Minden napra egy E3 - 1996

  • Írta: fojesz
  • 2010. május 31.
  • Érdekesség
Link másolása
Még több kiegészítő a konzolokhoz, még több folytatás az új platformokra. Folytatjuk új sorozatunkat az E3 történelméről: most az 1996-os expóra emlékezünk.
Még több kiegészítő a konzolokhoz, még több folytatás az új platformokra. Folytatjuk új sorozatunkat az E3 történelméről: most az 1996-os expóra emlékezünk.

Hardverfronton csak a Nintendo és a Sega állt elő komolyabb műsorral. Előbbi jórészt annak köszönhetően, hogy az N64 megjelenése csúszott, így a Nintendónak muszáj volt tovább mutogatnia az új konzolt és az arra készült játékok demóit. A Star Wars: Shadows of the Empire, a Wave Race és a Pilotwings 64 mellett a Super Mario 64 ragadta meg különösen a rajongók fantáziáját, amely a kiállítás egyik legnépszerűbb címévé vált. A Nintendo emellett bemutatta a Gameboy Pocketet, amely a népszerű kézikonzol 35 százalékkal kisebb kiadása volt. Az előző évben kiállított Virtual Boy halálát pedig előre vetítette, hogy a kiegészítőhöz árcsökkentést jelentett be a gyártó.


De nem a Nintendo tett egyedül így: a Sony is csökkentette a PlayStation, a Sega pedig a Saturn árát. Utóbbi még új kiegészítőket is bejelentett a géphez, így az analóg karos kontrollert és a világhálóhoz valóhozzáférést biztosító NetLink szolgáltatást - bár ez utóbbi baromi jól hangzott akkor, 200 dolláros ára miatt (ennyibe került maga a Saturn is) a kutyának sem kellett. A kiadó játékokkal is készült a kiállításra: a Fighting Vipers, a Virtua Cop 2, a Virtua Fighter Kids és a Virtua Fighter 3 mellett talán a Nights into Dreams... érdekelte legjobban a rajongókat.

1996-ban az Acclaim főleg sportjátékokkal rukkolt elő, akkor szerződtek le a WWF-fel, így két pankrátoros játékot, a WWF: In Your House-t és a WWF: The Arcade-et, is összedobtak, illetve bemutatták az NBA Jam új részét, az NBA Jam Extreme-et is - érdekesség, hogy a kosárlabdás sorozatot most az Electronic Arts vette elő Wii-re. A Capcom is csendesebb volt, akkori címeik közül az SNES-es Marvel Super Heroes: War of the Gems-et, a Street Fighter 2 Alpha-t és a PlayStationös verekedős játékot, a Star Gladiatort érdemes kiemelni - igaz, utóbbi üzletileg nem aratott túl nagy sikert.


A Konami erős showt csinált, s bár a Contra-sorozat akkor már lejtmenetben haladt, a kiadó bemutatta a Contra: Legacy of Wart Saturnra és PlayStationre, ami menő 3D-s játék volt, még szemüveg is járt hozzá. Bejelentették a Hideo Kojima bábáskodása alatt készült Snatcher folytatását, a Policenauts-ot, és egy CD-re tették rá a Lethal Enforcers első két részét a PlayStation-tulajok kedvéért. A Namcóra is sokan voltak kíváncsiak akkor, a Ridge Racer Revolution és a Tekken 2 mellett a Soul Edge érdekelte legjobban a játékosokat - nem véletlenül, hiszen a Soul Calibur elődje volt az első olyan verekedős játék, amelyben fegyverekkel is csépelhettük a másikat.

A Psygnosis is folytatásokkal készült főleg, a WipeOut XL, a Destruction Derby 2  és az új Lemmings-játékok mellett egyedül a Lifeforce Tenka volt új cím, ami csak egy évvel később jelent meg PlayStationre és PC-re. A Sony sok-sok PlayStation-játékot hozott magával, itt debütált a Jet Moto, a Jumping Flash! 2, az Arc the Lad, a Beyond the Beyond és a Tobal No. 1 is - utóbbi terjesztésében a Sony is besegített a Squaresoftnak. Nagy címekből volt még bőven: a Square levetítette a Final Fantasy VII első videóját, a Naughty Dog az első Crash Bandicoottal jött ki, az Eidos bemutatta a Tomb Raidert, láttuk a Starcraft egy korai verzióját, és az Epic MegaGames leleplezte az Unreal Engine-t. Nem kell ecsetelnem, hogy mekkora sikersztori lett az összes.

Holnap az 1997-es expóval foglalkozunk.
13.
13.
RocketMan5
1986 óta játszom géppel (ZX Spectrum), és ez így is marad, ameddig csak élek. Mindezek ellenére azt mondom, hogy az a forradalom, ami 1996-1997 tájékán a játékok világában lezajlott, nevezzük akár 3D robbanásnak, minden másnál átütőbb és izgalmasabb volt, amit valaha átéltem. Komolyan, az állam azóta is ott van valahol a Müncheni Galeria Kaufhof bevásárlóközpontban, mióta először megpillantottam a Nintendo 64-et működés közben.
12.
12.
Doc.
N64 egy jo kis konzol :D mai napig megvan,igaz mar nagyon reg nem volt beinditva.
11.
11.
RocketMan5
#8: 1996 őszén két éven keresztül spórolt pénzemből összeraktam egy Intel Pentium 166 MHz-es gépet 64 MB rammal, S3 Virge vga kártyával, 1,5 GB-os vinyóval, 8X sebességű CD-ROM meghajtóval. Akkoriban ez meglehetősen komoly konfignak számított. Windows 95 futott rajta és csont nélkül vitte az akkori összes játékot. Báz de öreg vagyok :(
10.
10.
TOMCAT 84HUN
az nintendo 64 nagyon jo volt bond meg turok csak a joy analog része kopot ki félévente és 1 honap után meg kotyogot pedig ovatosan bántam vele
9.
9.
xXgoronikahunXx
#7: ja az kéne már csak az a baj, hogy addig még van egy kis idő:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:
8.
8.
M3rcy
kíváncsi lennék egy akkori "erős" PC tulajdonságaira :P
7.
7.
Kochee
#1: Inkább már a 2010-s johetne :D
6.
6.
Ra1D3n
98 vagy 99-es számomra nagyon érdekes lehet. Ha jól emlékszem az MGS 99-ben jelent meg, csak azt nem tudom, hogy E3 előtt vagy után, így ha mást nem a 98-ason, vagy még a 99-esen is látható volt MGS bemutató :D
5.
5.
Giga0509
Ez marha jó :D Crash Bandicootot imádtam :D meg persze a Tekken 2-t,de akkor is 3 a legjobb!
4.
4.
pjoco
Hehe én nem hagytam ki xD
3.
3.
mnmn1
Ebben az évben születtem, s látom milyen király dolgokat hagytam ki :S
2.
2.
suaheli
Ráadásul a Contra: Legacy of War-t a magyar Appaloosa fejlesztette
1.
1.
megalonagyix
Alig várom ezeket:

'97

'98

'99

2000

2002

2004
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...