Ilyen gép kell a PC-s Medal of Honorhoz

  • Írta: fojesz
  • 2010. szeptember 28.
  • Gépigény
Link másolása
Jövő héten indul a Medal of Honor nyílt PC-s bétatesztje, a számítógépes játékosok három egész napon át nyúzhatják a játékot. Egyszerre huszonnégyen, két pályán és két játékmódban apríthatják egymást - most már azt is tudni, milyen minimális elvárások mellett.

Fontos hozzátenni, hogy az alant vázolt konfigurációk már a Medal of Honor végleges változatára vannak optimalizálva: bár a gépigény sokban hasonlít a Battlefield: Bad Company 2 követelményeire, azért érdemes átnyálazni a listát, hogy senkit se érjen majd meglepetés október 12-én, mikor fejvesztve rohan haza a sarki ábécéből, hogy végre kipróbálhassa az új, modern háborúkat feldolgozó epizódot.

Minimális gépigény:

  • Operációs rendszer - Windows XP (SP3), Windows Vista (SP2), Windows 7
  • Processzor - Pentium D, 3.2GHz / Core 2 Duo, 2.0GHz / Athlon 64 X2
  • Memória - 2GB RAM
  • Videókártya - 256MB-os, legalább NVIDIA GeForce 7800GT vagy ATI X1900 chipset. A laptop változatok nem feltétlenül támogatottak, driverfrissítés szükséges lehet.
  • Merevlemez - 9GB
  • Hangkártya - DirectX 9.0c-kompatibilis
  • DirectX - DirectX 9.0c
  • Lemezmeghajtó - 8x vagy gyorsabb

Ajánlott gépigény:

  • Operációs rendszer - Windows Vista (SP2), Windows 7
  • Processzor - QuadCore 2.0Ghz
  • Memória - 2GB RAM+
  • Videókártya - 512MB-os, legalább NVIDIA GeForce GTX260 vagy ATI Radeon 4870 chipset.
  • Merevlemez - 9GB
  • Hangkártya - DirectX 10-kompatibilis
  • DirectX - DirectX 10
  • Lemezmeghajtó - 16x vagy gyorsabb
30.
30.
XDannyL
Nem is hangzik olyan ütősen :) Azt hittem keményebb lesz...
29.
29.
user1
Hopp van egy hiba abban amit az előbb írtam. A 9990 ft az 9290 ft akart lenni....
28.
28.
user1
Még mindig ez a "konzolt vagy pc -t" vita folyik? Elég értelmetlen dolog. Az igazság az, hoygy akinek van pc -je, mert valamiért szüksége van rá, annak felesleges konzolt venni. Akinek nincs pc -je, és csak játékra vágyik, és nem boldogulna egy számítógéppel, annak jó lehet a konzol. Aki meg játékmániás, annak úgyis van mindene amivel csak lehet játszani.. :)

Ha tisztán pénzügyileg nézzük, akkor addig jó a konzol, amíg van rá warez. Ha nincs, akkor egy hatalmas nagy lehúzás. Odaadják viszonylag olcsón az alapgépet, de később a többszörösét fizeted meg annak, amit megspóroltál rajta. Mivel céleszköz, egy adott cég kezében van minden szolgáltatása, ami akkor, és annyit vesz le rólad, amikor és amennyit csak akar. A pc -t max 2-3 évente ujítgatja az ember, még a játékosok is, hiszen a multiplatform fejlesztések úgyis visszafogják a teljesítményigényt. Konzolnál viszont a méregdrága kiegészítők, játékok, online vackok, mind egy egy bőrt húznak le az emberről.. Mondok egy példát. Megtetszett nekem a left4dead 2. (az 1 az nem tetszett). Meg is vásároltam magamnak, mert tört szervereken nem az igazi egy ilyen játék, (de léteznek azok is, és ugye konzolnál még ez a lehetőség sincs) és már az ára is elég jó. 3 590 ft volt. Ha xbox változatot akartam volna, az 6 290 ft. Oké tudom, mindjárt jön valaki, aki elmondja hogy az egyik eldugott angliai játékboltban a visszamaradt árukészletből az ott dolgozó haver olcsóbban is hoz, de az nem az általános beszerzési mód, így nem számít... Nos, ez már egy leárazott termék, ugye újonnan a játékok konzolra 14 000 ft, vagy a felett is szoktak lenni....
A vásárlás óta a valve most fogja kiadni a második dlc -jét, amit ingyen készít el, ahogyan ígérte. Időben lecsorog a gépemre, a patch -ekkel együtt, és mehet a játék. De most jön a lényeg. Hiába van ingyen a dlc, ha a microsoft megsarcolja a játékosokat, akik pénzért vehetik meg a kiegészítőket. 7 dollár, azaz mai árfolyamon az majdnem 1500 ft. A két kiegészítő így, már plussz 3000 ft, ami az alapárral együtt már 9990 ft. Mindezt azért, mert valaki akar hálózatban is játszani, egy arra kitalált játékkal.

