A Microsoft még vár a 3D-vel

  • Írta: fojesz
  • 2010. június 24.
  • Biznisz
Link másolása
A Microsofttól egyelőre ne várjunk a Sony-éhoz hasonló 3D-s reklámkampányt: a redmondiak bizonytalanok afelől, hogy tényleg van-e igény a térbeli megjelenítésre.
A Microsofttól egyelőre ne várjunk a Sony-éhoz hasonló 3D-s reklámkampányt: a redmondiak bizonytalanok afelől, hogy tényleg van-e igény a térbeli megjelenítésre.



A Microsoft már számtalanszor hangoztatta, hogy szerintük egyáltalán nem biztos, hogy a 3D lesz a jövő, bár az E3-on már jól látszott, hogy a Sony és a Nintendo is erősen a térben gondolkodik. Aaron Greenberg, az Xbox termékmenedzsere szerint ők egyelőre várnak, megnézik mennyire van igény a 3D-re a játékosok részéről, mert ez a kérdés még egyáltalán nincs megválaszolva. Azt azért hozzátette, hogy aki nagyon akar 3D-zni, az Xbox 360-on is megteheti: a Greenberg a Batman: Arkham Asylumot, az Avatar-játékot  és a Crysis 2-t hozta fel példának.

A Microsoft olyan szempontból előnyben van, hogy nem foglalkozik TV-gyártással, így nincs rákényszerítve a 3D-s technológia erőltetésére, mint a Sony, aki elsősorban a 3D-s TV-i miatt forszírozza a 3D-s játékokat. Az is igaz, hogy kétséges egyelőre, hogy népszerű lesz a 3D a játékosok körében, viszont ha így lenne, szinte biztosra vehető, hogy a játékosok a PlayStation 3-ra fognak asszociálni, ha a térbeli játékról lesz szó.
25.
25.
HomoLudens
#24: Pedig a szemüveg nélküli megoldás csak hordozható készülékekben lessz elterjedtt mert sok tulajdonság nem a legjobb ha TV-hez akarod használni.
24.
24.
tronlegacy
A 3d-vel magával nincs is sok bajom, de a szemüveg nagyon gáz
23.
23.
dudee91
Egyetértek Rapfannal, mert gyenge gyerekcipőben van még a 3D, ahogy a Led is még drága. A Sonynak meg megkel mutatni, hogy a Playstation 3, és a 3D megfér egymás mellett,és nagy sikerre számítanak.
22.
22.
rapfan
Sziasztok!

Szerintem ez a 3D-s dolog még túl korai,de majd meglátjuk mi lesz pár év múlva (mennyire lesz siker vagy bukás)!

Ha a 3Dhez szemüveg szükséges,akkor a SZEMÜVEGESEK HOGY HASZNÁLJÁK!!erre még senki sem gondolt???hmmm?
21.
21.
Ecneb
Szerintem nem is mértékben árt az ember szemének ha pl napi 12 órán keresztül a fején van a 3D-s szemüveg...

20.
20.
tronlegacy
#19: Tök igazad van, teljesen egyetértek, mi is még csak nem rég vettünk (sima 2D-s) full HD plazma TV-t 106-osat, és jó pár éveg elég nekem, aztán majd nem tom hány év múlva ráér ez a led 3d meg ezek az urihuncutságok.
19.
19.
plczhenrik
#15

Nem tudom feltűnt-e Neked/nektek, hogy mindig bedobnak valami új divatot, úgyhogy bizopnyos szempontból sosem mennek le az árak.

Már elérhető árban a plazma és az LCD, de már mégse szaladjak a boltba, mert már inkább a LED Tv a menő, nemsokára annak az ára is lejjebb megy, de már jön a 3D Tv, az megint 2-3 év, de addigra a kinect-el szerelt 3D-s tévék is kopogtatnak majd, utána meg kitudja mi, ez a gazdagoknak jó móka, az átlagembernek egy követhetetlen szaros mókuskerék.



Szerintem meg kell húzni egy anyagi határt, ami még belefér, elmenni a boltba és megvenni a legjobbat ami annyiért kapható, majd bő 5 évig leszarni mi a menő éppen:)
18.
18.
plczhenrik
#2:



Heh:))

A színvakok nem fekete fehérben látnak, általában csak két színt kevernek, többnyire ez a piros és zöld.

