E3 2010: Nintendo konferencia LIVEBLOG

  • Írta: zoenn
  • 2010. június 15.
  • Bejelentés
Link másolása
A mai körömrágás-adag is kezdetét veszi a Nintendo konferenciájával, minden Wii és DS tulaj és mindenki más szeme ide szegeződjön. Élőben Miyamotoék partijáról.
19:19 - Ennyi volt, nincs tovább. Nintendoék csak a kötelezőt hozták, nagyon merész bejelentések nem születtek, voltaképpen az egész sajtótájékoztatót a Nintendo 3DS-re tették fel. Örülünk az új konzolnak, annak, hogy nem kell szemüveg, bizonyára vinni is fogják mint a cukrot. Játékokból Donkey Kong és Epic Mickey az... EPIC!!! Köszönjük, hogy végigültétek, uszkve másfél óra és jön a Sony fejtágítása.

19:16 -
Váááá csorog a nyálam. Szemrevaló hölgyemények vonulnak be a színpadra kezükben 1-1 3DS-t szorongatva. Végigmasíroznak a sorok között, a tag meg sorolja a süket reklámdumát és a játékfelhozatal listáját. A nézők odasétálnak a kiállított gépekhez és pettingelnek egyet.


19:14 -
Mario sem maradhat majd ki a 3DS-ből, az irodai faszit beszippantja a gép. Jópofa ez a reklám, lehetőségek tárházára hívja fel a figyelmet és elkapja a gyanútlan figurákat, akik ott találják magukat a játékban. A műsorvezető szakadt öltönyben tér vissza a "kalandból".


19:08 -
A felhozatal durvának ígérkezik, jönnek az EA Sports játékok, Capcom a Residentekkel, Warner cuccok, Assassins Creed, Namco kínálata és a Konami az új MGS-ekkel. Majd neves fejlesztők beszélnek a készülék erősségeiről, a 3D-ben rejlő lehetőségekről, internetes képességekről és a Touchscreenről. Ez lesz a jövő kézikonzolja.



19:02 -
Első játék a 3DS-re. Ez a Kid Icarus. Hülye angyalszárnyas gyerkőc repül a partmenti sziklák felett. Kétfejű kutyafejű szörnnyel harcol, aki mellesleg igen nagyra nőtt, régi japán filmzenék mennek a bemutató alatt. Semmi extra, azon kívül, hogy térhatásba tolod, szemcsi nélkül. Elég egyedi irányítást találtak ki neki. A 3DS egyébként átalakult kommunikációt kapott: wi-fin keresztül bárhonnan kapcsolódhatsz az elosztókhoz, netezhetsz szabadon, kötöttségek nélkül. Keményen megnyomják majd a marketinget. Szerintük ez lesz a legjobb handheld cucc, erre én is fejet hajtok.


18:56 -
Lekerekített vonalak, sima sallang technikai adatok. Érintőképernyő alul, felette a nagyobb kijelző, és ami a legfontosabb grafikus teljesítmény javulására számíthatunk. Két kameralencse a hátoldalon? Hát ez mire jó? 3D-s fényképek készítésére, naná, ez már igen durvulens. 3D-s filmek is jönnek az új DS-re, három nagy filmgyártóval paktáltak le, olyan filmekkel, mint a Hogy neveld a sárkányodat, de a Disney és a Warner címei is elérhetőek lesznek.



18:53 -
Úton a Nintendo 3DS - senki nincs meglepve, mondjuk nagy tapsvihart kap. 3D szemüveg nélkül, simán szabad szemmel élvezhető a térhatás. A promovideó kemény: szépen bemutatnak az Avatar-zsánernek, meg a multiplexek mozijainak, akik szerint a szemüveg nélkülözhetetlen. A füst felszáll a kis oszlopon, Iwata bemutatja a kütyüt. Megnövelt képernyőméret, de mik lesznek a játékok?



18:50 -
Bejelentik az új Donkey Kongot, az IGN-nek igaza lett. Az új köntös Mario hasonszőrű kalandjára emlékezet. Eszement hangulatos pályákon kavar gorillánk, banánokat gyűjt, indán lengedez, pofán ver mindenkit a dzsungelban. Itt kezdődik a minőség, kedves egybegyűltek.


18:47 -
Durvulás következik. Páncélos hősünk úgy ugrándozik, mint Perzsia hercege, sárkányok nyakát tekeri ki. Felfedez harcol. Ez  a Metroid: Other M a Team Ninja jóvoltából, a régi részekre emlékeztet. Végre erősödik a felhozatal. 