Tehát ami nekem 3500ft, plussz az internet kapcsolat amit havonta fizetek, az egy xbox -osnak 6290 + 1500 + 1500 + az internet kapcsolat + a live előfizetés.

A konzol a végtelen lehúzás eszköze. Közbe még egy vacak joystick is 11900 ft.

Persze a warez -al már másabb a helyzet, de ott nincs hálózati játék (én meg ugye azért vettem a left4dead 2 -t hogy hálózatba játszak, mert csak úgy van értelme) de akinek amúgyis van pc -je, annak mindenképpen csak plussz kiadás egy konzol.

Pc -n egyébként a manapság nagy reklámkampánnyal megtámogatott "cloud" rendszerekkel akarják a teljes felügyeletet, és a "végtelen lehúzás" lehetőségét megteremteni, remélhetőleg az emberek időben észbekapnak majd, és nem ugranak a mézesmadzagra.
27.
27.
Shotgun Blues
#18: 150 ezer forintért vettem gépet kb 2 éve, azóta mindössze plusz 1 giga ramot vettem bele - ebben benne van a 35ezer ft-os monitor. (6 ezer forint)
A GTA-án és a Crysis-on kívül minden elfut maxon, 1440*900-ban, 4x élsimítással.
És, ha majd le kell vennem a grafikát, akkor is minimum ps3 szintet elérek vele. Ennyi.
26.
26.
Shotgun Blues
#18: 150 ezer forintért vettem gépet kb 2 éve, azóta mindössze plusz 1 giga ramot vettem bele - ebben benne van a 35ezer ft-os monitor. (6 ezer forint)
A GTA-án és a Crysis-on kívül minden elfut maxon, 1440*900-ban, 4x élsimítással.
És, ha majd le kell vennem a grafikát, akkor is minimum ps3 szintet elérek vele. Ennyi.
25.
25.
miki1105
hála istennek gépet újítottam AMD X4 635, ATI HD5770 2gb ram plusz 1tb vinyó megérte
24.
24.
zsilvolgyi
Ezzel nincs gondom... PS3-on minden megy... :D
23.
23.
IceColdKillah
Hát nekem egy GeForce 8600GTS 256MB karim van, + 2GB RAM; ja és 3 éves a gépem. Viszont az olyan hogy Split/Second, Maffia2, MassEffect2, Darsiders... mind full HD grafikán megy tökéletesen. Szal szerintem ez is menni fog... A hang az abszolúte nem izgat mert amint megtudtam hogy a Linkin Park adja a talpalávalót, akkor elhatároztam hogy hang nélkül fogok játszani a játékkal...:)
22.
22.
V1KTOR360
#21: Neked is igazad van továbbá abban, hogy az égvilágon nincs ezzel semmi baj. Imádom a PC-t a maga kis buherálhatóságával. Szeretem az Xbox360-at a nagyon jó játékélménye miatt és remeknek tartom a PS3-at a fejlett multimédiás és egyébb remek képességei miatt. Csak legyen elég anyagi forrás minderre (de ez már más téma)
20.
20.
V1KTOR360
#19: EZ itt a kulcsszó: MÁNIA! Amikor a PC fejlesztős korszakomban voltam magam is észrevettem, hogy mindig azt lesem h mit fejleszthetnék, csicsázhatnék a gépemen. Kicsit ahhoz tudnám talán hasonlítani mint amikor vki az autóját tuningolja szénné és hiába csak a *escoba jársz vele akkor is jobb és jobb alkatrészeket vesz bele. De egy idő után mikor már az adott platformon nem tudsz tovább fejleszteni és egy komplett gépet kellene venned az már kicsapta a biztosítékot.
19.
19.
quad_cell
