csak még mindig nem az igazi válasz, szeretnék mindienkit megnyugtatni (vagy felidegesíteni).



Ez arra válasz, hogy miért nem csinálja a játékot PC-re a Remedy. Arre, hogy a Microsoft miért nem adja ki PC-re, miért nem bíz meg egy csapatot, hogy portolja, még mindig nem kaptunk őszinte választ. Mert az, hogy TV-na az igazi, nem az...
24.
24.
K2 The Highest
Hmm:) Érdekes meglátás...Buta...Buta emberek...

Ha akarom milliószor jobb élményt eltok érni egy PC-vel...

1000Watt ordít a pofámba 5.1-en...A Monitorom nem túl nagy, de, ha nagyon számít a méret akk "kölcsönveszem" (örökre:P) Apám TV-jét és akkor aztán meglesz az "Xbox360 élmény":) De nembaj...Koncentráljanak, a Boxra, hogy legalább a konzolosok ne csalódjanak!
23.
23.
InGen
#20: attól függetlenül, hogy létezik warez X360-ra, mégis töredéke a warez a PC-hez képest.



A legtöbbek számára még mindig túl kockázatos a gép módosítása, garancia elvesztése, online bannolás, és a többi.
22.
22.
Baysi
mondjuk ha a pc portok nagy része nem lenne ilyen szar akkor talán az emberek mernének befektetni

de ez más kérdés én a vásárlás mellett vagyok akkor is és halál a warezra
21.
21.
CJgabor
#20: pontosan ezért nem szoktak nagyon, NAGYON sok játékot PCre kiadni
20.
20.
butcher24
Szerintem PC-re azért nem adják ki mert mindenki warrezolná.És nem lenne lové belőle.Nem mindha xbox nem lesz full warrezolás.De ez is lehet egy ok.
19.
19.
Mathia$
háh szóval még lehet pcre is.
18.
18.
szajoli
#16: Inkább a gép előtt ülök mint az iskolába ... igen nagyon művelt lehetek akkor :D
17.
17.
felegyi
"Egyelőre kizárólag az X360-as verziót szeretnénk befejezni" - Ott a pont!
16.
16.
megalonagyix
15# lehet :D majd ha megérem, rákötöm én is.. hamarosan gerincferdülésem lesz a sok üléstől :P
15.
15.
Sammy Blaze
Akkor vagy félre olvastam vagy félre írtad, de full az ellenkezöjét néztem, mondjuk neekm egyszerer van rákötve a tvre a pc a ps3al:P
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...