18:45 -
Dragon Quest 9 lehet a DS legérettebb szerepjátéka, a név kötelez. Mindennél több, 900 ellenfél még több küldetés. Aha.

18:43 -
Kirbyt megreformálják. Ő a Nintendo jellegzetes rózsaszín gömböce. Oldalnézetes platform játékot kap, hősünknek csak a színes kontúrja látszanak. Ez a Kirby's Epic Yarn. Felkaphatjuk ellenfeleinket és beleolvadhatunk környezetünkbe.



18:40:
Régi Disney rajzfilmek fekete-fehér világában is ugrándozhatunk, ilyenkor fekete-fehér a kép, mint a filmek és oldalnézet megy. Hatalmas.


18:34 -
Vááááááááááá! Warren Spector a színpadon. És mit mutat be? Naná, hogy az Epic Mickey-t! Üdvözlünk a kifordult Disney világban. Az egérkével küldetéseket vállalhatunk, NPC-kel beszélgethetünk, mint egy RPG-ben. Wasteland lesz csapongásaink színhelye, egy teljesen nyitott világ, olyat amit eddig nem láttál. Festékeket szórunk az különböző objektumokra, megfestjük, így szabadítjuk fel a rontás alól. A célzás könnyű, a platformrészek tetszetősek. A Design más most is levett a lábamról. 3 alappillérből épül fel a játék: beszélgetésekből, platformrészekből és utazásokból. Plusz ugye a harcból. Elég nagy reform lesz itt platform téren.



18:32.
Igen-igen-igen! A 007-es visszatér, pörögnek a Goldeneye képsorai. Büntet, mint a régi, üldözések, orosz havas bázisok, csajok, remek kocsik és Bond persze, Nagyon-nagy FPS lesz. Multival jön a dobozos kiadás. A hangulat már most is üt, az online meg pörög mint a propeller.


18:30 -
Van új nap a DSi felett: a világ megváltozott, a remények elszálltak, vagy mégsem? Igazi körökre osztott JRPG, sárkányokkal, szőke, nagyszemű hősökkel. Ez a Golden Sun új fejezete. A fanok régi élményeit hozza vissza elvileg. Meglátjuk.


18:28 -
Just Dance 2 videó. Hát igen, szeretünk táncolni. Vagy nem.


18:25 -
Kis önfényezés: a Wii rendelkezik minden idők legjobb eladásaival, játékaiból több kelt el mint más platformok nagy nevei összesen. Ők hozták létre a legtöbb ismert főszereplőt a világon. De nincs megállás, jönnek az új partyjátékok még az év végén, táblajátékok, minijátékok az egész családnak.


18:19 -
Ez év végén- jövő év elején jön a nagy kaland. Összességében a Zelda bejövős. De most itt a következő gyöngyszem: új kulturális fejlődés, a Madden NFL mellett az NBA Jam, de ez most nem lényeg, hanem az, hogy Mario immár sportemberré avanzsált. Hokizik, kiütőzik, kosarazik az univerzumból ismerős szereplőkkel. Ez a Mario Sports Mix. Hatalmas funnak igérkezik a következő évben.


18:14 -
Bénázás ezerrel: épp most robbantották fel magukat egy durranó löttyel. Amiket egyébként úgy kell eldobni, hogy alulról felfelé lendítve a megfelelő pillanatban engeded el. Mint a valóságban. Egy szó mint száz, masszív Nintendo cím lesz a vadonat új Zelda. Miyamoto előkapja az íjat és FPS-nézetből megy a célzás (japánul könnyebben darálja a mester, Reggie meg fordít). Hősünk most egy repülő teknősbékát irányított egy másik itemmel. Egy ostorral szétcsaphatjuk az aljnövényzetet és potionok bukkannak elő.

18:09 -
Az öreg elég jól tolja, nem lesz itt semmi kényelmetlenség, hiába a mozgásérzékelési bizniszben már évek óta benne vannak, elvégre semmi lag nincs. Bokorfejű ellenfelek köpködnek ránk, csak simán magunk elé tartjuk a pajzsot és kivédjük a támadást. Megy a balról-jobbra suhintás is. Hősünkkel ugrándozunk, különböző tárgyakat vehetünk fel és egy körmenüben kiválaszthatjuk a megfelelőt.



18:04 -
Képsorok az új Zeldából, ez lesz a Skyward Sword. Myamoto felnyitja a szemünket, milyen tuti a MotionPlusszal való kardozás és pajzsozás. A nuncsakuval bénázik a műsorvezető, Miyamoto már tapasztaltabb. A MotionPlus egyik vége a kardod, a másik a pajzs. Úgy tartod, ahogy zöldsapkás hősünk a játékban. Z gombbal kiválasztod a célpontot, hasítasz a nunchukuval, magad elé tartod a másik végét. Így működik az egész.