#18: Egyetértek veled. Plusz manapság a garfika is bőven jó konzolokon. Sok sok évet játszottam PC, de ma már a helyén van a dolog, főként munkára van, a játék öröme a konzolon teljesedik ki, persze nagyon régen én is buheráltam, de ma nincs idő rá, Meg ezt hiszem inkább egy fejlődés felfelé--- Persze aki megteheti vegyen folyamatossan PC-t, de a játékélményem se magasabb mint konzolon.. meg valahogy ez egy mánia is, ebből konzolon csak a játék mánia marad meg :) Amúgy meg mindenki maga dönti el min játszik ez egyedül az ember saját dolga... nincs is gond ezzel... maximálisan tiszteletbe kell tartani! A játék legyen veletek!
18.
18.
V1KTOR360
Sziasztok!
Régebben én is a PC-t favorizáltam játék terén, az ismert indokok miatt (értsd:könnyű hozzáférhetőség játékokhoz). Mivel véges anyagi forrásokkal rendelkezem, ezért fokozatosan cserélgettem, újítgattam, fejlesztgettem a gépem. A frissen szerzett komponenseket élveztem is egy darabig de legkésőbb pár hónap múlva mindig jöttek a "megszorítások": textura: medimum shadows: low stb...És izgulhattam h a következő nagy cím még élvezhetően (40-50 FPS) futni fog-e. Persze ha az ember rákölt 300e Ft-ot a gépére akkor egy ideig nem kell izgulnia, de hát ez nem megy sajnos nekem.
Egyszercsak mit ad Isten, kaptam ajándékba egy Xbox360 játékkonzolt. Elmondhatatlanul örültem neki és azóta nem kell aggódnom a játékok gépigénye miatt, csak a játék örömével kell foglalkoznom. Persze tudom h adott esetben fapadosabb a konzolok grafikája meg az FPS irányítása nem olyan, de szerintem mindent meg lehet szokni és a grafika a legtöbb esetben nem rosszabb mint a PC-s változaté (persze ha elkezdünk szőrözni nyílván találunk különbséget). Nem beszélve arról amikor haverral összeülünk csépelni egymást egy UFC2010-ben pl vagy Cooperatívban a Halo-t. Ehhez jön még az h sok játék csak konzolokra jelenik meg. Ezen sem kell aggódni, ezt is ki lehet pipálni.
Félreértés ne essék én nem akarok senkit sem meggyőzni arról h váltson konzolra, csak a tapasztalataimat osztottam meg. Amúgy ha tehetem az FPS-eket én is PC-n játszom, mert az tény h a multit csak egér+ bill-el tudom elképzelni megfelelő szinten.
ui.: Bocs ha kicsit OFF voltam!
17.
17.
sunstreaker
hmmmm hát a viedókártyám az kevés a többi az bőven megvan :D
15.
15.
Jinbobo
De jó konzolosnak lenni!!
14.
14.
valti7
nem hiszem el h csak a ram a nem jó. :S
13.
13.
exonic
Sajna laptopba bonyolult Procit venni, mert az én kis dual 2,1esem elgörbül 4gb ram és 512es vidikari mellett.... :S
12.
12.
a3a
11.
11.
adriano28
quad az mennyivel jobb mint a 2 magos proci?
10.
10.
adriano28
hááát ez kemény :S az ajánlatbol megvan pár de a minimálisbol több van :S
9.
9.
Adamf40
amúgy nem okt.12-én jelenik meg Európában hanem okt. 15-én nem?? :)
7.
7.
Dcrysis02
#5: Yep. Vajon mi a fenének kellene ez alá egy Quad? Tudom hogy a játékban vezethető lesz egy Quad, de annyi bőven elég is. :D
6.
6.
air 2
Még jó hogy most újítottam gépet,ezt nem szeretném kihagyni.
Kiváncsi lennék az AMD/Intel illetve a Radeon/Nvidia arányára is!!!
Nekem AMD/Radeon páros.
5.
5.
JcGross
2Ghz QuadCore proci? Ezt ugye nem gondolták komolyan? Ezt biztos elnézték, mert max beállításokhoz biztosan kellesz 2.6-2,7 Ghz. Vagy talán azt hitték össze szorozni a magok számát a rezgésszámmal?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...