17.
17.
doomSbloom
16.
16.
tronlegacy
még nem tervezek 3d tv-t
15.
15.
zoli12i
ha Amerikai lennék (valami más nyugati) biztos lenne már nekünk egy itthon ! És itthon szerintem csak 2-3 év múlva mennek le az árak.......
14.
14.
M.invisible
#12: Még indexen olvastam TV vásárlás előtt. Tavaly mutatták be a két készüléket, de nem hiszem, hogy már kereskedelmi forgalomban lenne.
13.
13.
JacoB
Várjatok is mert még nincs meg a pénz a 3D tv-mre ....
12.
12.
HomoLudens
#11:Rudtommal a szemüveges technika a kevésbé meegeröltető és kényelmesebb, de ezt a 8 pontos dolgot hol olvastad? Mert erről még nem hallotam és nagyon érdekelne a dolog.
11.
11.
M.invisible
Az a probléma, hogy a 3D eléggé megerőlteti a szemet. Ezt a Nintendo is megerősíti, és kisebb gyerekeknek nem is ajánlott a 3DS használata, pedig ahhoz szemüveg sem kell. Sajnos a jelenlegi technológia a szemüveges megoldásra van ráállva, de már van 1-2 gyártó akiknek sikeült összehozni olyan Tv-t ami képes a szemüveg nélküli, megjelenítésre, szoftveres segítséggel. Samsung, és Sony. Viszont a hátulütője a dolognak, hogy míg az előbbi gyártónak egy pontból, addig a másiknak 8 po tból látható csak ez a fajta megjelnítése! Tehát csak fix pontokból....

Talán majd pár év múlva!
10.
10.
Exinor
Egyébként aki nem tudná a 3D tv-k szoftveresen fel tudják "javítani" 3D-re a képet (Budapesten az Árkádban kint is van egy SAMSUNG LED 3D tv és Xbox-on nyomatják vele a Fifa-t), de nem lesz olyan, mint amit eleve 3D-re készítenek, de így is elég jól fest, 2 év és simán megéri 3D tv-t venni.
9.
9.
Exinor
#8: Meg hallottam valami olyat, hogy box csak az 1.2-es HDMI kábelt tud használni ami lényegesen lassabb, mint az 1.3-as és így gondok lennének a két kép egyszerre történő küldésével.

De lehet neked van igazad, nem akarnak a HDDVD után szívni + itt van nekik a Kinect az is kétséges, de a következő generációban biztos, hogy ráállnak a Blu-ray-re és a 3D-re is.
6.
6.
asdwarr
nemtudom, kíváncsi elnnék, hogy amerikában vagy egy-egy fejlettebb országban mennyire terjed el a 3d, biztosra veszem, hogy meglepődnék, ott azért nem ekkora beruházás egy 3d tv, mint nálunk
6.
6.
Pukhi-zik
6.
6.
K.G.
Nem akarják megint megszívni, mint annó a HDDVDvel.
5.
5.
Speper
#4: Én is, csak ha elindul az ipar nehogy az legyen, hogy későn szálnak be az iparba...
4.
4.
tronlegacy
Én megértem a Microsoftot is.
3.
3.
HomoLudens
#1: Elméletileg ha fél egy óra mozi után nem leszel rosszúl akkor utánna szinte tök mindegy meddig nyomod. Egyébként még rá is tanulhat a szem ha elősszőr még nem látod jól vagy kicsit rosszúl vagy később megszokhatod.
2.
2.
HomoLudens
Szerintem ez nem a kedv hanem a pénztárca kérdése. Tényleg játszanátok ugyan abban a világban a megszokott 2D megjelenítésben mint 3D ben, jó hangfalakkal 3D hangokal? FPS, autó verseny, stratégia, bárakármi, még az internetes böngészés is kalsszisokkal élvezhetőbb 3D-ben. Én legalábbis csak az árában látom a vissza tartó erőt mert az biztos hogy élvezhetőbb mint feketefehéről színesre váltani. (persze akinek nem bírja a szeme az ellene van, de a színvakoksem élvezhetik a színes TV-t)
1.
1.
air 2
Más megnézni egy kétórás 3D-s filmet,és megint más végigtolni egy gamét 3D-ben.Lehet a játék negyedénél már behánynék.De majd meglátjuk!!!Az is lehet hogy eszméletlen jó lesz!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...