18:03:
Regie a színpadon, érintőképernyőkről és mozgásérzékelésről beszél. Ám ezen a napon egy kicsit átdolgozzák a fantáziánkat. Tökéletes design és innovációval dobálóznak.


18:00 -
Hiába a japánok most nem a pontosságukról híresek.

17:54 -
Percek vannak hátra, izzadó tenyeremet megmostam, hogy ne csússzanak le az ujjaim a billentyűkről. A zeneválasztás lehetett volna kicsit zúzósabb is, ez a nyekergés nem hoz lázba annyira.


17:46 -
Kellemes kis női hang énekel, kép már van, gyülekeznek a népek. Mi még egy pisi-cigit beiktatunk.
84.
84.
Scoo
Ez egész jó Nintendo konferencia volt. Általában elgé gyenge szokott lenni, de most nincs ok a panaszra.
83.
83.
Horvi14
lol végre ér vmit a DS

na de majd meglátjuk
82.
82.
zoenn
#76: Senki nem hívja Slimnek hivatalosan, ahogy a jelenlegi PS3-at sem. Csak egyszerűen ráragadt, ennyi.
79.
79.
V1SoR
#78: Ha minden igaz 21:00
78.
78.
Gabesz0311
Mikor lesz Sony konferencia?
77.
77.
CrisRedfield/one
#76: Mert letudták kicsiteni és egy kicsit vékonyabb lett meg beépített wifi van benne egész jó. szerintem jobb mint a mostani box. És elvileg nem lesz RROD-s mert átdolgozták a hűtést kiváncsi leszek az első tesztekre.
76.
76.
Rune
#75: Csak azt nem értem, hogy miért hívják Slim-nek.Vastag, mint a fene.
75.
75.
CrisRedfield/one
A Microsoft a Kinect és a slim xbox360-al nagyon megfogott valami nagyot kell alkotnia a Sony-nak mert veszíteni fog a fényéből ha értitek mire gondolok.
74.
74.
CrisRedfield/one
Egész jó volt ez a 3DS a konkurenciának feldobta a labdát:D. De többet vártam volna egy új Nintendo bejelentést, de lehet csak 2012-13 környékén lesz majd.
73.
73.
hakydakillah
72. naná :-) Talán nem a legjobb show számomra, de itt legalább nincs Sony vs Microsoft veszekedés, és lehet hülyülni :-)
71.
71.
Robbie17
Kozepen elaludtam de a 3DSbol alig alig mutadtak kozeli kepeket....
71.
71.
oppenheimer
#66: látom éressz a szakmához:D az üzletet megkötöttük:)
68.
68.
Iwashi
#62: Hát igen. A 3DS jobban felcsigázott mint a Kinect. És Kid Icarus yeah. Am kiváncsi lennék, hogy milyen 3d lenne ez, mélysége van a cuccnak, vagy kijön a képből... Mert nem mindegy, és én inkább az előbbire tippelnék.
68.
68.
Petike x
Akinek bejönnek a Nintendo sorozatok annak ez hatalmas lehetett, Kid Icarus, DK, Kirby, vááá... ezek közül többre generációkat kellett várni!!



A MS ehhez képest messze elmaradt, és szerintem a Sony-t is túl le fogják kötni a dildójukhoz készítet sportjátékok egy hasonló mestersorozathoz.
68.
68.
Sekene24
Off:



Srácok egy kérdés.....szerintetek a Sony ma bejelenti a PSP2 -t?
67.
67.
Rune
#62: Lehetett rá számítani, de még hátra van a Sony.
65.
65.
Killerbee
#62: Szarkazmusból 5-ös :D
65.
65.
hakydakillah
64. nah jó, felezünk.. a Ds-eket eladjuk, a csajokból a csunyábbankat beállitjuk prostinak, a többi minket fog kényeztetni. Áll az alku? :-)
64.
64.
oppenheimer
63.
63.
hakydakillah
59. ok, akkor tied az összes Ds, az enyém meg az összes csaj :-) Ok?
60.
60.
Killerbee
Semmi ingyen 3ds ehh xar :D
60.
60.
lente
Aki azért ment oda, az megszívtaXD
60.
60.
SWBF2
Hihetetlen, eddig a Nintendo konferencia volt a legjobb.... erre nem számítottam....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...